Tràilers de Bèsties Fantàstiques i On Trobar-les

Respon
Avatar de l’usuari
Arwen Black
Treballador/a de la conselleria
Treballador/a de la conselleria
Entrades: 365
Membre des de: dv. set. 03, 2010 1:50 am
Rang: Dels que tenen mapes per cicat
Ubicació: Desubicada. Sí, falta "rius" i no vull que falti... riure

Tràilers de Bèsties Fantàstiques i On Trobar-les

Entrada Autor: Arwen Black »

De Warner Bros. Pictures

15 desembre 2015: https://youtu.be/Wj1devH5JP4


10 abril 2016: https://youtu.be/ViuDsy7yb8M
"No serveix de re preocupar-se. El que hagi de venir, vindrà, i ja ens ho trobarem quan arribi" Hagrid

Avatar de l’usuari
Agatha Black
Membre del Wizengamot
Membre del Wizengamot
Entrades: 662
Membre des de: dt. jul. 01, 2008 3:40 pm
Rang: Gryffindor. Res més a afegir.

Re: Tràilers de Bèsties Fantàstiques i On Trobar-les

Entrada Autor: Agatha Black »

Hola!

Vinc a aprofitar que tenim aquest tema obert per parlar-vos d'una cosa que he llegit a Mugglenet: es veu que s'està discutint si Fantastic Beasts és cànon o no, perquè pel que he vist, podria no ser-ho!

Per començar, tot depèn del que entenguem per "cànon". Tècnicament i filant prim, "cànon" és tot allò que no es contradigui amb RES del que s'ha escrit abans, en qualsevol dels llibres oficials publicats. També hi ha la gent que diu què "cànon" és tot allò que digui el creador d'una saga (en aquest cas, la Rowling), perquè el que diu ell va a missa, encara que es contradigui amb el que hagi dit abans.

Us explico a què ve tot el rebombori: En un dels tràilers de la pel·li de Fantastic Beasts es diu que en Newt Scamander ha estat expulsat de Hogwarts, tot i que en Dumbledore (que en aquell llavors només és profesor, no pas director) va parlar a favor seu perquè no l'expulsessin. Bé, jo aquí no hi vaig veure cap problema perquè no recordava gaire cosa del Newt, però es veu que altra gent sí que en sabia coses: al llibre Bèsties màgiques i on trobar-les, com sabeu, hi ha una petita biografia de l'autor. I en aquesta biografia, es diu que en Newt es va graduar a Hogwarts, que va treballar a la Conselleria just després, al Departament de Regulació i Control d'Éssers Màgics, primer a la Divisió d'Elfs Domèstics, i després a la Divisió de Bèsties, que va ser on li van demanar que realitzés un estudi enciclopèdic per escriure el seu aclamat llibre que fan servir fins i tot els alumnes de Hogwarts: Bèsties fantàstiques i on trobar-les.

Bé, doncs no cal que us digui com d'incompatible és tota aquesta informació! Sabem que si a algú se l'expulsa de Hogwarts per posar en perill la vida d'un company, tal i com li passa al Hagrid:
a) se li trenca la vareta i
b) si no té els estudis acabats, tot i que pot treballar pel seu compte (com el Fred i el George) no pot treballar en un organisme oficial, i definitivament no a la Conselleria d'Afers Màgics (a no ser que siguis en Harry Potter perquè, bitch, acabo de salvar el món i treballaré on em surti dels nassos).

Val, podria ser, podria ser, que en Newt hagués escapat del país escapant de la Conselleria per tal de mantenir la seva vareta a les pel·lis. Això seria factible. Però d'aquí que l'agafin per treballar per a ells... no sé vosaltres, però jo no ho veig. Hi hauria l'opció, això sí, que donades les seves gestes a l'estranger, potser la Conselleria revoqués el seu càstig i el contractessin per a treballar amb ells.

Però sigui com sigui, hi segueix havent coses que es contradiuen: al llibre es diu que es va graduar, però a la pel·li l'expulsen. Al llibre es diu que va entrar a treballar a la conselleria tant bon punt va acabar Hogwarts, i á les pel·lis veiem clar que el Newt està viatjant (i possiblement fugint de les autoritats per tal de conservar la vareta), no treballant per ningú.

Potser direu que en principi les pel·lícules ja per definició no són cànon perquè es contradiuen amb els llibres en molts aspectes, i teniu raó: fins ara, les pel·lícules no eren cànon. Però ho ha una cosa que ha canviat, i és que ara les pel·lícules estan escrites per la Rowling: ella és la guionista i la que crea la historia. Per tant, tot el que es diu a les pel·lis és Paraula de Rowling. I això sí que presenta un problema.

Què en penseu de tot plegat? Considerem doncs, que les pel·lícules són cànon i que el que diu el llibre ho esborrem de les nostres ments com si no hagués existit mai? O ens quedem amb el que diu el llibre com a oficial i deixem les pel·lis com a no cànon, i la Rowling que digui missa? Com preferiu el vostre Newt?
Imatge

Respon