Aquells anys setanta (AA70)

Fòrum per comentar fan fictions i crear-ne de comunitàries.
Per enviar-ne una usa la secció especial a http://www.harrypottercat.cat/fanfictions/.
Regles del fòrum
Recordeu-vos d'escriure com a mínim 4 línies.
Recordeu-vos d'argumentar les coses sempre que pugueu.
Totes les Normes del fòrum
Respon
Avatar de l’usuari
Cass Ross
3r Orde de Merlí
3r Orde de Merlí
Entrades: 487
Membre des de: ds. abr. 06, 2013 5:48 pm
Ubicació: Departament de Misteris

Aquells anys setanta (AA70)

Entrada Autor: Cass Ross »

Hola a tots i a totes!
Obro aquí un tema sobre la meva fanfiction anomenada "Aquells anys setanta" —la podeu abreviar amb un "AA70"—. Evidentment, no deixeu de comentar —que sempre s'agraeix que ho feu—; aquest post només servirà per donar-vos informació complementària o explaiar-me en algun tema que es cregui necessari relacionat amb la fanfiction.

Per començar, com m'ha fet notar l'Antares, hi han massa personatges nous de cop i això pot liar una mica. Per això, començo fent una breu explicació de cada un dels personatges que seràn més protegonistes de la fanfiction.

Personatges!

(Aviso que hi pot haver algun avançament d'algun tema del tercer capítol o de més endavant, però no serà massa spoiler).

1993:
Lorraine Jones: tretze anys. Slytherin (ningú va comentar res al respecte...). Sang pura, la gran de dues germanes. Els seus pares li regalen un diari personal d'una noia que durant la seva adolescència el va escriura als anys setanta. Ja anirem descobrint coses sobre el perquè la Lorraine té el diari, el qual es llegeix.

1977:
(Per ordenar-los, i per no insinuar res de res, els he posat per ordre alfabètic del nom ;) ).
Ben Babbaw: disset anys, Gryffindor. Sang pura, fill únic. És un Rondador, encara que sent per als seus amics una gran devoció i lleialtat. Per a ells és capaç de caure als enganys del James i el Sírius i provar les seves bromes. No té novia coneguda. Animàgic, rata; per això li diuen "Cuapelada".

Bruno: un misteriós noi de l'Escola de Màgia i Bruixeria Hogwarts que és amant de la Dorcas. "Bruno" és el seu sobrenom, ja anirem sabent més coses d'ell. Slytherin

Dorcas Maedowes: disset anys. Gryffindor. Sang pura, filla única. Una noia despistada, que molt fàcilment es perd en el seu món imaginari; però realment la més observadora de tots, la qual cosa la pot ficar
en alguns problemes. Té un amant, el Bruno, i el seu sobrenom en les relacions epistolars que manté amb ell és "Pénélope". Dels nois, es porta molt bé amb el Remus però tenen una mala relació amb el Sírius (relació mutua) i, en menor grau, amb el James. Al Ben l'ignora —tots ho fan ^^—.

James Potter: disset anys. Gryffindor, Sang pura, fill únic. Egolatra, orgullós i faldiller, és un dels nois més populars de Hogwarts. Fa moltes bromes amb els seus amics contra els Slytherins, causant l'enfadament de la Lily Evans. Malgrat que hagi sortit amb totes les noies de Hogwarts —o gairebé— la Lily és el seu únic i veritable amor. Animàgic, cèrvol; per això li diuen "Forcat". Caçador de Gryffindor.

Katherine Ross: disset anys, Gryffindor, Sang pura, la petita de tres germans. Nòvia del Remus Llopin, encara ignora la seva part més animal; la descobrirà o no? Al contrari de les seves amigues, la noia no es prepara per ser auror; sinó que pretén ser medimaga i treballar a Sant Mungo. De ment oberta i tolerant, no té perjudicis per la sang.

Lily Evans: disset anys. Gryffindor. Filla de muggles, la petita de dues germanes. Perfecta de Gryffindor, té una certa intolerància al James i al Sírius, als quals renya sempre que pot pel que fa a les seves malifetes amb els Slytherins. La Lily està ben farta de totes les declaracions d'amor del, segons ella, pesat d'en Potter... però aconseguirà adonar-se de com és realment el noi? Que el seu amor per ella és molt més fort del que pugui ser qualsevol que pugui tenir per una altra noia?

Marlene McKinnon: disset anys. Gryffindor. Mestissa, filla única. Està enamorada del Sírius Black però sap que mai li ho dirà perquè per a ell només seria una noia d'aquestes de "temporada" i això no ho vol. Malgrat tot, li fa mal que el noi surti amb qualsevol de les noies que es troba pel passadís. Té una especial mania contra el James, ja que no deixa en pau a la seva amiga Lily.

Remus Llopin: disset anys. Gryffindor. Sang pura, fill únic. Home llop, només ho saen els seus amics —els quals es van transformar en animàgics per ajudar-lo—. Perfecte de Gryffindor, és l'únic que podria parar els peus als seus amics però moltes vegades no ho fa. Té una novia, la Katherine, la qual encara no sap que ell és un home llop. Com pot reaccionar?

Sírius Black: disset anys. Gryffindor. Sang pura, el gran de dos germans. Contrari als ideals de la seva família, des de sempre n'ha sigut la ovella negra —cosa que va confirmar a l'anar a Gryffindor—; des de l'estiu de sisè que viu amb la família Potter. Malgrat tot, té un cert odi contra l'Snape, al qual gasta moltes bromes, i sempre que pot provoca al seu germà petit. No té novia oficial-oficial, i sempre surt amb qualsevol del seu grup de fans.

Aquí s'acabarien els personatges principals, encara que n'hi pot haver moltíssims de secundaris... si ho crec convenient —ja sigui perquè un d'aquests personatges secundaris agafa protegonisme o m'ho pregunteu vosaltres—, ja faria alguna altra explicació. Espero que tingueu les coses una mica més clares. ;)

Petons!
Cassie Ross
Cass Ross l’ha editat per darrera vegada el dia: dt. maig 28, 2013 5:08 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
"It matters not what someone is born, but what they grow up to be." ~Albus Dumbledore

Avatar de l’usuari
Antares_Black
Cap de Departament
Cap de Departament
Entrades: 410
Membre des de: dt. des. 11, 2012 9:55 pm
Rang: Slytherclaw
Ubicació: Rumb a l'Ahtohallan

Re: Aquells anys setanta (AA70)

Entrada Autor: Antares_Black »

Mercès per la llista! s'agraeix :wink:

Ja havia notat que Bruno i Pénélope eren pseudònims. És aquell amor secret de joventud. La Pénélope sabem que és la Dorcas, però en Bruno continua sent misteriós :think:

I no, no he comentat res del fet que la Lorraine fos d'Slytherin. Jo mateixa. El que passava és que és ben cert que hi ha un prejudici. L'ambició o l'astúcia (d'entre la resta de característiques d'Slytherin) no són necessàriament maldat. Ja se li nota que és Slytherin :riure:

M'encurioseix la part del secret d'en Remus. Ho fa tot més emocionant.

Et llegeixo!

Antares
Les meves fics (aviat disponibles de nou)
La meva fic més actual: El Retorn dels Black
Imatge
«Indeed your failure to understand that there are things much worse than death has always been your greatest weakness»

Avatar de l’usuari
Cass Ross
3r Orde de Merlí
3r Orde de Merlí
Entrades: 487
Membre des de: ds. abr. 06, 2013 5:48 pm
Ubicació: Departament de Misteris

Re: Aquells anys setanta (AA70)

Entrada Autor: Cass Ross »

Tercer intent de pujar una resposta. La culpa és del meu internet de m...a

Hola Antares!

Com que ningú comentava lo dels sobrenoms, vaig pensar que o no havia quedat clar o no sé... A mi m'encanta el Bruno, em sembla que quan acabi aquesta fanfiction —si les coses queden una mica buides— n'escriuré una altra només per a ell i tots els seus perquès. S'accepten teories sobre quina és la real identitat del meu Bruno...

Actualment, m'encanta la residència d'Slytherin! Abans li tenia mania però ara preferiria anar allà abans d'anar a Gryffindor... encara que el Barret sempre m'envia a Ravenclaw. "Ja se li nota que és Slytherin": m'alegro de que ho diguis, perquè no estava segura d'haver aconseguit la personalitat :D

Sobre el secret del Remus... et refereixes a que la Katherine no ho sap? Jo penso que aixòes una cosa molt interesant, i més per com es vagi desenvolupant tot... (hi ha cada cosa que... :calla Stop Spoilers, Merlí!). Saps què? Realment, en un principi havia pensa fer la fanfiction més curta i centrada només en la relació d'aquests dos quan la Katherine ho sap (ho descobreix? li diu el Remus la veritat? Qui saap!!) però al fina que si per aquí i per allà se'm va anar desenvolupant al que seria el que hi ha ara :D

També s'accepten teories sobre qui és la propietària del diari personal! Deu punts per la persona que ho endevini hahhaha

Petons! Jo també et llegeixo!

Cassie Ross
"It matters not what someone is born, but what they grow up to be." ~Albus Dumbledore

Avatar de l’usuari
Cass Ross
3r Orde de Merlí
3r Orde de Merlí
Entrades: 487
Membre des de: ds. abr. 06, 2013 5:48 pm
Ubicació: Departament de Misteris

Re: Aquells anys setanta (AA70)

Entrada Autor: Cass Ross »

Hola de nou!
Sóc aquí per comunicar-vos una mala noticia respecte aquesta fanfiction: he borrat sense adonar-me'n (i de manera irreversible) el document on tenia escrita tota la trama. Per això soposo que m'estaré uns dies sense escriure els capítols per tal d'intentar reconstruir tota la trama. Això vol dir que tardaré més a pujar els capítols —per ende.
Demano disculpes,

Cassie Ross
"It matters not what someone is born, but what they grow up to be." ~Albus Dumbledore

Avatar de l’usuari
Laia Weasley
Alumne/a de 1r
Alumne/a de 1r
Entrades: 15
Membre des de: dg. abr. 14, 2013 8:30 pm
Nom: Laia
Ubicació: hogwarts

Re: Aquells anys setanta (AA70)

Entrada Autor: Laia Weasley »

Quina pena....Ho sento molt, espero que aviat tornis a penjar capitols de nou

Un peto
Laia Weasley

Avatar de l’usuari
Antares_Black
Cap de Departament
Cap de Departament
Entrades: 410
Membre des de: dt. des. 11, 2012 9:55 pm
Rang: Slytherclaw
Ubicació: Rumb a l'Ahtohallan

Re: Aquells anys setanta (AA70)

Entrada Autor: Antares_Black »

No t'has de disculpar per res! És una mala passada molt gran, això que t'ha passat. :deumeu

A veure si ho pots recuperar de la teva memòria (ja ho has provat tot per l'ordinador? Mira de buscar a la bios del disc dur o a la unitat C. Potser tens sort i recuperes alguna cosa que et pugui guiar). :wink:

El millor que pots fer per un altre cop (perquè no torni a passar) és fer-te una còpia de seguretat de tot el que escriguis. És més útil del que sembla. A mi em va passar amb un llibre que estic escrivint i ho vaig aconseguir recuperar per cònsula del de la base central de l'ordinador. Si ho hagués perdut, hauria agafat una depressió molt gran. :cry:

Mercès per la resposta que has deixat al meu post! Mira que t'he comentat la fic, i et deixo per aquí la continuació del meu comentari :) :ballar:

;) Antares

Les meves fics (aviat disponibles de nou)
La meva fic més actual: El Retorn dels Black
Imatge
«Indeed your failure to understand that there are things much worse than death has always been your greatest weakness»

Avatar de l’usuari
Antares_Black
Cap de Departament
Cap de Departament
Entrades: 410
Membre des de: dt. des. 11, 2012 9:55 pm
Rang: Slytherclaw
Ubicació: Rumb a l'Ahtohallan

Re: Aquells anys setanta (AA70)

Entrada Autor: Antares_Black »

UN DEU PER LA INTRINGULIS, CASSIE!!
Has sabut aplegar molt bé la intriga! I aquesta classe de misteri amorós sembla el teu fort! ;)

Vaja, i quin merder que es porten aquestes noies! Totes pensant en nois: nois aquí, nois allà. A mi em preocuparia més aprovar els exàmens del MAG xD però suposo que hi ha d'haver marro!

Pobra Marlene! Enamorada del faldiller més sexi de Hogwarts! (em fa una pena quan la Dorcas se la troba plorant a la sala d'estudiants quan torna de veure's amb el famós Bruno!). I pobra Lily! Amb el pesat d'en James, no pot ni fer la seva feina de prefecte al tren tranqul·la.! Quina ràbia que li digui «amor meu» juju.
Ara que en James, pobre aturat, lluitant aferrissadament per la “seva” Lily.

M'encanta la Dorcas! És especial. Especial i llesta, i les clissa totes! (s'adona de seguida que a la Mar li agrada en Sírius)
-Pobre Snape! Com el deixen! Amb el que jo me l'estimo! :oops:

Estic segura que la parelleta Sly-Gry de la lluna era (no pas la Lily i l'Snape xD) en Bruno i la Dorcas! Aquest misteriós Bruno cada cop m'agrada més. Encara que això de la lluna espero que no tingui res a veure amb en Remus...

No sé si això serà un “gran descobriment” per part meva, però no he vist cap comentari que hi fes referència... (tret de l'aila_llopin). Uf! Encara no sabem qui és, però m'ha fet molta gràcia l'observació de hpkarina: «no crec que siga Lucius Malfoy XD», però és cert que és força més gran que els d'Amagatotis.
M'encanta: aquest amor “prohibit” entre serps i lleons (m')t'apassiona! Oh! m'han encantat les frases:
«Units eren l'alquímia de l'astúcia» o «Al cor d'un castell mil·lenari».
Molt romàntic tot plegat :3

Comparteixo l'opinió de hpkarina respecte el diari: crec que és de la Dorcas, per això mateix de la carta que esperava amb tanta impaciència. Ara bé, el fet que fos de la Katie tindria més sentit. Al cap i a la fi, és la mare de la Lorraine, oi? :think:
Però bé, he llegit en un comentari teu que sí que és de la Dorcas... Suposo que haurem de viure amb la incertesa del per què el té la Katie...

Està molt ben trobada la consideració d'en Ben Babbaw de canviar «amics» per «ídols».

La descripció que fas del despatx d'en Dumbledore està molt bé. Que divertit quan el presentes amb la seva íntegra personalitat-estrafolària tan atraient amb el seu nom complet (APWBD); o quan parles del fènix, la frase d'en Remus és sublim: «els fènix no la palmen per sempre» :ballar:

Oh! I també la descripció mig-impressionista de l'andana 9 i 3/4!

Txe!; alguns errors de... (Bé aquesta part te la deixo en un missatge privat) :calla

Ah! I una cosa molt important que volia dir-te respecte als personatges:
Has aconseguit que tinguin un jo: no són plans, evolucionen, però es perfilen i agafen personalitat i caràcter al llarg dels capítols. Es distingeixen perfectament. I això no és fàcil d'aconseguir. Et felicito, de veres!

Quan tinc un moment aprofito i escric. Tu no deixis de fer-ho!
Ens llegim! ;)

Antares

PD: El pseudònim de la Dorcas no tindrà relació, per casualitat (si jo no sóc massa enrevessada), amb la tenaç promesa d'Ulisses??
Les meves fics (aviat disponibles de nou)
La meva fic més actual: El Retorn dels Black
Imatge
«Indeed your failure to understand that there are things much worse than death has always been your greatest weakness»

Avatar de l’usuari
Cass Ross
3r Orde de Merlí
3r Orde de Merlí
Entrades: 487
Membre des de: ds. abr. 06, 2013 5:48 pm
Ubicació: Departament de Misteris

Re: Aquells anys setanta (AA70)

Entrada Autor: Cass Ross »

Hola Antares!

Quan aquest matí he vist el teu mega llarg i fantàstic comentari —després del correu, ehem ehem, gràcies per dir-me tants errors quan tingui més temps ho arreglaré!— m'ha encantat, moltíssimes gràcies!
UN DEU PER LA INTRINGULIS, CASSIE!!
Has sabut aplegar molt bé la intriga! I aquesta classe de misteri amorós sembla el teu fort! ;)
Primer: diga'm que la paraula que està en negreta és un error que se t'ha escapat! (No surt ni al IEC hahaha!). Te la perdono perquè és "catchi piruli guai" i el teu comentari és molt llarg (mai en la meva vida m'havien dedicat tantes paraules!).

No, ara, tornant al tema seriosament: m’encanta crear intriga i, modèstia a part, crec que és una cosa que se’m dona bastant bé. Bé, potser m’he passat amb la meva modèstia. Però no importa!
No pateixis que ja s’hi aplicaran, en els examens, però recorda que tot just estan a principi de curs, així que no me’ls pressionis, que si no se’m traumen. Hahahaha.
M'encanta: aquest amor “prohibit” entre serps i lleons (m')t'apassiona! Oh! m'han encantat les frases:
«Units eren l'alquímia de l'astúcia» o «Al cor d'un castell mil·lenari».
A mi m'encanta tot en general. L'escena aquella és tant *aaaish* que no hi puc fer res, és com l'escena aquella del Remus que surt al capítol dos, no puc destriar frases, m'agrada tot el conjunt. Em va sortir molt poètic, no sé què m'havia passat en aquell moment... Es que l'amor d'aquests dos —au sí, són el Bruno i la Dorcas!— és tant... però tant "tant" que no puc fer-hi res.
Comparteixo l'opinió de hpkarina respecte el diari: crec que és de la Dorcas, per això mateix de la carta que esperava amb tanta impaciència. Ara bé, el fet que fos de la Katie tindria més sentit. Al cap i a la fi, és la mare de la Lorraine, oi? :think:
Però bé, he llegit en un comentari teu que sí que és de la Dorcas... Suposo que haurem de viure amb la incertesa del per què el té la Katie...
Això és un tema interessant sí, i m'agrada que t'hi hagis fixat. Per què la Lorraine, que és la filla de la Katherine, té el diari d'una amiga de la seva mare? I per què la Katherine li ha regalat el diari —Ja que si ella l'hagués pispat hauria sigut més lògic, no?—? I la pregunta més important: per què la Katherine té el diari de la seva amiga? Són coses que les respostes tardaran a arribar, però vosaltres podeu anar fent les vostres conclusions a partir de les petites pistes que vaig deixant caure amb comptagotes.
Estic segura que la parelleta Sly-Gry de la lluna era (no pas la Lily i l'Snape xD) en Bruno i la Dorcas! Aquest misteriós Bruno cada cop m'agrada més. Encara que això de la lluna espero que no tingui res a veure amb en Remus...
Potser el fet de la lluna era un simple metàfora per descriure la nit. Diria jo que a l'hora de fer les vostres conclusions us ho esteu llegint gairebé tot amb triple sentit que esclar, us colo una metàfora i me la compareu amb el Remus... Però, ejem, tenint en compte que he perdut la trama i que l'estic reconstruint, no treuré ara la possibilitat de colar alguna coseta, eh?

A mi m'encanta el personatge del Bruno —tant el Bruno (l'amant que a les nits estrellades es veu amb la Dorcas...) com el vertader personatge que és—; el Bruno és misteriós i a vegades es contradiurà amb ell mateix, però en fi, a vegades amb els ideals i l'amor passen aquestes coses, no?
PD: El pseudònim de la Dorcas no tindrà relació, per casualitat (si jo no sóc massa enrevessada), amb la tenaç promesa d'Ulisses??
Oh, algú que sap apreciar la meva cultura clàssica!
No, deixant a part la frase de dalt —es que tenia ganes de posar-la... :roll:—, no ets massa enrevessada. Sí, no vaig triar el nom de Pénélope per què sí, si no que una mica la dona d'Ulisses i el seu paper en la Odissea hi tindrà alguna cosa a veure. Però encara falten anys i anys (a dins de la fanfiction) per tal que això succeeixi, així que de moment no t'hi preocupis. Però tampoc ho oblidis.
I el nom de Bruno —a part del fet que el vaig triar perquè acabava de veure la pel·lícula de "El niño con el pijama de rayas" (sí, a vegades trio els noms de "pura potra")—, també té un significat i és una pista respecte la vertadera identitat del personatge. (Es que quan ho endevineu direu: Però Cassie com se te'n va anar l'olla! <— De debò, ho fareu.O almenys ho pensareu. És en realitat, el Bruno, la meva idealització de la seva identitat real). Una pista, com deia abans, que no acabareu d'entendre del tot (es a dir, les dues vessants de la pista) fins que sapigueu realment qui és.

I ara totes us preguntareu: I qui és el Bruno?

No comento més a fons el teu comentari —hi han coses com per exemple el despatx del Dumbledore (vaig deixar anar volant la imaginació) i el canvi d' <<amics>> per <<ídols>> pel Ben, que deixo de comentar tot i que m'ha fet gràcia que t'hi fixessis—, perquè no tinc temps.

Petons!
Cassie Ross
"It matters not what someone is born, but what they grow up to be." ~Albus Dumbledore

Avatar de l’usuari
Antares_Black
Cap de Departament
Cap de Departament
Entrades: 410
Membre des de: dt. des. 11, 2012 9:55 pm
Rang: Slytherclaw
Ubicació: Rumb a l'Ahtohallan

Re: Aquells anys setanta (AA70)

Entrada Autor: Antares_Black »

Primer: diga'm que la paraula que està en negreta és un error que se t'ha escapat! (No surt ni al IEC hahaha!). Te la perdono perquè és "catchi piruli guai" i el teu comentari és molt llarg (mai en la meva vida m'havien dedicat tantes paraules!).
Uf! Perdona que t'ho digui, però intíngulis és una paraula perfectament corrent i genuïna. El que em pots retreure, ho he d'admetre, és que me'n descuidés l'accent. Em sorprèn que no la coneguis. A més, t'he de dir que el diccionari de l'IEC es queda curt. Prova-ho al diccionari Alcover i Moll, el de català-valencià-balear, de segur que la hi trobes: http://dcvb.iecat.net/

Ah! I et dedicaré tantes paraules o més quan em vingui de gust, ho cregui oportú i/o t'ho mareixis :) (bé, sempre que trobi un momentet per fer-ho :mrgreen: )

Potser el fet de la lluna era un simple metàfora per descriure la nit. Diria jo que a l'hora de fer les vostres conclusions us ho esteu llegint gairebé tot amb triple sentit que esclar, us colo una metàfora i me la compareu amb el Remus
Era una brometa, no ho deia seriosament :wink: , però em va fer gràcia trobar-hi un punt àcid.
Oh, algú que sap apreciar la meva cultura clàssica!
:ballar: Era inevitable pensar en l'Odissea, en veure una Pénélope ficada a l'esbarzer de l'amor!
I el nom de Bruno —a part del fet que el vaig triar perquè acabava de veure la pel·lícula de "El niño con el pijama de rayas" (sí, a vegades trio els noms de "pura potra")—, també té un significat i és una pista respecte la vertadera identitat del personatge. (Es que quan ho endevineu direu: Però Cassie com se te'n va anar l'olla! <— De debò, ho fareu.O almenys ho pensareu. És en realitat, el Bruno, la meva idealització de la seva identitat real). Una pista, com deia abans, que no acabareu d'entendre del tot (es a dir, les dues vessants de la pista) fins que sapigueu realment qui és.
Curiós, que et coincidís el nom! :lol: És un personatge del tot inventat, o és dels llibres?
Ja saps que sóc de les que dóna voltes a les coses i... bé tinc unes teories... La immensa majoria me l'estalvio: són massa paranoiques i recargolades :lol2: Una de les més estúpides :boig: (encara que n'hi ha de pitjors) és la següent: Bruno és bru (que també és nom de persona). És probable que sigui un animàgic?? Quina ximpleria, no sé si hi veus la relació...

Bé, diria que això és tot!

A reveure! :ok

Antares
Les meves fics (aviat disponibles de nou)
La meva fic més actual: El Retorn dels Black
Imatge
«Indeed your failure to understand that there are things much worse than death has always been your greatest weakness»

Avatar de l’usuari
Cass Ross
3r Orde de Merlí
3r Orde de Merlí
Entrades: 487
Membre des de: ds. abr. 06, 2013 5:48 pm
Ubicació: Departament de Misteris

Re: Aquells anys setanta (AA70)

Entrada Autor: Cass Ross »

Antares_Black ha escrit:
Cassie Ross ha escrit:Primer: diga'm que la paraula que està en negreta és un error que se t'ha escapat! (No surt ni al IEC hahaha!). Te la perdono perquè és "catchi piruli guai" i el teu comentari és molt llarg (mai en la meva vida m'havien dedicat tantes paraules!).
Uf! Perdona que t'ho digui, però intíngulis és una paraula perfectament corrent i genuïna. El que em pots retreure, ho he d'admetre, és que me'n descuidés l'accent. Em sorprèn que no la coneguis. A més, t'he de dir que el diccionari de l'IEC es queda curt. Prova-ho al diccionari Alcover i Moll, el de català-valencià-balear, de segur que la hi trobes: http://dcvb.iecat.net/
D'acord! Cosa apresa ^_^
Antares_Black ha escrit:
Cassie Ross ha escrit:I el nom de Bruno —a part del fet que el vaig triar perquè acabava de veure la pel·lícula de "El niño con el pijama de rayas" (sí, a vegades trio els noms de "pura potra")—, també té un significat i és una pista respecte la vertadera identitat del personatge. (Es que quan ho endevineu direu: Però Cassie com se te'n va anar l'olla! <— De debò, ho fareu.O almenys ho pensareu. És en realitat, el Bruno, la meva idealització de la seva identitat real). Una pista, com deia abans, que no acabareu d'entendre del tot (es a dir, les dues vessants de la pista) fins que sapigueu realment qui és.

Curiós, que et coincidís el nom! És un personatge del tot inventat, o és dels llibres?
Ja saps que sóc de les que dóna voltes a les coses i... bé tinc unes teories... La immensa majoria me l'estalvio: són massa paranoiques i recargolades Una de les més estúpides (encara que n'hi ha de pitjors) és la següent: Bruno és bru (que també és nom de persona). És probable que sigui un animàgic?? Quina ximpleria, no sé si hi veus la relació...
És un personatge dels llibres, surt surt, sí, però... bé, deixem-ho que encara m'avançaré a la història. És la gràcia dels meus fics, sempre hi colo algú amb un altre nom i que els lectors l'endevinin ^__^ "Bruno" en sí mateix ja és un nom de persona i, respecte a l'animàgic... qui sap! ;) Però vinc a confirmar això: Bruno existeix, Bruno surt a la saga de Harry Potter. Bruno és... Bruno ;) Però ja us dic, no m'enxampareu fins al final de la saga!! <— O això procuraré. Ara, per mi, trenqueu-vos-hi el cap, que és interessant veure les vostres teories, per eixalabrades que siguin!

Petons!
"It matters not what someone is born, but what they grow up to be." ~Albus Dumbledore

Avatar de l’usuari
Potter_granger
Alumne/a de 7è
Alumne/a de 7è
Entrades: 264
Membre des de: dj. maig 03, 2012 4:06 pm
Nom: Carla
Rang: HPmaniàtica!

Re: Aquells anys setanta (AA70)

Entrada Autor: Potter_granger »

Crec que en Bruno... pot ser en Regulus?
És un personatge una mica misteriós, no se n'explica gaire cosa, d'ell, als llibres. I pels anys que va ser a Hogwarts (1972-1979), coincideix amb els protagonistes durant uns anys.
Escolta, Malfoy! La teva mare sempre té aquesta cara, com si tingués una merda sota el nas, o només la fa perquè hi ets tu?

Avatar de l’usuari
Cass Ross
3r Orde de Merlí
3r Orde de Merlí
Entrades: 487
Membre des de: ds. abr. 06, 2013 5:48 pm
Ubicació: Departament de Misteris

Re: Aquells anys setanta (AA70)

Entrada Autor: Cass Ross »

Hola Antares!
Aquí et responc el teu comentari al setè capítol!
Dius: "en defensa meva et dic que et vaig comentar".
Ja ho sé ;) he contestat. Dels dos que hi havia, un era teu :D
"Espero que pugis pujar el setè ara, que fa temps que ens esperem"
Doncs no ho sé. Em queden uns retocs. Però estic segura que abans que acabi el mes el tindreu aquí ;) Avui, demà o demà passat... El capítol vuitè, per això, està a punt del tot.
Doncs, què vols que et digui? D'acord!
"pel que fa al mini fic jo començaria a l'agost —encara que per desgràcia jo no em podré conectar— perquè no sé, amb l'inici de curs a mi sempre em costa i tal però depen de tu, saps?
Això t'ho vaig dir perquè no havia entès que pujaries una vegada al mes, saps? Però si vols començar el primer capítol al setembre i el segon al octubre no hi veig cap problema!
"Així que no t'agrada el nom de la secta, eh?"
No és que no m'agradi. Està bé. Només és que l'he trobat molt vist. EN el sentit que ja conec un munt de grups que s'han posat aquest nom. Res més. No desentona pas, encaixa prou bé ;)
Ho sé... La culpa és de Mèmories d'Idhun (ejem, i sí, la signatura és d'aquesta saga; del segon llibre per ser concrets. Ho diu el Ha-Din, l'únic que vaig haver de tallar aquest tros perquè per caràcters no em sortia) que tant Resistència per aquí i per allà. Es que tampoc volia posar-li Ordre del fènix, perquè això ho va crear el Dumbledore i tal.
"Així que t'agrada l'espia, eh? (...)"
Sí!! Convida més al suspens! ;) Te'n surts molt bé presentant personatges que no se sap qui són. Alimenta l'enigma.
Me'n vaig sortir, al final, doncs? Es que és realment una cosa molt interessant perquè així hi ha més intriga. Avui mateix pujo el següent capítol!!
"(El problema que tinc és que per "documentar-me" ho busco en castellà perquè, per desgràcia, hi ha més informació i sóc molt dolenta per buscar-ho en anglès. així que a vegades faig les traduccions a la meva manera u.u)"
A mi també m'agrada documentar-me. Tinc unes quantes pàgines (i llibres també) que consulto (en català -sobretot els llibres-, castellà, francès i anglès). Acostumo a contrastar la informació. És important saber destriar el que es diu per allà... M'estic fent un quadre per les traduccions: l'original anglès, català (per descomptat), castellà (i d'altres llengües, la majoria romàniques com el portuguès o el francès). No només per tenir la informació clara (que em va molt bé si vull fer fics molt versemblants, com la la 3rd Generation om tu li dius ;), soní també perquè m'encanta saber com més de Harry Potter que tant m'apassiona i em fascina.
Estic al·lucinada de com et documentes. Jo no ho faig així però, bé, procuraré ser més meticulosa :) Per cert, la tercera generació no sóc jo que l'anomena així... Si mires a fanfiction.net és una cosa molt generalitzada.
"Tu penses que ha de ser un nòvio obligatoriament? Amb què et bases per dir això? L'Anne? La mateixa que fa mig comentari em deies que era una fava per ser Ravenclaw?"
Per respondre això et deixo una llista de cites. Espero que vegis què vull dir:
"Encara que també li encantava estar amb ell; era perfecte" (això vol dir que li agrada)
"segura que era qui ella es pensava que seria" (va resultar ser algú diferent del que es pensava que seria...?)
"perquè li ho feia, allò, a ella?" (a ella? Això vol dir que normalment la tracta bé?)
"fer-li un petó a la galta" (quina confiança! O.o)
"—Et podria delatar, estimada" (estimada?? O.o O alguna cosa hi ha o només és a ell que ella li agrada...)
"el noi que tant bé coneixia i que en el fons estimava" (en el fons estimava...)
com reaccionaran a casa, eh? Quan se sàpiga això teu — (Això teu? uiuiui)
"—Tu també hi estàs implicat" (una relació entre un serp i una lleó...? O alguna cosa diferent...?)
Primer de tot: penses que el noi en el qual pensava (el de color verd) i el de la segona frase (color blau) són el mateix? Jo crec que no té per què ser així, vaja. Pots pensar això o si no també pots pensar que ella estava pensant en un noi, X, mentre un altre, Y, l'acorrala contra la paret i parla amb ella. És una possibilitat, no, també? Et deixo reflexionant :)
El que sí que sabem (...) és que hi ha alguna altra de la secta que té un nòvio d'Slytherin...
Si això fos cert, i hi hagués alguna altra (la Dorcas mateixa o una altra) que tingués un nòvio d'Slytherin; per què amb les cites de "—Et podria delatar, estimada" i "fer-li un petó a la galta" reacciones com si fos una cosa estranya? No sé, però si, pel que sembla sostens una mica aquesta teoria, penso jo que no te n'hauries de sorprendre. No sé, és una cosa que no acabo d'entendre. També cal dir que l'escena és una mica rara i molt misteriosa.

Petons!
PSD: T'he comentat el PM. I avui o demà pujo el següent capítol :D
"It matters not what someone is born, but what they grow up to be." ~Albus Dumbledore

Avatar de l’usuari
Antares_Black
Cap de Departament
Cap de Departament
Entrades: 410
Membre des de: dt. des. 11, 2012 9:55 pm
Rang: Slytherclaw
Ubicació: Rumb a l'Ahtohallan

Re: Aquells anys setanta (AA70)

Entrada Autor: Antares_Black »

Salut!
"pel que fa al mini fic jo començaria a l'agost —encara que per desgràcia jo no em podré conectar— perquè no sé, amb l'inici de curs a mi sempre em costa i tal però depen de tu, saps?


Això t'ho vaig dir perquè no havia entès que pujaries una vegada al mes, saps? Però si vols començar el primer capítol al setembre i el segon al octubre no hi veig cap problema!
És que no ho havia dit, encara! :wink:
"Així que no t'agrada el nom de la secta, eh?"
No és que no m'agradi. Està bé. Només és que l'he trobat molt vist. EN el sentit que ja conec un munt de grups que s'han posat aquest nom. Res més. No desentona pas, encaixa prou bé ;)


Ho sé... La culpa és de Mèmories d'Idhun (ejem, i sí, la signatura és d'aquesta saga; del segon llibre per ser concrets. Ho diu el Ha-Din, l'únic que vaig haver de tallar aquest tros perquè per caràcters no em sortia) que tant Resistència per aquí i per allà. Es que tampoc volia posar-li Ordre del fènix, perquè això ho va crear el Dumbledore i tal.
En part, sí! xD Però també d'altres associacions, com ara grups de música o d'altres entitats... Però ja està bé, no et demano pas que el canviïs! :mrgreen:

Estic al·lucinada de com et documentes. Jo no ho faig així però, bé, procuraré ser més meticulosa :) Per cert, la tercera generació no sóc jo que l'anomena així... Si mires a fanfiction.net és una cosa molt generalitzada.
A mi m'agrada documentar-me de tot. El que passa és que la majoria de les coses que més m'agraden són "ficcions" o de temes molt amagats. Coses que, òbviament, no s'ensenyen a l'escola. Si em posés amb els estudis tal com em poso amb aquestes altres coses, seria la primera de la classe... Però, en fi, a una li importa el que li importa...
Amb això de la 3rd Generations no en referia al nom de la generació (ja em va quedar clar allò ;) ), em referia a la fic en particular. Com que encara no te'n vull revelar el títol, n'hi direm com tu li diguis... :riure:

Primer de tot: penses que el noi en el qual pensava (el de color verd) i el de la segona frase (color blau) són el mateix? Jo crec que no té per què ser així, vaja. Pots pensar això o si no també pots pensar que ella estava pensant en un noi, X, mentre un altre, Y, l'acorrala contra la paret i parla amb ella. És una possibilitat, no, també? Et deixo reflexionant :)
Amb el colors ho has fet més clar :clap: De fet, has repetit el mateix que jo he dit (o, si més no, el que pretenia dir). Hi estem d'acord. :ok

El que sí que sabem (...) és que hi ha alguna altra de la secta que té un nòvio d'Slytherin...


Si això fos cert, i hi hagués alguna altra (la Dorcas mateixa o una altra) que tingués un nòvio d'Slytherin; per què amb les cites de "—Et podria delatar, estimada" i "fer-li un petó a la galta" reacciones com si fos una cosa estranya? No sé, però si, pel que sembla sostens una mica aquesta teoria, penso jo que no te n'hauries de sorprendre. No sé, és una cosa que no acabo d'entendre. També cal dir que l'escena és una mica rara i molt misteriosa.
El que volia dir és que, si no fos la Dorcas, seria algú altre. Tens raó, no tenen perquè ser parella. Només que havia pensat que, amb aquestes frases, es deixa entreveure que o ell l'estima o s'hi posa possessiu. I no, no ho veuria normal... Vaja, jo això no m'ho deixo fer. Però, és clar, això depèn de cadascú.

PSD: T'he comentat el PM.
Et refereixes a un missatge privat? Ja he notat que l'has llegit [per exemple, per la cita de Memòries d'Idhun], però jo no n'he rebut cap resposta. :nose


En fi, crec que això és tot. Bé, cert: La Potter_Granger diu:
Crec que en Bruno... pot ser en Regulus?
És un personatge una mica misteriós, no se n'explica gaire cosa, d'ell, als llibres. I pels anys que va ser a Hogwarts (1972-1979), coincideix amb els protagonistes durant uns anys.
. Jo també ho tinc en compte, és probable... :think:

Antares
Les meves fics (aviat disponibles de nou)
La meva fic més actual: El Retorn dels Black
Imatge
«Indeed your failure to understand that there are things much worse than death has always been your greatest weakness»

Avatar de l’usuari
Cass Ross
3r Orde de Merlí
3r Orde de Merlí
Entrades: 487
Membre des de: ds. abr. 06, 2013 5:48 pm
Ubicació: Departament de Misteris

Re: Aquells anys setanta (AA70)

Entrada Autor: Cass Ross »

Hola Antares!
Ja he vist el teu capítol i te l'he comentat :D Ara permete'm robar temps al temps perdut i procurar comentar-te aquest capítol tant bé com pugui xD En fi... un, dos, tres, comencem!
A mi també m'agrada molt l'escena del Club, encara que en realitat m'agrada molt tot el capítol. És un dels meus preferits, i per diverses coses :D Anem per pams.
Diria que sí que m'ho vas comentar, que el James no et cau bé. I si no eres tu era una altra, però igualment a mi em sap molt greu que no us caigui bé, però en fi, això no és el que ens afecta. La Lily les gasta molt fortes, haurem de veure si li baixen els fums. L'armadura Anti-James s'esquerdarà, encara que cada cosa al seu temps. I no passa res que faltin dos anys i mesos perquè neixi el Harry, cada cosa al seu temps! I la Saga existirà, tranquilitat xD
Jo també aniria al Club dels Llagoters :D I encantada de la vida. Però la Dorcas és la Dorcas, i claro. (Jo també sóc Slytherclaw... mira que haver de triar una casa ¬¬). Seh, la Dorcas és la que ho sap tot però la Marlene ensuma moltes coses xD (Ah, i sí, ets una mica fanàtica amb els profes xD).
Del poc que sabem de la Dorcas és que era una bruixa important i bastant poderosa... i vaig pensar que podia ser rematadament bona en encanteris i tot solucionat xD Vaig pensar que seria previsible veure que era el Bruno per això vaig pensar fer-ho una mica còmic perquè així seria més divertit.
El Llagot no és tant perspicaç com per pillar això. Simplement es basa en la frase que diu abans "Recorda que m'ha explicat que li agradava bastant el Quidditch?"... Així que deixe-m'ho tal qual xD Ai sí, eh? Que no els dugui problemes, a veure què passa.
Sí, són els germans Williamson. No ho he esmentat encara però no és cap secret d'estat xD Deixo estar el teu comentari sobre el barret que tria encara que me l'apunto que és guai :D Puc? hahaha. L'Adrian, l'Adrian. Bah, no es pot considerar una sorpresa lo dels Williamson, però més endavant (d'aquí dos mil anys) sortirà una referencia a ells, per la qual cosa mira, vaig pensar que us faria més gracia que sortís d'antuvi.
L'assumpte amorós del Sírius és molt interesant per explotar :D Ja anirem veien com evoluciona ell i les seves novies i a vera si passa algo amb la Marlene (que és el que totes voleu, no?) De moment hi ha l'Anne, que a mi també em cau una mica malament (i mira que és Ravenclaw...) però en fi, què hi farem. Potser hi ha alguna cosa per aquí, amagada. No oblideu res del que escric xD
Antares ha escrit:Ara que... vigila amb el que fas... perquè estàs trepitjant un terrany perillós... I segon on I com trapitgis em podries esbarlar la meva nova fanfiction! (I callo, que encara te'n revelaria massa... xD)
Ai, ara no sé què esperar xD Tu no m'expliques res (ni el titol, eh? Aquesta sí que no te la perdono gens ni mica xD Com et puc esberlar res de la teva fanfiction si 1. No en sé res i 2. És la teva fanfiction i aquesta és la meva? Revelar-me massa? Massa poc!
Vale, obrim un apartat:
(lletra majúscula, subrallat, coloritos)
TEMA WILLIAMSON:
Aquesta llarga pregunta que comença amb "Algun dels Williamson" ja te la trobaràs, la resposta :D Potser sí, potser no, potser no sabia res d'aquest personatge, potser tenia pensat alguna cosa, potser és un d'ells dos, quin?, potser no. Potser sí que estàs pirada i jo vaig buscar simplement un cognom anglès o potser hi ha alguna cosa més :D Que tot just acaben de sortir, eh?
Et dic que a la pàgina en castella de la Harry Potter Wiki, en la seció del "Club de las Eminencias" hi ha una llista d'alumnes i un d'aquests alumnes diu: "Adrian - clase del '78', se convirtió en fotógrafo." o sigui que ja saps que un dels Williamson... Ara, t'he donat aquesta pista perquè em donava la gana. Ara a veure les teves especulacions :D
Petons!
Cassie.
PSD: no facis els comentaris tant llargs que 1. Em desmaio 2. Em torno a desmaiar i 3. costa molt de respondre.
"It matters not what someone is born, but what they grow up to be." ~Albus Dumbledore

Respon