Diumenge
10
desembre


Max: 14.86°C
Mín: 9.5°C


S. 09:04
P. 18:23


Nova
Web
Antares_Black - 18/05/2020 18:19Avui, dia 18 de maig de 2020, HPcat... es fa major d'edat! I res no hauria estat possible sense la brillant idea de Jomast i de Jep, fa exactament 18 anys, de fer una pàgina de Harry Potter en català.


Tot va començar amb un treball de classe La seva passió per Harry Potter es va desencadenar en una primerenca HpCat, que aleshores es deia Harry Potter Forever.

La pàgina ha tingut diversos noms (i va ser el 2011 que finalment va adquirir el domini punt cat), però l'esperit és el mateix: un espai on viure Harry Potter en català, especialment a través de les fanfictions, que actualment és l'apartat més ple de vida.

I d'apartats, a hpcat, no en falten! En un principi, la comunitat va créixer a mesura que anaven sortint els llibres i les pel·lícules, intercanviant-ne teories, opinions i informació, i de mica en mica es va anar ampliant amb apartats mítics com ara el Cançoner del mag (on versionem cançons famoses i en canviem la lletra a la pottèrica!), el còmic de Harry Potra (per petar-se de riure!), els jocs flash (per sentir-se com un autèntic bruixot!), els qüestionaris sobre els llibres (per posar a prova els nostres coneixements màgics!)...

Quan les pel·lícules es van acabar, altres apartats que ja tenien importància van agafar una posició més central. Són seccions de la web que segueixen actives a dia d'avui, com ara els fanarts, el Mirall de Gised, els fòrums o les fanfictions. Aquest darrer ha adquirit una importància cabdal en els últims anys, a través del qual la comunitat s'ha fet més forta i unida, compartint l'amor literari per llibres i per l'escriptura. Per això, s'organitzen periòdicament els concursos de fanfictions, que ens repten a escriure coses noves i a fer volar encara més la nostra imaginació. També hi ha concursos de fanart, per explorar el dibuixant creatiu que portem dins. A més, s'han anat afegint apartats nous, com el del Magixat (aprofitant el xat que ens ofereix la pàgina), on conversem i juguem jocs ambientats al Món Màgic.

També se celebra la copa interresidències, una competició trimestral en què els usuaris guanyen punts per a la seva residència interactuant a la web. Amb els anys, s'ha creat una comunitat acollidora i agradable de la qual tots ens sentim part!

HPcat, ja pots anar al Cap de senglar a beure tant de Whisky de foc com vulguis. Amb moderació. Literalment, que t'estem vigilant!12 comentaris


Per enviar un comentari has d'estar registrat a la pàgina

Avatar  Re: Avui HpCat es fa major d'edat!
 Per Lof (1 comentaris) enviat el 18/05/2020 21:18

- Felicitats a tots els usuaris antics,
presents i futurs que han fet això
possible (sense oblidar-nos de
l'administrador clar, que segur que ha
portat a terme una feina brutal per
continuar tenint cura de la pàgina).


18 anys de Harry Potter en català, tot un
luxe!


Clap


Respon   

Avatar  Re: Avui HpCat es fa major d'edat!
 Per marta_ginny (16 comentaris) enviat el 18/05/2020 22:12

- Per molts anys, hpcat! Gràcies per tots
aquests anys i gaudeix de la majoria
d'edat, que envelleixes com un bon vi
haha I, evidentment, gràcies al Jomast,
per tota la feina i il·lusió que hi ha
posat i hi segueix posant.

Encara tenim corda! Seguim Mr. Green


Respon   

Avatar  Re: Re: Avui HpCat es fa major d'edat!
 Per marta_ginny (16 comentaris) enviat el 18/05/2020 22:14

- Ai! I felicitats, Antares, pel pastís... quina
passada!


Respon   

Avatar  Re: Re: Re: Avui HpCat es fa major d'edat!
 Per Antares_Black (13 comentaris) enviat el 21/05/2020 00:28

- Mercès! Estic molt content que us agradés! A veure, si per la propera ocasió també us el podeu menjar!


Respon   

Avatar  Re: Avui HpCat es fa major d'edat!
 Per Jomast (60 comentaris) enviat el 18/05/2020 23:15

-

Moltes gràcies! No m’ho esperava!! Uou quin pastís! quina bona pinta (felicitats a la cuinera) i quin escrit més bonic (felicitats escriptores)! Un bon resum del que ha estat la pàgina. També vull agrair a tots/totes els/les usuaris/usuàries que han aportat el seu granet de sorra que ha permès arribar fins aquí. (en especial als moderadors/es i administradors/es que han dedicat tantes hores i usuaris/es actius/ves que han estat escrivint ff, comentant, dibuixant, creant giseds, cançons, creant concursos i reptes, redactant noticies, fent dissenys, buscant errors i tenint paciència que ho arregles.

Quan va començar tot fa 18 anys no tenia ni idea de què estàvem fent, aleshores jo tenia 15 anys. L’adolescència dóna un  punt d’inconsciència. Teniem moltes ganes de descobrir i  compartir el que era per nosaltres aquest fantàstic món de Harry Potter però en poc temps es va transformar en més que això. Ens vam trobar persones amb afinitats comunes i vam compartir més que escrits en un fòrum. Al final ens va canviar una mica la vida a tots i ha acabat formant part dels meus bons records. Tot i que els darrers anys no he estat actiu he intentat quan he pogut mantenir els sistema actiu amb l’esperança que HpCat continuï creant bons records a tots els usuaris. Pensava que per mi ja no me’n crearia cap però  avui n’heu fet un de nou! Gràcies i felicitats a tots.


Respon   

Avatar  Re: Re: Avui HpCat es fa major d'edat!
 Per Antares_Black (13 comentaris) enviat el 21/05/2020 00:33

- I amb part t'ho devem a tu, Jomast. Com a fundador (juntament amb en Jep, és clar) i també per mantenir la teva atenció a la pàgina, arrelant-ne errors, i afegint-hi coses noves! Estem encantats que ens tinguis tan consentits! riure /////// Dius: «Al final ens va canviar una mica la vida a tots» i trobo que és ben bé el que ha fet. /////// «Pensava que per mi ja no me'n crearia cap [de record] però avui n'heu fet un de nou! Gràcies i felicitats a tots.» Crec que, com diu la Marta, encara tenim corda! I m'agrada pensar que encara et pot reportar aventures inesperades i crear-te més bells records! /////// «Uou quin pastís! quina bona pinta (felicitats a la cuinera) i quin escrit més bonic (felicitats escriptores)!» Cuiner, de fet ;) Sí, em va fer il·lusió celebrar-ho com Déu mana! Em vaig espavilar amb el que tenia, però va quedar bo! Estic content que us agradi! (tant de bo el poguéssiu tastar!). L'escrit l'hem redactat entre tots, sí! /////// Mercès per tot! /////// Antares


Respon   

Avatar  Re: Re: Re: Avui HpCat es fa major d'edat!
 Per Jomast (60 comentaris) enviat el 23/05/2020 22:02

-

😓😳Perdona'm sempre l'espifio telemàticament.  Esperò que no m'ho tinguis en compte!

Ets un artista!! Si segur que també era molt booo!!

Continueu mantenint l'encís i la màgina d'aquest lloc! ^_^  (*/ω\*)

 


Respon   

Avatar  Re: Avui HpCat es fa major d'edat!
 Per ginny_weasley_potter (1 comentaris) enviat el 19/05/2020 11:18

-

Quina il·lusió veure que la web continua activa!  Va ser una gran part de la meva adolescència, i la recordo amb molt carinyo. Quin pastís, Antares! Molt bona feina a tots! Gràcies per deixar-nos créixer amb el vosaltres Smile


Respon   

Avatar  Re: Avui HpCat es fa major d'edat!
 Per Antares_Black (13 comentaris) enviat el 21/05/2020 00:27

-

És d’aquelles coses que un no s’espera, i el temps fa que passin i ens sorprèn amb aquest regal. Perquè HpCat és un regal. Va molt més enllà de Harry Potter. A mi m’ha canviat la vida. Dit així, sembla exagerat, però segurament molts altres usuaris m’entendran i ho compartiran. Escriure, llegir i imaginar dins una comunitat tan bonica com aquesta no té preu. I divuit anys de pàgina, això s’havia de celebrar. Per molts anys HpCat!

El de la foto és un pastís-coca, i vaig escriure-hi amb xocolata negra, blanca, amb llet i amb caramel. Espero que es noti la referència de la te: A la pel·lícula (això al llibre no ho fan així), subtitulen en català el que diu al pastís («Happee Birthday») com a «Per "mols" anys», adaptant la falta que en Hagrid comet en la llengua original. Però és que a HpCat no ens agrada deixar les coses amb faltes!

Quan vaig arribar aquí, pràcticament només escrivia per mi. La pàgina ha crescut i jo també. He crescut com a escriptor i com a persona. Em sento part de tot això, i orgullós d’haver contribuït (espero que per molts anys més), amb molts d’altres, a les novetats. I, cada cop que se’ns acut alguna cosa nova, en Jomast va fent realitat tots els nostres capricis! Li ho devem!

Esperem continuar creixent amb HpCat! Bé, i ho deixo aquí, que encara em posaré a plorar!

Antares


Respon   

Avatar  Re: Avui HpCat es fa major d'edat!
 Per HarryHermione Potter (18 comentaris) enviat el 22/05/2020 08:57

-

Wow, vinc uns dies tard, però MOLTES FELICITATS HPCAT!!!

No sabia que hi havia tanta història darrere aquesta pàgina... Què interessant és poder conèixer els orígens i l'evolució d'una meravellosa idea com aquesta de crear una web de Harry Potter en català!

Gràcies a tothom que ha fet aquest fantàstic espai possible!


Respon   

  Re: Avui HpCat es fa major d'edat!
 Per Andromeda Potter (1 comentaris) enviat el 01/01/2022 20:03

-

Hola, em dic Andromeda i soc nova en aquest fòrmun. M'agradaria que algú m'expliques com va més o menys aquest lloc. Ho agrairia molt. ok


Respon   

Avatar  Re: Re: Avui HpCat es fa major d'edat!
 Per marta_ginny (16 comentaris) enviat el 02/01/2022 12:26

-

Bon dia! Tens un missatge privat de benvinguda, dona-hi un cop d'ull, i si et queda algun dubte ens pots preguntar! Welcoooooooome! Smile


Respon