Recomanació fanfic!

Fòrum per comentar fan fictions i crear-ne de comunitàries.
Per enviar-ne una usa la secció especial a http://www.harrypottercat.cat/fanfictions/.
Regles del fòrum
Recordeu-vos d'escriure com a mínim 4 línies.
Recordeu-vos d'argumentar les coses sempre que pugueu.
Totes les Normes del fòrum
Respon
picabaralla
Nou/va Alumne/a
Nou/va Alumne/a
Entrades: 1
Membre des de: dl. març 15, 2021 7:09 pm

Recomanació fanfic!

Entrada Autor: picabaralla »

Hola a tothom!
Acabo de descobrir aquest fòrum i la pàgina de fanfics de harrypottercat.cat. Jo sempre he llegit fanfic en anglès i m'ha sobtat molt trobar-ne en català. M'ha fet molta il·lusió, no m'ho esperava hahahaha

Escric aquest post per curiositat, per aviam si algú em pot recomanar alguna fanfic en català del web.
A canvi, jo us en recomano una en anglès: All the young dudes (https://archiveofourown.org/works/10057 ... adult=true)
Es una fanfic força llarga, explica des de les aventures dels Rondadors durant el seu temps a Hogwarts fins al final del setè llibre de Harry Potter. Està narrada des del punt de vista d'en Remus Llopin. Trobo que està super ben escrita, és molt divertida i entretinguda. Espero que us agradi. M'encantaria saber si algú ja l'ha llegit i què us ha semblat!

Fins aviat!

Avatar de l’usuari
Antares_Black
Cap de Departament
Cap de Departament
Entrades: 410
Membre des de: dt. des. 11, 2012 9:55 pm
Rang: Slytherclaw
Ubicació: Rumb a l'Ahtohallan

Re: Recomanació fanfic!

Entrada Autor: Antares_Black »

Salut, picabaralla! [wavey] Et donem la benvinguda a HpCat!

Escric aquest post per curiositat, per aviam si algú em pot recomanar alguna fanfic en català del web.
Doncs aquí tenim un munt de fics, com deus haver pogut comprovar. De fet, d’entre totes les activitats d’HpCat, les fics són l’apartat estrella. Hi ha fics de fa temps, però també en tenim molt d’actuals. Si en llegeixes d’actuals, els autors et podem respondre els comentaris i compartir punts de vista, cosa que ho fa molt més enriquidor.

Si vas a l’apartat de fics, veuràs que les tenim classificades en diverses categories. Des d’històries ja acabades, fins a concursos :winner: o fics actives. Es fa difícil de recomanar fanfics d’un sol autor, perquè n’hi ha moltes i de molt bones. Has d’anar mirant ressenyes i mirar què t’agrada. Ara, et puc parlar de Cròniques de Hogwarts. És la fic comunitària (l’estem escrivint entre vuit escriptors d’aquí de la pàgina) que anem penjant periòdicament. Cada capítol és escrit en primera persona des del punt de vista d’un dels protagonistes, amb aventures diverses situada a partir del 2014 (en cursos avançats) a Hogwarts.
A canvi, jo us en recomano una en anglès: All the young dudes (https://archiveofourown.org/works/10057 ... adult=true)
Es una fanfic força llarga, explica des de les aventures dels Rondadors durant el seu temps a Hogwarts fins al final del setè llibre de Harry Potter.
Uooo! Mercès per la recomanació. Aquí acostuma a agradar molt el tema dels amics de Magatotis. I si aquest tema t’interessa, hi ha una fic amb aquest tema principal que ha anat tenint molta requesta al llarg dels anys: El Clan de Magatotis. Situada després de l’epíleg, els hereus dels Magatotis (en James, l’Alice, en Frank i la Geena) compartiran aventures, humor i misteri al voltant de l’herència dels Magatotis originals! :celles:

És una fic llarga, una tetralogia (1-El Clan de Magatotis, 2-L'Exèrcit de la McGonagall, 3-El Torneig dels Quatre Bruixots, La Crònica dels Tres Germans). Que la seva autora, Agatha Black, es manifesti

En cas que t’espantin les fics llargues, pots tafanejar algun one-short o minifics. Però també ens pots dir quins altres temes t’agraden i mirarem de recomanar-te'n alguna que pugui ser del teu estil.

Tu també escrius, per cert? :mrgreen:

Ah, molt important: et redirigeixo al fil de Coneguem els nous. Allí et podràs presentar i tots tindrem ocasió de donar-te la benvinguda com mana Merlí i ens podrem anar coneixent un xic més!

Ens llegim! :reading:

Antares
PD: Espero que no vinguis amb ganes de brega :6] , picabaralla :riure:
Les meves fics (aviat disponibles de nou)
La meva fic més actual: El Retorn dels Black
Imatge
«Indeed your failure to understand that there are things much worse than death has always been your greatest weakness»

Avatar de l’usuari
marta_ginny
Cap de Departament
Cap de Departament
Entrades: 443
Membre des de: ds. jul. 14, 2007 1:00 pm
Rang: Ravenpuff
Ubicació: Asteroide B-612

Re: Recomanació fanfic!

Entrada Autor: marta_ginny »

Bon dia i et donem la benvinguda, picabaralla ^^

S'ha de dir que arribar a la web i demanar que et recomanem fics és un camí directe al nostre cor hahaha O sigui que bona entrada! L'Antares t'ha fet un resum molt bo de tot, però volia passar a respondre també per explicar-te una mica els usuaris actius. Com t'ha dit ell, està molt bé llegir les fics actuals, així podem anar tenint feedback i converses, que a nosaltres ens encanta tant quan en som els escriptors com quan en som els lectors!

Quin tipus d'història t'agrada llegir? En aquesta web hi ha autors molt i molt diferents. De fet, ara mateix hi ha un concurs obert en què tots hem hagut d'escriure un estil a les antípodes del que solem fer! O sigui que si llegeixes les últimes fics que hem penjat i que participen al concurs, no t'ho prenguis com a l'estil de cada usuari (de fet, més aviat el contrari!). L'Antares et recomanava que llegissis Cròniques de Hogwarts i crec que és un gran punt de partida, perquè som 8 escriptors diferents i així et pots fer una idea de què t'agrada més i què pots trobar a les nostres fics, i a més a més està en actiu ara mateix! Per tant, jo començaria per aquí.

El que faré jo, però, serà parlar-te dels usuaris actius i de què pots llegir de cadascú.

L'Antares et recomanava El clan de Magatotis de l'Agatha Black, i ho secundo. Si vols llegir una cosa més curteta per veure si és el teu estil, et recomano que llegeixis Raiders of the Lost Ark! A l'Agatha li agrada escriure històries d'acció amb molta trama i punts d'humor (per això al concurs de la fic contrària li ha tocat drama romàntic MUAHAHAHAHA). Crec que no menteixo si dic que en aquesta web som tots els seus fans entusiasmats! Ja veuràs quan vegis el seu nom a les llibreries, ja...

Cass Ross té sobretot fics curtes, però estan totes interrelacionades (i està planificant aproximadament mil fanfictions repartides en diferents sagues!). Si t'agrada el drama, és on has d'anar directament. De la saga de la Winter té tres històries i et diria que comencessis per aquí: Hauríem d'anar al Bosc Prohibit durant una nit d'hivern (crec que és l'única fic que ha guanyat un concurs per unanimitat), Què va passar aquell dia gris de tempesta? i Un huracà a les comarques de ponent. Més recentment, també ha escrit Els North Downs. Totes són curtes i et donaran una idea del seu estil!

De l'Antares_Black jo mateixa tinc coses pendents de llegir (shame on me, shame on my cow), però et puc dir que personalment tinc intenció de llegir El retorn dels Black, que vol continuar d'aquí relativament poc i té molt bona pinta! He estat remenant les curtes i recordo que em va agradar molt A través del diari. És impossible explicar-te l'estil de l'Antares sense parlar-te del domini que té del llenguatge! Si vols un redactat curosíssim, et recomano que tiris per aquí :)

La Mercè Granger et dirà que no val la pena llegir les seves fanfictions. NO TE LA CREGUIS. Hi trobaràs una barreja estupenda de pop culture, trames que solen incloure investigacions i misteris, humor i daddy issues. Una meravella! Fa poc va escriure Squib Fiction que està MOLT bé, i té a mitges Els becaris del Wizengamot, que és un bon moment per començar perquè molt aviat tindrà un nou capítol!

La frubbsulce és la més jove del grup, acaba d'arribar a la web i ja ha començat una fanfiction! És molt lleugera i d'aquestes que et fan sentir bé, amb els personatges que coneixem i el seu dia a dia a Hogwarts. Només té dos capítols, de moment, i es diu El club de les històries secretes!

De l'Unapersona et recomano la seva última fanfiction, Gatets i gatots! Va sortir de la seva zona de confort posant-hi una parella, cosa que no solia fer abans, i li va quedar molt bé! Crec que en té una altra a punt d'arribar pel nou concurs, o sigui que tingues els ulls oberts.

El mateix et dic de l'hermione potter. La seva última fic, també del concurs, es diu Grace, caça-recompenses, i està molt i molt bé. Pel que fa a l'estil, et puc dir que ella és molt Gryffindor i es nota en totes les històries i trames que crea! També crec que en té una que arribarà pel concurs...

En Leo Tonks fa uns mesos va començar una fic situada a l'Edat Mitjana que tenia molt bona pinta i va quedar a mitges, no sé si té intenció de continuar-la (Leo, si vols, ja saps que moltes ganes de llegir-te!). Es diu Històries de mags.

Hi ha dues usuàries més que participen a la fanfiction comunitària però que de moment no tenen res més. L'Arwen Black, però, també participarà al concurs amb una fanfiction de por, que crec que tots tenim moltes ganes de llegir!

I finalment suposo que vinc jo... Pel que fa a l'estil, mira, ho he d'admetre, m'agrada el drama també :roll: i com es relacionen les persones! Si tens ganes de llegir drama, Caradoc és la millor opció, diria. I si vols més acció, les meves últimes dues fanfictions, Gealach Lán i Rondaires (la del concurs, que estic en procés de penjar!), te'n donaran. Però vaja, de les meves que diguin els altres, que em costa més recomanar hahaha


I aquí s'acaba el meu article sobre les fics que et recomanaria! Remena, mira't les descripcions i ja aniràs veient cap on vols tirar. Jo m'he centrat en fics curtes perquè puguis veure els estils de tothom, però si vols coses més llargues només cal que demanis ^^

Ens llegim!
They're supposed to be, you blithering idiot! Now go and do something constructive. Find Peeves! ...Yes, Peeves... Haven't you been complaining about him for a quarter of a century?

La Crida d'Avalon
http://www.harrypottercat.cat/mostra.php?titol=824

Respon