Dijous
20
juny


S. 06:16
P. 21:29


Gibosa minvant
HpConan - 17/11/2004 19:29


res

La porta de la Sala de la Necessitat del Lloc Web Oficial de JKRowling ja s'ha tancat, i en aquesta notícia t'expliquem què és el que hi havia rere la porta.
Un cop passades totes les proves (les podeu veure en una notícia anterior), es veu el nom de tres capítols de Harry Potter i el príncep de la sang barrejada, que són:

CAPÍTOL DOS: SPINNERS END. Aquest títol encara ningú l'ha sabut traduir ben bé, ja que li manca el context. Podria tenir alguna relació amb el dolentoscopi o el reculatemps. ‘Spin' vol dir ‘donar voltes', així que pot ser que el dolentoscopi faci voltes per algun perill, etc. I ‘spinners' vol dir ‘filadora', així ens ve al cap l'Aragog, pot ser la fi de la seva vida, la fi de filar teranyines... però d'aquest títol millor no dir gran cosa, doncs no sabem què pot voler dir.

CAPÍTOL SIS: DRACO'S DETOUR. Això vol dir "La desviació del Draco". Els capítols que es titulen "El nosequè d'algú" solen tenir gran importància en l'argument (Les cartes de ningú, l'advertència del Dobby, el gran error de la tia Marge, el ressentiment de l'Snape, el secret de l'Hermione...), així que podem suposar que aquest també en tindrà. Pot ser que es refereixi a la desviació de la personalitat del Draco, que de sobte es torni bo (cosa bastant dubtosa), o la desviació del seu estat, que pot ser que es desviï dels estudis i passi a ser Cavaller de la Mort. El que sembla significar, en general, és que en Draco anirà a parar a algun lloc on no s'esperava anar.

CAPÍTOL CATORZE: FELIX FELICIS. De l'anglès, aquest títol no tindria traducció, però sí del llatí. L'expressió "felix felicis" vol dir "feliç", "afortunat"... ‘Felix' i ‘felicis' volen dir el mateix, ‘felicitat'. Sembla bastant irònic per part de que les coses, als llibres de Harry Potter, van cada cop pitjor, i pot ser xocant que en aquest capítol passi alguna cosa bona, però qui sap. També podria ser el nom d'una contrasenya per entrar en algun lloc secret (un compartiment amagat de la cambra secreta, el cau de Voldemort.... qui sap?). Ara bé, també és força lògic que sigui el nom d'una persona, Felix Felicis pot ser un nou professor, el de Defensa Contra les Forces del Mal, ja que a la cambra secreta tenim un capítol que es titula "Gilbert Decors". A més, compleix la ‘regla' de la Rowling de fer al•literacions amb els noms (Minerva McGoangall, Filius Flitwick, Severus Snape, Pau Parra...).

El fòrum està obert perquè deixeu les vostres teories sobre el possible significat del capítols.5 comentaris


Per enviar un comentari has d'estar registrat a la pàgina o usar el facebook

Avatar  Re: El que sortia rere la porta de la Sala de la Necessitat de JKRowling.com
 Per Jomast (58 comentaris) enviat el 23/11/2004 12:03

- Un aplaudiment! Està molt currat!


Respon   

  Re: El que sortia rere la porta de la Sala de la Necessitat de JKRowling.com
 Per hedwig (4 comentaris) enviat el 26/02/2005 18:26

- pot ser que sigui veritat la aliteracio amb el "nom" "felix felici " pero també podria ser un conjur ja que esta escrit en llatí i tambe i han capitul titulat amb el nom d'un conjur (com "priora incantamenta" del 4t llibre i tambe"el patronus" del 3é)


Respon   

Avatar  Re: El que sortia rere la porta de la Sala de la Necessitat de JKRowling.com
 Per lidiapicapiedra (4 comentaris) enviat el 28/05/2005 00:44

- Bones!Dir-vos només que com a coneixedora del llatí clàssic "felix, felicis" no vol dir "felicitat" sinó "feliç",com dieu primer. És un adjectiu i no un nom.En llatí les paraules tenen un enunciat i els noms i adjectius es declinen i tenen casos.Són dues formes de la mateixa paraula."Felix,felicis" és l'enunciat de la paraula feliç i jo també m'inclino per pensar que és algun conjur o alguna contrasenya o tingui a veure amb classes de llatí.No sé si en Harry també estudiarà llatí.Salutacions!!!!


Respon   

  Re: El que sortia rere la porta de la Sala de la Necessitat de JKRowling.com
 Per lavinia (1 comentaris) enviat el 10/01/2006 18:17

- també hauria d'haver posat que el nostre harry s'ha fet gran, juntament amb el seus inseparables ron i hermione


Respon