Històries de mags - Pròleg - Dos amics i un carro que vola
Escrit per Leo Tonks
Enviat el dia 28/03/2020 a les 16:25:37
Última modificació 28/03/2020 a les 16:26:33
Tots els capítols de Històries de mags
Pròxim capítol >


Pròleg - Dos amics i un carro que vola

Londres, juliol del 1335

Dos nens d’onze anys corrien per carrerons de Londres, rient. Es perseguien l’un a l’altre, fins que el de darrere va agafar el braç del que anava davant i el va estirar, com dient que l’havia atrapat. En aquell moment van parar, cansats, per a recobrar l’aire. Era tard, el sol estava a punt de pondre’s, de manera que van decidir anar cap a casa. S’havien allunyat molt. Els solien dir que no passessin a l’altra banda del riu Fleet, pero aquell dia ho havien fet. Van dirigir-se cap al pont, caminant pels carrers més amples de la zona.

—Demà tornem a jugar?

—Sí! Vinc a buscar-te a casa.

Van riure, mentre caminaven. Poc a poc s’anava fent fosc, i els carrers s’omplien d’homes que tornaven a casa després de la dura jornada laboral o bé anaven a beure alguna cosa a les tavernes. No eren els únics nens que hi havia barrejats amb aquella multitud, corrent i jugant a perseguir-se o caminant per a tornar. No estava sent un estiu especialment calorós, i allò s’agraïa, ja que algunes nits la temperatura no els deixava dormir, o durant el dia no podien jugar perquè feia massa calor. Van creuar tranquil·lament el carrer, despreocupats.

De cop, es van sentir les peülles de dos cavalls i les rodes d’un carro que s’acostava a ells molt ràpidament. El cotxer va voler frenar, però no hi va ser a temps. Un dels dos nens va empènyer l’altre cap a una banda, i de sobte el carro i els cavalls van enlairar-se un metre i caure de costat. Els animals estaven espantats, movien les potes tot i que no els tocaven a terra. El cotxer i els ocupants del carro no havien pres mal, però la gent s’agrupava al voltant de tots dos nens. Ells dos es van mirar, i el que havia empès l’altre el va agafar de la mà i va començar a córrer, gairebé arrossegant-lo, fins a casa seva. Va tancar amb un cop de porta i la respiració accelerada, a punt de posar-se a plorar.

—Blake! —va exclamar el seu pare—. Què ha passat?

Era una casa molt petita, atapeïda de coses. En aquell moment la seva mare estava davant d’una marmita, preparant algun tipus de poció. En Blake no sabia per on començar, no deia res, tremolant. Sense atrevir-s’hi gaire, va ser l’altre, en Hendrick, qui va parlar.

—Hem sortit a jugar a la tarda… se’ns ha fet una mica tard, estavem tornant a casa i un carro gairebé ens ha atropellat! I no sé com ha sigut, però el carro ha sortit volant i ha caigut tombat a terra!

La mare llavors va alçar el cap. Va apagar el foc de sota la marmita i es va acostar als nens i al seu marit, a qui va abraçar suaument per l’esquena. Ell va posar els braços a sobre dels d’ella.

—Hauries d’anar a casa i descansar —va dir a en Hendrick—. Deu haver sigut un bon ensurt.

—M’he espantat molt… pensava que atropellarien en Blake!

—Però estic bé! —va exclamar—. Descansa i demà tornem a jugar!

Quan en Hendrick va ser fora, van començar a posar en una bossa la roba i les coses que s’endurien. El nen estava desconcertat. No es quedarien a Londres? Per què?

—Per què marxem? —els va preguntar, sense poder evitar pensar en el seu amic. Havien quedat l’endemà, el tornaria a veure?

—A la gent no li agraden els que poden fer màgia O, com a mínim, coses que no entenen —va dir la seva mare—. Tot i que a vegades vénen a demanar-nos ajuda, sobre tot per a posar remei a malalties o coses semblants.

—I això d’aixecar el carro… era màgia, oi?

—S&iacu te;.

—Per què no li agrada a la gent?

—Perquè no ho entenen —va respondre el seu pare


Llegit 96 vegades


Pròxim capítol >

 


Comentaris
Envia un comentari!: Per comentar has d'estar registrat. Registra't és gratuït ;-)


 • AvatarUnapersonaEnviat el 28/03/2020 a les 18:22:09
  #27443He escrit 7 fanfics amb un total de 40 capítols

  Curtet, però bon pròleg! Introdueix bé el context, presenta el personatge principal i suposo que ja dona pistes sobre l'argument principal. No sé si serà això, però segur que hi tindrà força importància. Si Hogwarts ja existeix i el Blake té 11 anys, entenc que d'aquí un o dos mesos ja hi anirà, no? La història tindrà lloc a Hogwarts o durant els dies anteriors a l'entrada del curs?

  Em fa pena que hagin de viure així. Per la manera com actuen sembla que hi estan acostumats. Espero que es pugui tornar a retrobar amb en Hendrink algun dia!

  Tinc curiositat per veure el món màgic medieval. Si el mon màgic modern és molt antiquat en alguns sentits, em pregunto com devien ser llavors. La Conselleria encara no existia, pel que sembla, o sigui que allò devia ser can pixa. Els aparells de tortura del Filch encara s'utilitzaven? :P

  No hi ha gaire més a comentar, però tinc ganes de llegir més quan pengis el proper capítol! Ens llegim :)
 • Leo TonksEnviat el 30/03/2020 a les 11:33:08
  #27447He escrit 1 fanfics amb un total de 2 capítols

  M'alegra que t'hagi semblat un bon pròleg! Sí, presenta el personatge principal, i era més una introducció a tot el context, inclòs l'estil de vida dels mags, que una altra cosa. La història principalment passarà a Hogwarts, tot i que una part important passarà després de l'escola, això ho tinc pensat ja. Suposo que respecte a la seva època el món màgic seguirà estant una mica enraderit, però això ja s'anirà veient!

  Ens llegim.
 • Avatarmarta_ginny (Moderador/a FF)Enviat el 30/03/2020 a les 15:39:03
  #27448He escrit 11 fanfics amb un total de 168 capítols

  Que guaaai! Ja t'ho vaig dir, però m'agrada molt la idea d'explorar èpoques que en cap moment hem vist en el canon (èpoques que, de fet, tampoc solem trobar en ff!). De fet, crec que l'única informació que tenim de l'època medieval, a part de la fundació de Hogwarts, és aquella bruixa que es deixava atrapar perquè la cremessin, oi? Té sentit, tot el que els passa, i que fugin perquè el nen no té gaire experiència i no se sabria salvar com els adults...

  L'Unapersona té raó, Hogwarts ja existeix, no hi havia caigut! Comptava seguir explorant la vida de cada dia dels mags, com es relacionen amb l'entorn, però també està bé veure el Hogwarts de l'època! El tipus de persones que hi ha, com es relacionen els uns amb els altres, les diferències de comportament entre fills de muggles i bruixots... que interessant, m'agrada moltíssim!

  Segueixo llegint, doncs, a veure amb què ens sorprens al següent capítol. Felicitats per aquest pròleg!
 • AvatarCass RossEnviat el 03/04/2020 a les 13:42:44
  #27458He escrit 10 fanfics amb un total de 18 capítols

  Hola!

  M'alegro molt que hagis decidit començar una fanfiction nova. No vaig trobar mai el temps de llegir-me senceres les teves fanfictions antigues, però ara sí que ho faré amb aquesta ^^ Em sembla molt, molt original que facis una història ambientada en el segle XIV. Em sembla un repte dels grossos, entre la poca informació de la Rowling al respecte (que per altra banda vol dir que tens més llibertat per crear el que tu vulguis) i el període i context històric. Hi ha molt potencial quan està fet abans de l'Estatut del Secret!

  Aquest capítol és molt curt però ja està bé per situar els personatges, l'època i el lloc. (Bé, el lloc, se'n van de Londres...) Així doncs, el Blake i la seva família són bruixots, mentre que he de suposar que el Henrick no. M'agrada molt les frases finals: "Per què [la màgia] no li agrada a la gent?" / "Perquè no ho entenen". Espero que algun dia els dos amics es puguin retrobar! I, per cert, m'agrada molt el títol d'aquest capítol.

  Continuo llegint!

  Cass