Home > FanArt > Dibuixos
Vareta d'en Drake Slim
Aquesta vareta pertany a Drake Slim (personatge propi de la fanfiction comunitària Cròniques de Hogwarts). Participa al Concurs de varetes Revelio.
Keywords: Drake Slim vareta Ravenclaw Gryffindor fènix salamandra foc drac

Vareta d'en Drake Slim

Aquesta vareta pertany a Drake Slim (personatge propi de la fanfiction comunitària Cròniques de Hogwarts). Participa al Concurs de varetes Revelio.


Comment 1 to 2 of 2
Page: 1

Antares_Black   [Nov 02, 2022 at 08:12 PM]
Pel concurs, podíem escollir entre fer la nostra pròpia vareta o la d'un personatge nostre; jo m'he decantat pel personatge. He triat en Drake, perquè crec que, dels meus personatges, és un dels més coneguts al fòrum.

FUSTA: Castanyer europeu (Castanea sativa).
ÀNIMA: Ploma de fènix banyada en sang de salamandra
LONGITUD: Mitjana. Un pam i sis dits (26 cm)
GRAU DE RIGIDESA: De tub prou flexible i adaptable. Mànec, totalment rígid.
COMENTARIS: Segurament a causa de la seva ànima, té una estranya afinitat amb el foc. Habilitat extraordinària pels conjurs de supervivència i sortilegis guaridors. No suporta els espais tancats; no podrà demostrar el seu potencial si no és a l'aire lliure. Està feta per viure a la intempèrie.

El nostre ravendor d'ulls felins i melena de lleó amant de les aventures i de les criatures màgiques havia de tenir una vareta ígnia a la seva alçada! Les característiques ja les coneixeu perquè ja les havia revelades a la seva fitxa i a la llista de varetes dels personatges de la fic, i ara calia representar-ho en un dibuix.

Després de batallar molt amb l’escàner (i he desistit, és una fotografia) i amb els colors, que no sortien com els reals... he aconseguit un resultat acceptable... Dibuixat a llapis, repassat a tinta i pintat amb colors de fusta. Hi podeu veure la vareta, i els elements que la componen: fusta de castanyer, ploma de fènix i sang de salamandra (la criatura i un baló amb la sang, ben calenta).

El patronus d’en Drake és un drac xinès (bola de foc) i vaig partir de la base que la seva vareta havia de tenir un estil que el recordés. Primer vaig fer proves posant els llargs bigotis del drac a la vareta, fent que el mànec s'anés assimilant a una cua... Però no m'acabava de convèncer. Finalment em vaig decidir per entortolligar el drac a la vareta i fer-hi unes flames màgiques tallades a la fusta. I vaig mirar fotografies d'escultures i de columnes xineses (se'n veuen de decoratives, petites, grans, en columnes o en façanes d'edificis, com en els restaurants xinesos d'aquí...) Una cosa així: (...) https://i.pinimg.com/originals/33/b9/88/33b98871cb7a1f63c2c1531e614fd140.jpg (...) . I m'he inspirat en això. Que cap xinès no se m'enfadi si la cosa és massa estereotípica...!

Els caràcters que hi ha marcats al tub de la vareta són els de foc 火 (huǒ) i drac 龙 (lóng), per motius prou evidents. (si algú sap xinès i veu que tinc algun error, que m'ho digui, si us plau!) M'agrada posar inscripcions a les varetes, algun símbol; com pedres precioses. En aquest cas, el drac té una perla lluminosa. Hi ha moltes explicacions i llegendes sobre les perles dels dracs xinesos (si us interessa en poden fer un xic de recerca), entre les quals que és símbol de la seva saviesa. Mentre que els dracs occidentals o europeus apareixen a les llegendes com a entitats malignes i destructores, a l'orient els dracs tenen connotacions molt bones: són savis i porten bona sort. És precisament per això que estableixo la relació entre el bola de foc xinès i en Drake. Per mi és la fusió perfecte entre l'aire i el foc, entre Ravenclaw i Gryffindor, entre el seny i la rauxa del propi Drake. Un griu també combina aquests dos elements, però el fet de ser una criatura dracònica lliga amb la seva passió per la draconologia (a més, es diu Drake i vol tenir un drac!).

Les altres criatures màquies representades aquí són el fènix (la ploma) i la salamandra de foc (tots portem la Flameta al cor... *Menys la Circe*), també criatures ígnies totes dues.
Per el nucli de la vareta, no li podia donar fibra de cor de drac: crec que deu està massa vinculat als dracs per acceptar una vareta de cor de drac... Li faria cosa fer-la servir. Hauria de ser una ànima que li donés confiança i no que li pogués provocar pena. A més, el castanyer amb un nucli de drac podria demanar un amo que li agradi molt el luxe i les possessions materials, i sense escrúpols per aconseguir-ho. Crec que en Drake és tot el contrari a això: prefereix viure amb poques coses i com una ànima lliure en pau amb els que l'envolten. El fènix produeix varetes resistents, amb un ampli ventall d'encanteris generals, de gran utilitat per un màgic que es pugui trobar en situacions ben variades en els seus viatges. La independència del fènix és com la d'en Drake, i a aquest no el molestarà si la vareta actua pel seu compte: com sap tot aquell que sent passió per les coses que creixen, s'ha de deixar llibertat al teu company, perquè, al cap i a la fi, el binomi amo-vareta ha de funcionar com un equip. I bé... el motiu per qual la vareta d'en Drake conté sang de salamandra i de quina salamandra... són misteris que encara hem de resoldre a la fic.

El castanyer és una fusta curiosa i amb moltes facetes, com el seu amo. Caràcter variant segons el nucli, i pren molt la personalitat del portador. En aquest cas, la salamandra i el fènix. El castanyer se sent atret per màgics que tinguin habilitats especials per a domesticar criatures màgiques, amb dons per la botànica i són voladors naturals, cosa que a en Drake li va com anell al dit!

La longitud és de les característiques més discutides i més enigmàtiques de la varetologia. No ens movem en certeses absolutes. Diguin els que diguin, no hi ha cap varetòleg que hagi desxifrat tots els misteris del món de les varetes, i la longitud continua sent de les teories més inestables. Que si l'alçada del màgic, que si les seves vides passades... Passant de les parts al tot (i no al revés, com ens agradaria per ser rigorosos), trobo que podem temptejar el tema de la personalitat i també, en combinació amb el grau de rigidesa, la distància entre l'ésser i l'entorn. En Drake té una longitud mitjana (26 cm en relació l’espectre que oscil·la entre els 17 i els 35 centímetres, amb algunes excepcions fora del terreny dels bàculs), perquè em sembla que és un equilibri molt estable. El mànec és rígid perquè és íntegre i d'una sola peça, i el tub, més present a fora de l'individu, flexible i adaptable, de manera que li serà útil al viatger que s'hagi d'enfrontar constantment als canvis.

Diria que això és tot. Espero que us agradi molt! Que vagi bé el concurs!

Antares
Antares_Black   [Nov 02, 2022 at 08:17 PM]
Només apareix un enllaç a les imatges. Us les poso al fil del fòrum.

Comment 1 to 2 of 2
Page: 1

Add your comment
Anonymous comments are not allowed here. Log in to post your comment
File information
Filename:Vareta_Drake_Slim1500.png
Album name:Antares_Black / Dibuixos
Keywords:Drake / Slim / vareta / Ravenclaw / Gryffindor / fènix / salamandra / foc / drac
Filesize:1521 KiB
Date added:Nov 02, 2022
Dimensions:1056 x 1499 pixels
Displayed:0 times
URL:http://www.harrypottercat.cat/galeria/displayimage.php?pid=3849
Favorites:Add to Favorites