Home > FanArt > Dibuixos
Disseny vareta xiprer-drac
2a Fitxa varetològica
Vareta de xiprer, fibra de cor de drac; un pam i mig (32 cm), molt llarga. Impulsivament rígida.
Propietària: Agatha Black
Keywords: vareta drac xiprer foc

Disseny vareta xiprer-drac

2a Fitxa varetològica
Vareta de xiprer, fibra de cor de drac; un pam i mig (32 cm), molt llarga. Impulsivament rígida.
Propietària: Agatha Black


Comment 1 to 7 of 7
Page: 1

Antares_Black   [Dec 22, 2017 at 05:18 PM]
Hola!

(no us espanteu per l'extensió del comentari...)

Us porto una altra fitxa varetològica (com la de la del cap de serp, si la recordeu): disseny i característiques d'una vareta. Consta de la vareta física i dels seus components (i orígens) d'acord amb les seves característiques.

Dibuix a llapis i tinta, i pintat amb colors de fusta.
---

Característiques:

Vareta de xiprer, fibra de cor de drac; un pam i mig (32 cm), molt llarga. Impulsivament rígida.
---


Reflexions:

Alguns ja coneixeu algunes d'aquestes característiques per la vareta d'un personatge de Cróniques de Hogwarts (fic comunitària): l'Agatha Black. Sí, es tracta de la mateixa vareta. I és que el personatge s'assembla tant a la seva autora, que vaig pensar a basar-me en aquesta combinació xiprer-drac-llarga-rígida amb tots els seus matisos, perquè seria la millor per a ella.

Unes breus (?) notes varetolòques:

No donaré detalls dels materials que podria haver tingut (perquè, a més, molts ja ho coneixeu per Cróniques de Hogwarts). Sinó que parlaré de les seves característiques concretes.

Calia una fusta inusual, amb un bon temperament, però que no dificultés el seu control. Una vareta que acceptés un amo tot emocions, intuïtiu amb un fort codi moral.

També hi havia aquesta part juganera i el plaer de fer broma.

Finalment, arribo a la conclusió que el xiprer és la fusta més adequada, perquè necessita amos valents i agosarats, que se sacrifiquin, fins i tot arribant al punt d'exposar la pròpia vida, si calgués, pel salvar els seus. És la part més heroica de Gryffindor (juntament amb tots els seus defectes, és clar), la que defineix millor aquest portador. Crec que és aquest el punt més fort i característic, abans que el de voler fer bromes.

Una altra raó per la qual el xiprer és adequat és que és una fusta varetològicament (que no físicament) forta. Jo em refio del xiprer per mantenir a ratlla una ànima tan potent com un nucli de drac.

També és veritat que jo dubtava per un altre material per l'ànima; fènix. Rar, amb iniciativa, independent... Però vaig considerar molt seriosament el seu suggeriment: «Hauria de ser una bruixa malvada, però s'hi nega per ètica i perquè ho ha decidit, encara que hi estigui predestinada. M'agrada que tingui una vareta amb la qual podria fer mal, però tot i així tria no fer-ne». Ah! Les decisions per sobre els dots! Wink

S'ha d'anar en compte amb què es combina segons quin nucli, i patia per si el drac seria massa potent i podria fer trontollar tot l'equilibri de la vareta. També em feia por la seva tendència als accidents; podria ser perillós.

Tanmateix, com he dit, confio plenament en la resistència varetològica del xiprer. L'equilibri del binomi fusta-ànima és de molta activitat, un estira i arronsa constant. I trobo que aquesta dinàmica és molt encertada, especialment per les mans del portador. No se m'acudiria barrejar qualsevol fusta amb qualsevol nucli, si no m'asseguro que hi ha alguna cosa que pot mantenir-hi un equilibri. No es pot mirar les característiques d'una vareta només per separat.

Encara que les varetes amb ànima de fibra de cor de drac tinguin facilitat per les forces del mal, no s'hi inclinen per si mateixes. Tot depèn del seu portador. Sí que són bones en defensa personal, i això sí que pot ser molt útil.

Tenim un propietari de personalitat forta i única; li correspon una vareta prou llarga per controlar-la i potenciar-la. Aquesta vareta necessita un grau considerable de rigidesa per poder-se mantenir a punt. La rigidesa que té és alhora la seva potència i el seu defecte. Cal que el seu amo tingui prou seny per utilitzar les seves experiències per trobar sàviament l'equilibri.Passem als detalls:

-Rúnics: El disseny accessori de la vareta està basat principalment en les runes.
-Alfabet: Verticalment, l'alfabet de vint-i-quatre runes del Futhark antic (emprat per escriure en proto-nòrdic). Podria haver fet servir el Futhorc (que és la variant anglosaxona), però he triat aquest alfabet, perquè és el que es fa servir més en la màgia, l'endevinació i els rituals. No crec que calgui posar aquí els significats de cada runa (si no és que ho demaneu explícitament). Només que els noms (perquè les pugueu anomenar, si no les coneixíeu). De dalt a baix: Fehu, Uruz, Thurisaz, Ansuz, Raido, Kaunan (o Kenaz), Gebo, Wunjo, Haglaz, Naudiz, Isaz (o Isa), Jera (o Jeran/Jeraz), Ihaz (o Ehaz/Iwaz/Ewaz), Pertho, Algiz (o Elhaz), Sowilo, Tiwaz, Berkanan (o Berkano), Ehwaz, Mannaz (o Manwaz), Laguz (o Laukaz), Ingwaz, Othalan i Dagaz. (podeu trobar-ne diversos noms, i també canvien en els diversos alfabets).
-Runes lligades, birunes i altres símbols rúnics: Les runes lligades enllaços de dues o més runes per mitjà d'un traç compartit. Són les que he posat en la ''cinta'' d'espiral que s'hi cargola. Triades especialment per aquest binomi amo-vareta, amb l'objectiu que resultin útils per la recerca i l'aprenentatge, i una guia en aquest viatge màgic i espiritual del bruixot i la vareta, que esdevenen companys. Els birunes s'entenen com runes lligades (però també n'hi ha amb grafies diferents de les runes) amb una gran càrrega simbòlica que serveixen per la màgia rúnica i per fer talismans.
-Thurisaz+Othalan: Defensa (http://oi65.tinypic.com/194kyo.jpg)
-Anomenada la runa dels cims més alts. Guanya disputes i litigis. (http://oi67.tinypic.com/2igg0th.jpg)
-Justícia i dignitat. Alguns l'interpreten com una ajuda per l'ascens laboral. (http://oi66.tinypic.com/2uhwmxe.jpg)
-Ihaz+Thurisaz: Protecció contra màgia negra/demoníaca. (http://oi68.tinypic.com/21julqs.jpg)
-Dagaz+Ingwaz: Estabilitat. Eternitat inacabable. Per mantenir l'equilibri. (http://oi64.tinypic.com/29ekdw5.jpg)
-Energia i salut. Experiència lluminosa que mostra el camí. (http://oi64.tinypic.com/315lqme.jpg)
-Laguz+Ingwaz: Bona salut. (http://oi64.tinypic.com/5cmy5s.jpg)
-Viatges segurs. Protecció per viatges. Aventures i aprenentatge. (http://oi63.tinypic.com/v458cx.jpg)
-Uruz+Laguz: Guanyar inspiració. (http://oi66.tinypic.com/28i3ptj.jpg)
-(Al darrere; no apareix al dibuix) Protecció davant de perills. També salut i guariment. (http://oi67.tinypic.com/2elyz3c.jpg)
-Runa lligada Gebo+Wunjo. Literalment regal i joia/. Se sol fer servir amb significats d'amor. Però jo l'he triada perquè són les inicials del nom de la propietària de la vareta.

-Altres símbols:
-Sota de Dagaz, l'última runa de l'alfabet, hi ha un símbol (a la base del tub, al cim del mànec. El que es diu l'anell del tub), hi ha un símbol compost. És la combinació del símbol de Júpiter i el de Sagitari. Així com la runa lligada protagonista de Gebo-Wunjo, aquest també l'he triat com a identificador de la propietària de la vareta. El seu zodíac. I Júpiter és el regent de Sagitari.
-Un altre dels símbols que no es veuen al dibuix (que queden al darrere, però a la vareta física sí que es veuen) és el de les relíquies de la mort. Trobo que és un símbol poderós de recerca (anys llum d'aquell fanàtic que se'l va apropiar —si deixem de relacionar-lo amb ell, no li donarem importància, que és el que cerca...). I em recorda el setè llibre, quan es troben el símbol al llibre de les rondalles i la Hermione es demana si és alguna runa estranya... No és una runa, però casa molt bé amb tot el seu simbolisme.

-Foc: L'element d'una vareta es determina per l'element predominant dels seus components. L'element d'aquesta vareta és clarament el foc.
-Fusta: El xiprer és de fulla perenne i és conegut com «l'arbre de les fulles sempre verdes» (d'aquí el sempervirens, 'sempre verd'). A més, té una vida llarga (poden arribar a viure més de mil anys) i la fusta duradora: símbol de longevitat.

S'associa amb la idea de la mort. Pel seu fullatge fosc i pel seu tronc (si es talla, ja no torna a créixer). Considerat atribut de divinitats infernals. Relacionat amb les divinitats de l'infern (arbre de regions subterrànies), d'aquí que estigui lligat al culte de Hades/Plutó (inframon). I el foc ve d'aquest infern. És el vincle de la vida i de la mort, és un arbre fúnebre (per això se'l troba als cementiris; és hospitalari, acollidor i guia en el viatge cap al Més Enllà. I també a moltes tombes cristianes).

La seva relació amb la mort és més aviat positiva (no com el saüc, per exemple). També se'l consagra a Escolapi (Medicina): d'entre d'altres coses, els gàlbuls tenen propietats astringents. De fet, és un arbre molt positiu. En heràldica, simbolitza sentiments nobles i elevats, i aporta idees d'incorruptibilitat (d'aquí que cerqui un amo igualment noble). El seu simbolisme religiós té molt de pes (rituals de protecció d'elements nocius).

A més de ser una gimnosperma, no només les seves flors semblen extraterrestres, és un arbre misteriós. Tot plegat, alimenta les seves característiques varetològiques i, a més, es reafirma la seva relació amb el foc.

-Criatura: El drac (com el fènix, per donar un altre exemple) és una criatura que pertany a l'element Foc. El drac que he dibuixat no està basat en cap drac concret (la draconologia és molt diversa i he preferit fer un drac únic en comptes de mullar-me massa xD), però no deixa de pertànyer a aquest element.

-Destinatari: A més, Sagitari és un zodíac de foc. A banda... que és l'element preferit de la Gee xD

-L'element d'una vareta també ajuda a determinar les seves habilitats per segons quines menes d'encanteris. Les de foc són bones en màgia creadora, de control, extinció de flama, fum, escalfor, etc. També en transformar una forma d'energia en una altra (podria ser útil en màgia transformadora, renovadora i de transfiguració) i, fins i tot, en aturar hemorràgies (podríem dir que en referència a Escolapi).

Com veieu, és clarament una vareta d'element foc, com la seva propietària (binomi de foc total). Amb aquesta importància, em semblava encertat que es reflectís en el disseny visual.


-Canvis de color. Per si algú es demana si hi ha més d'una fusta: no, tota la vareta és de xiprer. Les parts més clares i més fosques es deuen als tints de la fusta. No està pintada, sinó tenyida. Volia marcar la diferència entre les diverses parts de la vareta.
-----------------

Mmm Em penso que això és tot. Molta informació...
Ja em direu què us sembla tot plegat! ^^

Antares
Antares_Black   [Dec 22, 2017 at 05:24 PM]
(No es veuen els sagnats de l'esquema, però espero que s'entengui igualment)
Agatha Black   [Dec 27, 2017 at 05:49 PM]
wkjfkhsdbfiuwefrhuiowghfuiwegfbhjkobjkFHUIBRVIQERFHQOPWÑFRHÑFLJBVJKDFBVGHKBGFIERGIUGBHGRJH

Que guai, que guai, que guai! Very Happy

És que és genial. I com més me la miro, més m'agrada! És la meva vareta preferida de totes les que he vist mai. Fantàstica!

(Quan em va donar el paper en mà vaig plorar. I no només em va fer un dibuix, no...)

Bé, suposo que primer caldria valorar el fanart com a fanart, perquè una part de tota aquesta currada és el dibuix... i, és senzullament perfecte. L'arbre, el drac, les fulles i els fruits... i evidentment la FANTÀSTICA VARETA, meva, meva, meva!

Però evidentment el que fa això més interessant és tota l'explicació (sincerament, a mida que anava llegint el text pensava "woooow, l'Antares té molt bona imatge de mi, tot són coses bones". Ara mateix estic que floto de l'orgull, mare meva, ni que calgués alimentar-me l'Ego... toma pedazo de vareta!)

Comento directament coses que has dit:

- Calia una fusta inusual, amb un bon temperament, però que no dificultés el seu control. Una vareta que acceptés un amo tot emocions, intuïtiu amb un fort codi moral. --> Això és perfecte. No sé si inusual, però la resta, sí!

- "amos valents i agosarats, que se sacrifiquin, fins i tot arribant al punt d'exposar la pròpia vida, si calgués, pel salvar els seus. És la part més heroica de Gryffindor (juntament amb tots els seus defectes, és clar), la que defineix millor aquest portador." --> Això... wow, m'agradaria pensar que sóc així. Potser em tinc unes expectatives per a mí mateixa una mica altes... però bé, si no me les poso jo, qui ho farà, no?

- Ah! Les decisions per sobre els dots! --> Això sempre! Cre moltíssim en aquesta frase.

- "La rigidesa que té és alhora la seva potència i el seu defecte." --> Això m'agradaria que ho expliquessis més... Entenc què fa que les persones siguin rígides o flexibles, però em pregunto com això afecta una vareta. És només un tret amb què es relaciona amb l'amo? O les veretes més flexibles van millor per fer algunes coses i no en poden fer d'altres, i a l'inrevés?

- M'agrada molt l'alfabet a banda de les runes lligades; és un tret que relaciono amb la meva professió: la llengua, els idiomes, els alfabets, les cultures. Potser sembla una cosa així no tant important, però per a mi té una càrrega de significat molt gran! Very Happy

- Estic fascinada amb el fet que hagis sabut triar també aquestes runes lligades per a mi. Totes són coses a les quals dono molta, molta importància, salut, viatges, protecció, inspiració... fins i tot disputes! Estic bocabadada! Surprised

- "símbol de Júpiter i el de Sagitari." --> Ok! Per a mi aquestes dues coses no em diuen gaire res, però sé que a tu et diuen molt, o sigui que hi confio totalment!

- "Relíquies de la Mort" --> Crec que ho vull relacionar més per la meva afició als contes infantils ^^

- "La seva relació amb la mort és més aviat positiva" --> Això m'agrada molt. Crec que la meva també ho és, de positiva.

- "En heràldica, simbolitza sentiments nobles i elevats, i aporta idees d'incorruptibilitat " --> Fantàstic! ^^ Crec que aquesta vareta em dona força i protecció contra els meus propis dimonis.

- Foc: sí, és el meu element predil·lecte, però tot i així també m'atrau molt el gel (que no tant l'aigua).

- "També en transformar una forma d'energia en una altra (podria ser útil en màgia transformadora, renovadora i de transfiguració) i, fins i tot, en aturar hemorràgies" --> Perfecte per algú donat als accidents i als perills!

- Els dos colors també m'agraden, afageix un "recarregament" extra. M'agraden molt molt molt les coses recarregades. També les coses "lletges" que presenten harmonia.

Crec que la meva part preferida d'aquesta vareta és la part del mig del mànec, aquesta part tosca, mal tallada, irregular i assimètrica. Em sembla molt original. Molt... anti-Ikea.

Com ja he comentat, m'agraden molt les coses recarregades, estranyes, i amb un punt de foscor. I aquesta verta té tot això. És recarregada i es veu poderosa i delicada a la vegada, a tot arreu on miris hi té algun detall, és tosca i a la vegada elegant. Fins i tot té aquest toc de foscor (la mort, i el punt de maldat del drac) quan és una vareta de foc (i per tant, de llum).

Sincerament, no em puc imaginar una vareta més perfecta per a mi.
Razz
Antares_Black   [Dec 28, 2017 at 12:26 AM]
M'alegro moltíssim que t'agradi taaaant! :$
Això no té preu, per a un varetòleg! Espero que respongui a les expectatives màgiques. Cal fer-ne un seguiment continuat. A veure amb quines proeses ens sorprèn! Wink

«És la meva vareta preferida de totes les que he vist mai. Fantàstica!» Que la teva vareta sia la teva preferida sembla com si et miressis a l'espill de Gised «like a normal mirror», «They would look into it and see themself exactly as they are»... És genial!

«(Quan em va donar el paper en mà vaig plorar. I no només em va fer un dibuix, no...)». No m'esperava que ploressis de l'emoció! Em va sorprendre molt. I també em va agradar ^^ Ah i mmm... la resta...

«Bé, suposo que primer caldria valorar el fanart com a fanart, perquè una part de tota aquesta currada és el dibuix» Noto que no me'l comentes gaire... Només que t'agrada xDD

(«i els fruits» Apunt: És millor si no parlis de fruits, en el cas del xiprer. En les gimnospermes, les llavors no estan protegides pel fruit, sinó lliures, a l'aire tal qual. Són pinyes, gàlbuls, cons...)

«Però evidentment el que fa això més interessant és tota l'explicació» És clar!! Smile

«(sincerament, a mida que anava llegint el text pensava "woooow, l'Antares té molt bona imatge de mi, tot són coses bones". Ara mateix estic que floto de l'orgull, mare meva, ni que calgués alimentar-me l'Ego... toma pedazo de vareta!)». No ben bé. Aquesta vareta necessita aquestes emocions fortes, per això tria. Però no vol dir que tot siguin coses bones (i la descripció és tant de l'amo, com de la vareta, com del binomi, com del vincle, com de les propietats afegides per la presència de la resta de components...). De fet, és una vareta que requereix un autocontrol molt gran. Necessita que l'ajudin a pensar. A reflexionar; per dins i per fora.
Però sí, tot el que dic ho penso de veritat, això sí.

«- "amos valents i [...] portador." --> Això... wow, m'agradaria pensar que sóc així. Potser em tinc unes expectatives per a mí mateixa una mica altes... però bé, si no me les poso jo, qui ho farà, no?» De tu mateixa, acostumes a parlar d'una alta autoestima. Però segur que també hi ha punts en els quals et repeteixes coses per anar endavant. Tornem en això de les decisions per sobre els dots. No voldria equivocar-me (digues-m'ho si ho faig, que no vull ficar-me on no em demanen). Així és com jo et veig. Em puc equivocar; són les meves humils impressions. Sé que no ho faries pas per qualsevol. Però tens molt clar qui són 'els teus' i crec sincerament que series capaç de fer-ho per ells. Amb reflexió o sense.

« "La rigidesa que té és alhora la seva potència i el seu defecte." --> Això m'agradaria que ho expliquessis més... Entenc què fa que les persones siguin rígides o flexibles, però em pregunto com això afecta una vareta. És només un tret amb què es relaciona amb l'amo? O les veretes més flexibles van millor per fer algunes coses i no en poden fer d'altres, i a l'inrevés?» De tot una mica. La rigidesa d'una vareta se la pot relacionar amb la personalitat del portador (o de l'amo, més concretament). Encara que hi ha varetòlegs que tenen altres teories (com l'alçada; que, si voleu el meu parer professional, em sembla una ximpleria i, també una teoria que ja s'ha falsat en diverses ocasions). Però tots (i m'arriscaré a fer servir aquest universal i aquest concepte total i absolut) estem d'acord que determina un element important en l'elecció del bruixot. Això no vol dir que la rigidesa de la vareta sia la rigidesa personal del bruixot. Recordem que la vareta i el bruixot formen un binomi que treballa conjuntament (i, per tant, forma una entitat nova que suma, si tot va bé), però són éssers individuals, diferents, diferenciats i independents. Es poden trobar en una part del camí i separar-se més tard; o no trobar-se fins al cap de temps. Perquè són essències diferents. El que vull dir és que, si bé és una característica relacional, no és sempre compartida. Que una vareta sia rígida o flexible, no vol dir que el bruixot ho sia. Les varetes actuen segon el seu propi codi. Aquest pot ser de lleialtat absoluta o de rebel·lió constant amb idees pròpies inamovibles (en un ampli espectre i amb tots els seus matisos). La rigidesa o flexibilitat es pot referir a la capacitat de decidir per un mateix o dependre més, ser capaç d'entendre o no unes certes coses, de bregar amb determinades circumstàncies, etc. Apertura de ment, tossuderia... És dels trets més enigmàtics. Quan dic que el grau de rigidesa que té la vareta és alhora la seva potència i el seu defecte, és perquè aquells tres més potents d'algú són els més poderosos però per una banda o per una altra. Per bé o per mal. Aquí la necessital d'autocontrol (i també d'empatia) hi torna jugar un paper important.


«- M'agrada molt l'alfabet a banda de les runes lligades; és un tret que relaciono amb la meva professió: la llengua, els idiomes, els alfabets, les cultures. Potser sembla una cosa així no tant important, però per a mi té una càrrega de significat molt gran! Molt feliç». Al principi, volia escollir algunes runes concretes, però em convencia més posar-ne de lligades. I vaig decidir afegir-hi també l'alfabet sencer. «Ordenat o desordenat? Ordenat» I així ho vaig fet. És veritat que es pot relacionar amb la teva professió, que a més t'agrada. Ho vaig pensar en algun moment (després em va semblar com una cosa meva i que no es veuria la relació, però ho vaig posar igualment) i em fa gràcia que tu també hi llegissis el mateix Smile I, mira, un altre encert!

Ah! I si vols que et parli d'alguna runa (o totes), tu demana Wink


«- Estic fascinada amb el fet que hagis sabut triar també aquestes runes lligades per a mi. Totes són coses a les quals dono molta, molta importància, salut, viatges, protecció, inspiració... fins i tot disputes! Estic bocabadada! Sorprès» Les nostres converses i llarguíssiiiiiiiiiiiiims MP no són en va! Smile Les vaig escollir minuciosament! xD Allò que fes per a tu, que ajudessin el vincle varetològic i el potencial màgic. Tampoc no en podia triar moltes, així que vaig haver-ne de fer una selecció. Trobo que ha quedat prou equilibrat. I si dius que encertades, encara millor!

«- "símbol de Júpiter i el de Sagitari." --> Ok! Per a mi aquestes dues coses no em diuen gaire res» ja vaig pensar que diries això!! hahahahaaa Determinisme, coses que no tries, coses per les quals no hi ha orgull si no tries (aquest és un pensament teu, oi?) «però sé que a tu et diuen molt, o sigui que hi confio totalment!» Vaig pensar que igualment feien per una vareta rúnica; un toc astrològic!

«- "Relíquies de la Mort" --> Crec que ho vull relacionar més per la meva afició als contes infantils ^^» M'agrada aquest pensament. I a mi també m'agraden molt els contes infantils Very Happy Comentava allò d'en Grindelwald perquè un dia em vas dir que et sabia greu que els símbols de pau es malmetessin perquè un fanàtic se'ls apropiés (com el cas de l'esvàstica, que comentàvem), i que et feia cosa que es prengués com a símbol pottèric perquè podria recordar les idees de Grindelwald...

«- "La seva relació amb la mort és més aviat positiva" --> Això m'agrada molt. Crec que la meva també ho és, de positiva.» Això també ho he meditat (també en relació a tu). Quan es parla de la mort, sol crear una idea negativa a la ment de moltes persones. Coses llòbregues, dolentes... Però no és així, no sempre. I l'hospitalitat del xiprer (ep, que no vol dir que el portador també n'hagi de ser) ens ajuda i acompanya. I això és molt positiu.

«- "En heràldica, simbolitza sentiments nobles i elevats, i aporta idees d'incorruptibilitat " --> Fantàstic! ^^ Crec que aquesta vareta em dona força i protecció contra els meus propis dimonis.» D'això es tracta!

«- Foc: sí, és el meu element predil·lecte, però tot i així també m'atrau molt el gel (que no tant l'aigua).» Sí, això del gel m'ho vas dir. Potser la vareta hauria pogut tenir algun element que donés pas al gel, però hauria hagut de ser en algun detall (perquè la fusta i l'ànima ja estaven molt pensats) i no m'agradava la manera de posar-hi cap pedra preciosa o algun metall místic... per aquesta vareta no ho veia... Així que foc, foc xD


«- "També en transformar una forma d'energia en una altra (podria ser útil en màgia transformadora, renovadora i de transfiguració) i, fins i tot, en aturar hemorràgies" --> Perfecte per algú donat als accidents i als perills!» hahahahaa

«M'agraden molt molt molt les coses recarregades. També les coses "lletges" que presenten harmonia.» Aquesta idea de les coses lletges amb harmonia m'ha agradat molt. Jo també ho sento així, però mira que bé ho has expressat xD

«Crec que la meva part preferida d'aquesta vareta és la part del mig del mànec, aquesta part tosca, mal tallada, irregular i assimètrica. Em sembla molt original. Molt... anti-Ikea.» Anti-Ikea, anti-Ikea!! Que volem mobles, no pongos! hahahaa

«És recarregada i es veu poderosa i delicada a la vegada» Que bé que hagis detectat aquesta dualitat!!

«el punt de maldat del drac» M'agradaria puntualitzar, que els nuclis de dracs donen ànimes incompreses i lliurepensadores. Erròniament, es relaciona el drac amb 'maldat', però és un concepte nascut de la ignorància deliberada dels cavallers, dels caça-dracs i d'algunes llegendes medievals. I que alimenta aquesta dualitat poc matisada entre ''el malvat i temible drac occidental vs. el savi i pacífic drac oriental». En realitat, no és maldat per si mateixa; sinó que funcionen a la seva manera, d'una manera diferent.

«Sincerament, no em puc imaginar una vareta més perfecta per a mi.» Jo també m'estic inflant! I encara em queda molt de camí per ser un gran varetòleg! És el que té, tenir una professió i passió amb projectes i seguiments a tan llarg termini... xd Però, mira, em fas sentir orgullós de la meva feina. Algú que la valora Smile Com diu en Will Turner, un artesà sempre valora que agraeixin la seva feina xD

Mmm Trobo que pràcticament no m'has comentat gaire el dibuix. Una xic així per sobre al principi, però ja està. No em critiques Sad xd No ho sé... Les filigranes t'agraden? Com veus les vetes? els pergamins? I el drac? (amb la seva ala torta...) Tot plegat! XD

Bufa! A comentaris llargs, respostes llargues! Com ens agrada xerrar! xD

Fins aviat!

Antares
Unapersona   [Jan 14, 2018 at 12:35 PM]
> (no us espanteu per l'extensió del comentari...)

Nooooo clar que noooo, això mai! Laughing

La part del dibuix està molt bé, clar. La part de la vareta que m'agrada més és aquesta part irregular entre el que seria el pom i la fulla (si fos una espasa). La "cinta" també mola, tot i que em sembla que una mica massa recarregada. Però vaja, això va a gustos. Per alguna raó em fa gràcia el drac agafant-se un cor gegant.

Pel que fa al simbolisme... uau. Es nota que és la teva passió. La manera com ho expliques tot enganxa. Més enllà del simbolisme que tinguin, aquestes runes m'agraden... sempre que en veig d'aquest estil penso en les cirth de Tolkien xD

Dius que hi ha un símbol que no es veu al dibuix però que hi és a la vareta física. Això vol dir que es veuria si fos una vareta física o que realment també has fet una vareta física?
Antares_Black   [Jan 15, 2018 at 06:30 PM]
Unapersona:

«> (no us espanteu per l'extensió del comentari...)» hahahaaa Sí! Que bé que no, doncs! xD

«La part de la vareta que m'agrada més és aquesta part irregular entre el que seria el pom i la fulla (si fos una espasa)». Vols dir el ziga-zaga que fa? Forma part del mànec. A mi també m'agrada molt aquesta part! ^^ Sobre els soms, ho anomenem de moltes maneres. Jo acosumo a dir-ne 'mànec' i 'tub' (i 'anell', si hi ha alguna part intermèdia). O 'handle' i 'shaft' en anglès. Però també pots parlar de 'pom' i de 'fulla', eh (el que passa és que potser el 'pom' es referiria més al botó del mànec, si n'hi ha). De fet, les part d'una vareta se solen assimilar a les d'una espasa.

«em sembla que una mica massa recarregada. Però vaja, això va a gustos.» A la Gee ja li agraden, les coses recarregades!! Razz

«Per alguna raó em fa gràcia el drac agafant-se un cor gegant.» Era una manera d'escenificar que l'ànima és de cor de drac. Mira la cara de dolor del drac, de derrota. És un tema que estic estudiant molt seriosament, per tal de poder tenir varetes de drac sense haver de dur a terme una recol·lecta de materials ni letal ni tan invasiva. Això no se li pot fer a un drac. A mi se'm trenca el cor...

Sí, sí que és una gran passió! «La manera com ho expliques tot enganxa» Mercès pel compliment! Ho faig amb tot l'afany!

«aquestes runes m'agraden... sempre que en veig d'aquest estil penso en les cirth de Tolkien xD» hahahaha es nota que ets ringer, eh! Wink Sí, Tolkien va crear les cirth, a partir de runes ja existents. De fet, algunes són calcades. Per això te le recorden. Va fer les seves pròpies taules alfabètiques, però no deixen de recordar-les.

Sobre això de ''la vareta física'' aquesta. Sí que vaig fer una vareta a partir d'aquest disseny. També formava part del regal. El que passa és que no la vaig fer de fusta, perquè el xiprer costa molt de treballar i, a més, ara per ara no em veia amb cor de seguir un disseny tan complicat com aquest... Però em va semblar guai fer-la igualment, i ho vaig fer amb pasta de modelar. Amb capsa i tot ^^' Completet xD

Ens llegim! Que ara la pàgina torna tirar, gràcies al nostre administrador Jomast!

Antares
Marc piju   [Jan 24, 2018 at 09:37 PM]
Surprised

Comment 1 to 7 of 7
Page: 1

Add your comment
Anonymous comments are not allowed here. Log in to post your comment
File information
Filename:PLE.jpg
Album name:Antares_Black / Dibuixos
Keywords:vareta / drac / xiprer / foc
Filesize:1890 KiB
Date added:Dec 22, 2017
Dimensions:2544 x 3515 pixels
Displayed:15 times
URL:http://www.harrypottercat.cat/galeria/displayimage.php?pid=3740
Favorites:Add to Favorites