Històries de mags - Varetes
Escrit per Leo Tonks
Enviat el dia 30/03/2020 a les 13:00:46
Última modificació 30/03/2020 a les 13:34:49
Tots els capítols de Històries de mags
< Anterior capítol ||


Varetes

Escòcia, agost de 1335

A en Blake l’estranyava que haguessin anat a Escòcia. A més a més, ho havien fet d’una manera que no havia vist mai. Ni caminant, ni en cavall, ni res d’això, no. El seu pare havia encantat una bota vella que els havia transportat en un instant, però l’havia fet marejar, de manera que va haver d’estar una estona recuperant-se. Tot i això, la curiositat va poder amb ell i va mirar al seu voltant. Era un poble petit, on segons els seus pares estarien segurs. Seria veritat? No podia evitar preguntar-s’ho. Es van instal·lar a casa d’una amiga de la seva mare, com a mínim mentre aconseguien un lloc on viure. Segurament no els costaria gaire construir una casa o alguna cosa semblant, com a mínim amb màgia, però si no agradava a la gent segurament ho haurien de fer d’una altra manera.

—Per què hem vingut aquí —va preguntar al seu pare.

—És un dels pobles on només hi ha mags —va respondre ell—. De moment ens quedarem aquí, i després ja veurem què fem.

—Haurem d’anar a viure a una altra banda?

—No ho crec. Vine, entrem.

Va assenyalar una casa molt més gran que la que tenien a Londres, i hi van entrar. Allà només hi vivien una dona i la seva filla, que tenia aproximadament l’edat d’en Blake. La nena estava en una habitació, i ells en tindrien una cada un. Allò era tot un luxe, segons havia vist fins aquell moment. No sabia quant de temps s’haurien de quedar allà, però esperava que no fos gaire i poder tornar a Londres i veure en Hendrick. Estaria bé? Esperava que no s’hagués empipat amb ell per haver desaparegut d’aquella manera. Quan van estar instal·lats a la casa, va anar a la sala, on hi havia tant els seus pares com la dona que els havia acollit. Va seure en una butaca, com els altres.

—Què passa? —va preguntar per a trencar el silenci.

—T’estàvem esperant —va començar a parlar el seu pare—. T’hem d’explicar una cosa. Al setembre hauràs de començar a estudiar en una escola on t’ensenyaran màgia.

—Però… Per això hem vingut aquí? I jo ja sé fer màgia! Com és aquesta escola?

—És un castell enorme. T’hi hauràs de quedar durant el curs, del setembre al juny.

—I vosaltres? On viureu?

—Ens farem una casa aquí. Quan tornis la veuràs, serà molt més gran que la de Londres.

Va assentir amb el cap, tot i que no se’l veia massa convençut. Fins que no havia fet allò del carro no li havien dit que hi havia una escola de màgia, així que no sabia què més li estaven amagant, o si hi havia alguna altra cosa que hagués de saber i encara s’estiguessin guardant. Es va encongir d’espatlles i es va aixecar, preparat per anar a la seva habitació. Tanmateix, la seva mare li va demanar que segués un altre cop, i ho va fer així.

—No vols saber més coses de l’escola? —li va preguntar. Ell va fer un altre assentiment i es va quedar esperant a veure què li deia—. A Hogwarts hi ha quatre residències —va començar a explicar.

—Per què ens separen per residències?

—Perquè cada una representa uns valors i una manera de ser —va respondre el seu pare—. A Gryffindor hi van els que tenen valor i coratge. A Slytherin, els ambiciosos, els que tenen molt clar què volen i ho aconseguiran. A Ravenclaw, els que volen aprendre tot el que puguin. I a Hufflepuff, els lleials i treballadors.

—I com trien on anirà cada un?

—Per a dir-ho de manera senzilla… els creadors van donar al barret de Godric Gryffindor una part de la seva personalitat, i aquest és el que tria on anirà cada un.

—Un barret? Com?

—Ni jo ho sé.

—I vosaltres a quina residència vau anar?

—Jo a Ravenclaw —va dir el seu pare.

—I jo a Hufflepuff —va respondre ella.

Després, quan ja s’estava fent fosc i la seva mare s’havia retirat a dormir, el seu pare va encantar una de les bosses que havien portat, en aquell moment buida, per a convertir-la en un portarreu. Van tornar Londres, a la botiga que tenia el seu pare, concretament.

—Què són aquestes caixes? —va preguntar en Blake.

—Varetes. Els mags necessitem una eina per a fer sortir la màgia d’una manera controlada, i les varetes són la millor. Ara provarem quina et pot anar bé, d’acord?

—Sí! És això el que fas quan ets al taller? —va preguntar.

—Sí, faig varetes i les venc als mags que començaran Hogwarts com tu. —Li va picar l’ullet, mentre destapava una de les caixes—. Té, prova aquesta. Agafa-la pel mànec i fes un moviment suau amb ella.

Era una vareta allargada, feta amb una fusta de color clar. Va fer un moviment, i algunes de les caixes van sortir volant. El seu pare li va prendre aquella vareta i n’hi va donar una altra, aquella de color negre, feta de banús. No va passar res quan la va moure. N’hi va donar una altra, que va emetre algunes espurnes daurades quan la va moure. El seu pare va asentir amb el cap, somrient.

—Fusta de moixera i nucli de ploma de cua de fènix… no pensava que pugués treure aquesta vareta. La tinc des de fa quinze anys.

—Per què m’has fet provar tres varetes?

—Al contrari del que molta gent creu, no es el mag qui tria la vareta, sinó la vareta qui tria el mag —va explicar-li ell—. Cada nucli i cada fusta tenen unes propietats especials, saps?

—Ah, sí? I quines són les d’aquesta vareta? —la va mirar atentament.

—Segons he pogut veure, la moixera fa encantaments protectors poderosos. Sol triar gent que tingui bon cor. I la ploma de cua de fènix és molt indiferent… costa molt que triï una vareta. Això sí, aprèn molt ràpid i és poderosa.

—I m’ha triat a mi… Com sap una vareta com és el mag que l’agafa?

—No ho sé. Això és encara un misteri.

—Vas conèixer la mare quan va anar a comprar una vareta? Però teniu una edat semblant, no? —va riure una mica.

—Sí, la vaig conèixer quan va venir a aquesta botiga. De fet li vaig donar jo la vareta que té. I ara tornarem a casa, soparem i anirem a dormir, d’acord? Demà et puc explicar més coses sobre les varetes —li va picar l’ullet.

—Sí! En vull saber més


Llegit 234 vegades


< Anterior capítol ||

 


Comentaris
Envia un comentari!: Per comentar has d'estar registrat. Registra't és gratuït ;-)


  • AvatarUnapersonaEnviat el 01/04/2020 a les 20:21:04
    #27449He escrit 10 fanfics amb un total de 50 capítols

    Hola!

    M'esperava que passaria un temps entre el pròleg i el primer capítol, però veig que no, directe a la història!

    Així que un poble màgic, eh? És Hogsmeade? No es menciona el nom, o sigui que potser no, però no em sona que en el canon hi hagi altres pobles màgics britànics. Si és un poble nou, tinc curiositat per veure com serà. Qui és la dona aquesta? Amiga de la família? Un hostal? xD Si és una amiga, més li val acollir-los indefinidament, que encara els tiraran a la foguera.

    Espera, el Blake no sabia de què treballa el seu pare? Aquí hi ha alguna dinàmica familiar que fa mala espina, o són imaginacions meves? hahaha La varetologia sempre m'ha semblat interessant, suposo que en part pel misteri que l'envolta, o sigui que tinc ganes de veure com tractes el tema. Ves en compte que l'Antares en té el doctorat! :D

    Em pregunto a quina residència anirà, el Blake. De les quatre descripcions que fa al pare, la d'Slytherin sembla la més apassionada (tot i que això potser és la teva influència :P), però amb dos capítols, poc tenim. L'escena de l'atropellament del pròleg m'indica o bé Gryffindor (s'hi llença sense pensar) o Hufflepuff (aparta el seu amic per defensar-lo), però poc puc endevinar amb una sola escena haha. Aquest capítol fa moltes preguntes, però això no vol dir necessàriament Ravenclaw. A veure si el proper capítol em dona més respostes! (s'ha de dir que soc molt dolent en això d'endevinar residències).

    Capítol curt del qual gran part no era informació nova (residències, funcionament de varetes), però suposo que és normal que en una ff que comença abans del curs acadèmic tot això surti, i a vegades pot ser un repte fer que no sigui pesat pels lectors!

    Ens llegir al proper capítol :)




  • Avatarmarta_ginny (Moderador/a FF)Enviat el 02/04/2020 a les 23:52:02
    #27455He escrit 15 fanfics amb un total de 182 capítols

    Ja estic al dia!

    Com és que en Blake no sabia que el seu pare era varetòleg, però sí que era mag? O tampoc no sabia que fos mag fins que va fer sortir volar el carro? Hi ha alguna raó? Em sembla interessant que li amaguin informació, i em pregunto si hi ha alguna cosa darrere que no sabem! Quina intriga!

    He estat remenant pobles màgics (o amb comunitats màgiques grans) d'Escòcia i me n'han sortit cinc de diferents, em pregunto a quin són! Suposo que a Hogsmeade, que és un bon lloc per a un varetòleg i és l'únic on hi viuen mags exclusivament, i a més, és el que coneixem més, però també seria molt interessant veure'n algun dels altres! Tot i això, suposo que ens n'anem a Hogwarts, per tant, no sé si tindríem gaire temps d'explorar-lo...

    Pateixo una mica per l'amic del Blake! I si el persegueixen a ell, ara, pensant que és el que ha fet màgia, o per ser amic de bruixots? En sabrem res més? O potser també és mag, però fill de muggles, i el trobem a Hogwarts de sorpresa!

    Està molt bé que hagis especificat què vol dir la vareta! Primer de tot, pels ignorants com jo que no tenim ni idea de varetologia haha I segon, perquè encara no coneixem gaire el nostre protagonista, i ara ens has explicat que és una persona de bon cor (tot i que això ja s'entreveia!), que aprèn ràpid i... que necessitarà protecció en algun moment? O li caldrà fer servir la vareta per protegir algú altre?

    Fins al pròxim, doncs! Ens llegim!




  • Leo TonksEnviat el 03/04/2020 a les 13:32:24
    #27457He escrit 1 fanfics amb un total de 2 capítols

    Gràcies a tots dos per comentar!

    Unoi: podria ser Hogsmeade, sí! No se'n menciona el nom, i sí que al canon només recordo Hogsmeade. De fet al proper capítol crec que quedarà més clar, però no ens avancem! La part en què van a la botiga no l'he acabat de redactar bé. Sap que el seu pare té la botiga de varetes, però com que és el seu tiet qui va a buscar les coses, normalment, ell es pensa que també és qui les fa, i que el seu pare només es dedica a atendre la botiga. I sí, sé que l'Antares té doctorat de varetologia, si tinc algun dubte i no hi trobo aniré a preguntar-ho! Les descripcions... val, se m'ha vist molt allà que sóc Slytherin, però el pare era Ravenclaw, hauria de posar més entusiasme allà. I sí, fa moooooltes preguntes! Ja veurem a quina residència va!

    Marta: sí que sabia que era mag, o s'hauria estranyat en veure que encantava la sabata o coses així. Ja ho he dit a l'Unoi, ell tenia una idea a partir del que havia vist/sentit i no es pensava que era el seu pare qui feia les varetes. Ja es veurà què passa amb en Hendrick, segurament en pocs capítols. Ah, i això ja ho veurem! Que seria avançar molta informació.




  • AvatarCass RossEnviat el 03/04/2020 a les 13:46:34
    #27459He escrit 13 fanfics amb un total de 62 capítols

    Ei!

    Escòcia! Això només vol dir Hogwarts ^^ Suposo que el poble on estan és Hogsmeade, però potser llavors hi havia molts més pobles de només mags, no ho sé. Em sorprèn molt que el Blake sàpiga tan poques coses de la seva família i del món màgic: que tot just li expliquin l'existència de Hogwarts llavors (potser no era obligatori anar a l'escola i fins llavors els pares no ho havien cregut convenient? o és per algun altre motiu més fosc?)... M'ha agradat que expliquessis la  vareta del Blake, perquè d'aquesta manera aprens una mica més del personatge.  (És molt interessant que el pare del Blake sigui varetòleg. Són els Ollivander? Em sembla que no has especificat cognom...) Tinc moltes ganes que vagin a Hogwarts! I secundo el que diu la Marta sobre que tant de bo el Henrick estigui bé i no el persegueixin a ell (personalment no crec que hi hagués tal control sobre la població maga) i que estaria molt gaui que aparegués a Hogwarts!

    Com a detall, m'ha semblat curiosa l'enumeració de les escoles. Als llibres, que jo ho recordi bé, són enumerades 'Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw, Slytherin', perquè normalment sol sortir de la boca d'un Gryffindor, aquesta enumeració (la McGonagall, el Barret que Tria, que no té casa però suposo que té una relació més estreta amb el seu antic propietari). I jo sempre he pensat que els membres de les altres cases ho enumerarien posant la seva primera (sobretot els Slytherin, que deixarien Gryffindor al final, darrere de Ravenclaw i Hufflepuff -- almenys segons el meu headcanon). I veig que aquí a la fanfiction tu no segueixes ni una ni l'altra. L'ordre que fas és Gryffindor, Slytherin, Ravenclaw i Hufflepuff. I justament els pares del Blake són d'aquestes últimes residències, així que m'ha sorprès una mica que les deixessin pel final. No em facis cas, només són manies meves haha. I sobre les descripcion, com diu l'Unapersona, es veu una mica la teva influència hahaha.

    Com a apunt, estaria bé que aprofundissis una mica més en les descripcions (tot i que entenc que és una complicada de fer, i a mi em costa, també). Però sobretot tenint en compte el període historic en el que està situat, que és un món màgic diferent del que coneixem, sí que m'agradaria saber més sobre com van vestits, sobre com són les habitacions, com es comporten...

    Ens llegim!

    Cass