Les Masmorres del castell de Hogwarts - Segona part: La nit de Halloween
AvatarEscrit per Antares_Black
Enviat el dia 03/11/2018 a les 20:21:38
Última modificació 04/11/2018 a les 14:43:16
Tots els capítols de Les Masmorres del castell de Hogwarts
< Anterior capítol || Pròxim capítol >


Segona part: La nit de Halloween

 

Segona part: La nit de Halloween

 

      ;  Va ser quan vaig presentar el meu nou amic a en Tei, que em vaig adonar de la seva veritable naturalesa.

       Sabia que el tornaria a trobar a les masmorres. Em vaig deixar portar pel meu elf guia pel soterrani i, abans d’arribar al passadís de la sala comuna, el vaig fer aturar i vaig tornar a conjurar la vareta per fer-la allargar. Vaig prendre contacte amb el paviment amb la vara guia, localitzant el dibuix que feien les juntures que aglomeraven els blocs humits i freds. Guiant-me per l’olor de resclosit, vaig conduir en Tei, que em va seguir ressaguer, pel passadís que menava a les cel·les més abandonades de les masmorres.

   —Aquests passadissos es fan cada cop més foscos, senyor —va comentar en Tei agafant-se suaument dels faldons de la túnica del meu uniforme, i la veu nasal li va trontollar a la mandíbula tremolosa.

       En Tei té por de la foscor. El vaig calmar:

   —Ja arribem.

       No havia estat conscient fins aleshores que aquella part del soterrani tenia tan poca llum, però sí que era cert que el crepitar de les torxes disminuïa fins a reduir-se a un tímid brogit. Els espais foscos eren els únics llocs on jo hi veig més que els altres.

   —Ah, Tei, et presento l’Eteri Nobreath.

       Hi va haver un silenci que no esperava entre tots dos.

       Tots dos havien quedat ben sorpresos en veure’s l’un a l’altre. I no vaig saber per què fins que tots dos van trencar aquell silenci simultàniament:

   —Un elf domèstic!

   —Un fantasma!

       No havia tingut temps de forjar prou confiança amb en Nobreath com per haver-me permès de tocar-lo. Per això no m’havia adonat que, efectivament, no era tangible. Tampoc no n’havia percebut cap olor especial, ni el ritme de la seva respiració. I això ho explicava: l’Eteri Nobreath era un fantasma.

       Estava fascinat.

       A Hogwarts, era molt habitual trobar-hi fantasmes. Però no m’hauria passat pel cap que ell en pogués ser un...

***

 

  &nb sp;    No podia deixar de pensar en el que remugava en Filch, el vigilant sinistre. «Quina pena que ja no s’apliquin els vells càstigs... penjar-los pels polzes a les masmorres». Diu que troba a faltar els gemecs i els xiscles dels alumnes, i la Rain em va dir que passa el temps lliure enllustrant les cadenes i les grillons i posant-los greix...

       Em pregunto si no exagera... però és que això fa molt per ell. És un home fosc i desgraciat. Té la veu rascada i apagada. Parla lentament amb la boca plena de saliva, i escop les paraules amb un rictus malsà. Fa una mena de pesta rància característica i detestable que et permetanticipar-te a la seva arribada. Arrossega els peus amb passos curts i respira amb dificultat...

       Com els que vaig sentir aleshores:

   —Senyor Sullivan, ja tornem a vagarejar pels passadissos a aquestes hores?

       És clar que a mi no em porta mai a les masmorres per castigar-me... Sinó que em porta a la seva oficina petita que fa tanta ferum de peix passat...

       Em va engrapar de la túnica per darrere i em va arrossegar pel passadissos, sense donar-me temps ni referències per orientar-me. Amb els seus passets curts i l’alè panteixant, em portava amunt i avall, fins que es va aturar de sobte. Els miols d’un gat em van sorprendre.

   —Senyora Norris, moixina —la veu del vell vigilant, que s’havia amorosit en parlar amb la seva gata, va descendir cap a terra i la gata va roncar de gust.

       En Filch em va deixar anar la túnica, i es va oblidar fàcilment que jo era allà.

   —Alumnes en aules, dius? Anem-hi, doncs...

       I, sense dir-me res, els passets es van allunyar de mi delectant-se només amb el fet de pensar que anava a castigar uns estudiants.

   —Senyor Filch? —vaig preguntar insegur, però no vaig obtenir cap resposta.

       M’havia deixat sol sense avisar-me, completament desorientat en mig d’un passadís. Quina sorpresa...! Així que vaig palpar el terra amb la vara llarga. Pof-pof —Estava cobert d’una catifa. Vaig arribar al terra de pedra —tic-tic—, i vaig posar les mans a la paret, a veure si podia reconèixer el tacte d’algun tapís o quadre.

   —Luke?

   —Sí...?

   —Sóc l’Adaih —es va afanyar a presentar-se.

   —Oh, sort que ets aquí! —vaig exclamar alleugerit—. En Filch m’ha tornat a marejar. On he anat a parar?

   —Som al passadís del segon pis —va respondre, i em va tocar el canell—. Au, tornem a biblioteca, que la Rain ens hi espera estudiant.

   —D’acord.

       Vaig recórrer el seu avantbraç i em vaig agafar suaument just per sobre el seu colze amb els dits fent pinça. A un pas davant meu, l’Adaih em va guiar fins a la represa que donava a les escales mòbils del castell.

       Vaig notar com el seu braç ascendia lleument, esglaons amunt, i jo al darrere al mateix ritme.

   —Agafa’t fort, Luke, que les escales es mouen.

       Per fi vam arribar a la quarta planta i, després de travessar un passadís càlid ple dels roncs dels quadres que dormitaven a les parets. Abaixant la veu, l’Adaih em va dir que entràvem a la biblioteca i em va portar entre la remor de pàgines de llibres i anecdòtics murmuris de veus.

   —Anem a la taula del fons —em va xiuxiuejar— amb la Rain.

   —Hola, Rain —la vaig saludar baixet, mentre l’Adaih m’acompanyava la mà fins al respatller de la cadira i jo hi seia.

       La ploma dels meus companys resseguia els seus pergamins enmig del silenci fingit de la biblioteca de Hogwarts. L’atmosfera rígida que creava Madame Pince, la bibliotecària, embolcallava tota la cambra. Jo repassava uns gràfics en relleu i havia encantat el meu punxó per tal que prengués apunts marcant el meu pergamí en braille. Hi ha muggles que són uns genis, a qui devem molt. Jo, la meva nota d’Història de la Màgia, per exemple.

   —Segur que ens hem d’aprendre l’arbre genealògic dels glòblins que van participar a la batalla? —vaig preguntar en tocar les atapeïdes ramificacions dels meus gràfics.

   —El professor Binns va dir que sortiria a l’examen... —va mormolar insegur l’Adaih des del meu davant.

   —Es pensa que tenim un pensiu al dormitori o què? —va convenir la Rain atabalada, que seia al meu costat, i feia remor de pàgines d’uns quants llibres—. Aquests fantasmes...

       Ella m’havia fet recordar els fantasmes. Les masmorres. L’Eteri Nobreath.

 

       Així que aquell dia vaig anar a trobar-lo novament. Suposo que perquè solia parlar d’en Tei, en Nobreath es va interessar per la meva relació amb ell.

   —Com és que sempre vas amb aquest elf domèstic?

   —En Tei és el meu elf guia. I el meu millor amic també.

       Em trobava tan exòtic com jo el trobava a ell. I em vaig deixar portar per aquesta falsa confiança.

   —M’ajuda a desplaçar-me, em descriu els espais...

   —Et diu de quin color són les coses? —va teoritzar.

   —És que això té poc significat, per a mi.

   —Per què?

   —Perquè els colors no els he vist mai —li vaig explicar—. Quan era molt petit veia ombres, i podia percebre la llum intensa amb certa dificultat. I recordo que estava obsessionat amb el foc de la llar de casa nostra. Em passava hores i hores hipnotitzat mirant-lo. Les flames ballaven amb cops de llum, i era de les poques coses que podia veure. De les poques coses que recordo d’haver-hi vist. Percebia cada cop menys les cares dels meus pares, fins al punt de només poder veure-les-els amb les orelles i amb els dits.

   »Suposo que està bé que m’hagi passat de tan jovenet, perquè encara tenia tota la vida per construir. Temps durs, dels que amb el temps i amb ajuda, et recompons. Sé que vaig ser molt carregós pels meus pares, però amb en Tei vaig poder aprendre a ser més autònom. M’acompanya, em guia.

   —Jo em pensava que feies servir aquesta vara per moure’t pel castell.

   —Sí, també. Quan vaig sol, la transfiguració de la pròpia vareta per fer-se més llarga és d’allò més útil. Però amb en Tei sempre és millor.

   —I per què? —va voler saber amb interès.

   —Anar amb un elf guia —li vaig dir amb passió— és el més semblant a caminar veient-hi. En Tei és els meus ulls. Els seus peus caminen al meu davant i les seves descripcions són els meus paisatges. És una cosa que no puc explicar...

   —I sempre t’acompanya a tot arreu?

   —No sempre: els espais foscos, com aquest passadís, li fan por.

   —Ves per on...

***

 

  &nb sp;    El Halloween havia arribat amb un octubre fred i tempestuós. Aquell vespre estava fent els darrers retocs a la disfressa i, com que havia desendreçat bona part del meu armari, ara l’havia de plegar de nou. L’Adaih m’estava donant un cop de vareta en la importantíssima i arriscada tasca d’aparellar-me els mitjons.

   —Centaures galopants! —va exclamar l’Adaih —. Si tots els teus mitjons són negres!

   —Què vols? —li vaig respondre rient—. Que vagi vestit com un mamarratxo?

       Agraeixo que portem uniforme. Totes les meves túniques de carrer són semblants perquè procuro que tot conjunti en qualsevol combinació.

   —Tens raó —va concedir, i em va tornar l’acudit:—. Ningú no espera que t’assemblis a en Peeves!

       Rere la seva primera impressió de timidesa, l’Adaih compartia el meu sentit de l’humor.

       Per la festa de Halloween he de pensar una disfressa ben conjuntada. Quan hem de sortir, en Tei m’ajuda a triar la roba, normalment, o pregunto als meus companys de dormitori si vaig bé. Però també m’agrada poder ser independent en el màxim de coses que pugui.

       La professora Coliflor em van ensenyar un conjur per saber de quin color és cada peça de roba. Es veu que el suc de la col mossegaire xinesa adopta un gust diferent segons el color amb el qual estigui en contacte. No era gens fàcil, extreure’n el suc sense acabar ben ple de mossegades, i sempre en porto un flasconet, del suc ja espremut, a la butxaca.

       Havia de comprovar que el llençol que havia triat per la meva disfressa fos del color adequat, així que n’hi vaig tirar una gota i ho vaig tastar.

   —Mm! —vaig fer gratament sorprès, atès que no tots els colors tenen bon gust—. Coco. No n’hi ha cap dubte: és blanc.

       Li vaig ensenyar la disfressa a la Rain.

   —Molt bé! —va exclamar amb el to alegre—. Demà serà una nit dels morts màgica! Bona nit, Luke!

       La Rain em va posar una mà a l’espatlla perquè jo sabés que era davant meu i em va fer un petó a la galta. Els seus cabells espessos, perfumats amb notes dolces, em van fregar la cara i el coll i vaig saber que se’ls havia trenat a mitges com feia cada nit. Les seves passes lleugeres es van allunyar de mi repicant sobre el terra de fusta, de puntetes cap al seu llit.

   —Aniré al banquet de Halloween amb la disfressa —els vaig dir , mentre acabava d’endreçar roba i em ficava al llit—. Però no em quedaré al ball.

       Amb tanta gent, música i colònies... a les festes em sento molt desubicat i em costa molt conversar. Em sentiré més perdut que un demèntor en un cementiri...

   —... que en una classe del professor Binns, deus voler dir —va puntualitzar graciosament l’Adaih, presumiblement del del seu llit—. Quines classes més avorrides. Hi ha més alegria en un cementiri...

       Se’m va escapar una rialla.

   —Ei! Que jo pensava anar de demèntor! —va saltar la Rain, també enllitada, atès que se sentia que parlava a través de les mantes—. I ja ho veureu: faré més por que ningú demà!

   —Segur que ens xucles l’ànima i ens deixés sense alè, Rain!

***

 

  &nb sp;    Em vaig passat el llençol per cap i vam anar cap a la festa. En Tei em va informar que a la porta, hi havia en Grubb:

   —No podeu entrar —va dir el fantasma, projectant la seva veu evolvent cap avall, cap a en Tei—. Custodio la porta del Gran Saló, amb gran honor i...

   —Ei, talleu el rotllo, Grubb! —vaig exclamar amb humor, a través del llençol.

       L’Edmund Grubb va expirar a l’entrada del Gran Saló, perquè va tastar unes baies que portaven verí.

   —De tota manera —va reprendre, amb unes notes afectades en el seu to normal, cosa que denotaven que no abandonava el seu to estirat i d’alerta—, aneu en compte amb el que mengeu, senyors...

   —El Gran Saló és ple de carabasses que floten màgicament al sostre borrasquer en comptes de les espelmes —em va explicar en Tei—. La llum és més tènue i més espectral. Les gàrgoles de pedra estan cobertes de teranyines falses i es posen a batre les ales membranoses de tant en tant. Les taules estan parades d’un banquet de llaminadures màgiques amb motius de la nit dels morts. Els estudiants porten disfresses terrorífiques.

       Vam caminar pel gran saló. Encara que hagués volgut no vaig ser capaç de localitzar el menjar. La vara guia m’indicava les taules, però alguna cosa feia que es resistís al fet que jo pogués tastar res. No hi vaig donar gaire importància aleshores, perquè no tenia gana. Vaig parar atenció que darrere nostre el Baró Sagnant, el fantasma en cap de la seva residència, relatava en un murmuri ronc una història de por als estudiants. Mentrestant, la pluja torrencial batia contra els vidres dels finestrals.

   —Explica’m de què van disfressats —vaig demanar somrient.

   —Entre els estudiants, hi ha un gos de tres caps i una mandràgora. Quatre porten ullals de vampirs i dos més porten roba peluda d’home-llop. La senyoreta Rain va vestida de demèntor i conversa amb una mòmia. Ah, i aquell estudiant va vestit d’inferius... —el to d’en Tei denotava que la disfressa devia ser terrorífica de debò—. La professora McGonagall va de banshee; i el professor Flitwick, de botxí tot cobert de sang. El senyor Hagrid... porta una túnica negra amb puntes, però en Tei no sap veure de què va disfressat...

   —Vaig de funcionari del Departament de Regulació de Bèsties Màgiques de la Conselleria! —va exclamar una veu profunda—. No hi ha res que me faci més por! Hola Luke, sóc en Hagrid —i, dirigint-me els seus mots, em va aturar la seva mà enorme sobre el meu canell.

   —Hola Hagrid! —i li vaig donar la mà, però a mitja encaixada n’hi vaig perdre inexplicablement el contacte.

   —I Déu n’hi doret, la teva disfressa! —va exclamar, admirat—. Ja em diràs quina pòcima has fet servir perquè se vegi tan real!

       La Rain i l’Adaih també m’havien lloat la disfressa, però la veritat és que no m’hi havia fet res d’especial, com afirmava en Hagrid. No portava cap conjur, ni cap poció... almenys no pas de la meva mà. El blanc devia ser un color espaterrant, vaig pensar. Després d’això ja ningú més no em va fer cas. Els meus amics devien estar gaudint del ball, i ara que la música de les Wierd Sisters omplia el Gran Saló jo no hi tenia massa cabuda. Vaig deixar que en Tei també s’ho passés bé, i vaig sortir del Gran Saló cap al vestíbul, allunyant-me de la festa i del desconcert que l’acompanyava.

   —Senyor Sullivan! —vaig sentir el vell Filch rugir al meu darrere—. Els alumnes han de ser a la festa!

       El so dels seus passos curts i apressats se’m va atansar imminentment.

   —Ja torna a ser pels passadissos quan no toca!

       Em pensava que les seves grapes m’haurien enxampat i m’haurien arrossegat un altre cop cap al seu despatx perfumat de peix podrit, i m’hi hauria deixat tancat mentre engreixava els seus estimats grillons rovellats... Tanmateix, de cop i volta, el vigilant va deixar de cridar i de perseguir-me. Com si hagués canviat d’idea.

   —Sí, sí... S’ha ficat molt bé en el paper de la seva disfressa, tan realista... però ja l’atraparé, ja...

       I se’n va anar amb tanta tranquil·litat com la ràbia amb la qual m’havia apel·lat, amb el seu murmuri enrogallat. Em va deixar amb el so de la tempesta sacsejava la gran portalada.

       Em vaig afanyar a localitzar la porta del soterrani a través del tacte de la paret. Baixar els esglaons, l’esquerda a la paret, per les cantonades i la flaire de la cuina... El trontoll de la nit tempestuosa es podia percebre fins i tot pel passadís de les masmorres. El crepitar de les torxes era inexistent. Es devien haver apagat.

       Vaig anar a trobar l’Eteri Nobreath a la seva cel·la.

   —Veig —va dir un xic insegur— que t’has disfressat. De què?

       Em vaig treure el llençol de la cara.

   —Doncs vaig de fantasma.

       Em pensava que era prou obvi...

   —De fantasma, eh? —va fer amb un to irònic que aleshores no vaig comprendre

   —I tu de què t’has disfressat? —vaig voler saber.

   —Jo? D’impostorus...

       Sabia què era un impostorus, però poc m’importava la pinta que feia. Al cap i a la fi, el que definia els impostorus era que cadascú el veia amb un aspecte diferent. Aleshores no em podia imaginar el to rocambolesc que allò podria adoptar en unes hores.

   —Molt original.

   —Sí —va respondre amb un to llòbrec—. Però el que no has entès encara és que cap dels dos no anem... ben bé... disfressats...

   —Què vols dir?

   —Desapareixes.

       No ho vaig entendre de seguida. Com si la meva ment no volgués considerar aquella paraula.

       Hi vaig pensar. Des que havia parlat amb en Hagrid, ningú no m’havia dirigit la paraula. I quan havia sortit del Gran Saló, en Filch havia semblat sobrevenir-se de sobte i m’havia deixat amb pau inexplicablement...

   —No pateixis —va seguir amb l’actitud distreta l’eco de la seva veu de vellut, que viatjava entre les parets de pedra del passadís d’una manera que em feia desorientar—. El castell és un lloc confortable per als fantasmes, perquè els habitants vius tracten els morts amb tolerància i fins i tot amb afecte.

   —Què dius, si jo sóc ben viu —vaig forçar-me a riure-me’n, incrèdul—. Ets tu que...

       Em vaig quedar aturat.

   —Ets tu... —va replicar ell a poc a poc— qui es troba al llindar... Però els teus amics segur que tampoc no faran escarafalls amb tu quan puguin veure el teu ectoplasma. Ni ho notaran, que ara ets mort...

       Què? Mort!?

       La vara guia em va caure a terra de l’impacte d’aquell pensament que em va crear la ment, i em costava molt de processar aquella informació. No podia pensar.

       No va tenir la gentilesa de deixar-me gaire temps de silenci per reflexionar-hi. Vaig sentir el riure de l’Eteri i, tot seguit el grinyol de la reixa de la masmorra, i el xoc estrepitós en tancar-se.

   —Ei!! —vaig exclamar, en adonar-me que m’hi havia tancat a dins.

       Ja no sabia on m’havia caigut la vara, però no vaig parar-me per ajupir-me a recollir-la. Sinó que vaig córrer cap al rastre sonor que havia deixar la reixa, que encara trontollava, i m’hi vaig llançar a sobre. Però no vaig notar res de res. Només les olors del rovell i de la humitat van persistir. La veu del fantasma continuava ressonant pel passadís de pedra allunyant-se de la cel·la i la vaig seguir desesperat.

   —Tei! —vaig cridar molt angoixat—. Ajuda!

       Volia resseguir la paret amb les mans, però no hi havia res al meu voltant que pogués tocar. Així que, espantat, perseguia la rialla d’en Nobreath a empentes i rodolons, sense cap referència d’espai fora del seu eco desgavellat i el tamborineig llunyà de la tempesta. I em vaig adonar que no eren pas els meus passos els que ressonaven a les parets del passadís, sinó els seus. Que no era pas jo qui obria les portes, sinó que en sentia l’escarritx davant meu perquè era ell qui les obria.

   —Tei! Tei!! —cridava més ansiós encara—. Vine! On ets?

       Però el meu elf guia no apareixia. No venia.

       Era perquè em trobava en un passadís fosc? O era perquè ell no podia sentir-me?

       Jo corria esparverat amb els braços estirats endavant a causa del costum, però era debades. Els cops de porta m’indicaven que havien quedat tancades, però jo ni tan sols hi topava. No podia tocar res del que hi havia.

   —Tei! Vine a ajudar-me! On ets!?

       Era com si... tot el que hi hauria d’haver al meu voltant hagués desaparegut. O més ben dit...: Com si jo hagués desaparegut...!

   —Rain! Adaih!

       Aleshores, hi vaig caure: l’Eteri Nobreath era un fantasma i jo havia tastat el seu menjar. Aquell pa nauseabund i podrit. Aquell mateix menjar que l’hi havien deixat a la cel·la quan hi va ingressar... Per ser als passadissos «quan no toca», tal com havia dit en Filch. Quan me’n vaig adonar, se’m va glaçar la sang a les venes.

       Jo m’havia convertit en un fantasma.

       Així, ell havia trobat en mi un substitut per acomplir la seva condemna.

       Tot indicava que, mentre ell havia tornat a la vida, jo havia ocupat el seu lloc en el món dels morts.

       Fins i tot el meu cor, que en aquella situació hauria hagut de bategar-me amb tanta força que m’hauria sortit disparat del pit, estava silenciós. No tenia cor; ja no tenia vida.

   —Tei! Tei...

       Els meus crits es van tornar tous i apagats,

   —Tei, amic meu... —somicava jo sense esperança.

       No hi va haver ni les cantonades del passadís, ni l’esquerda a la paret, ni els esglaons que havien de pujar...

       Em trobava levitant sense rumb.

       Jo no hi veig, i ara cap d’ells no em pot veure a mi. Sóc un fantasma. Si no puc tocar res, ni comprovar els ecos... només sentir. Estic perdut.

       A partir d’aleshores, d’aquella nit de Halloween ençà, la nit dels morts, les masmorres del castell de Hogwarts s’havien convertit en la meva pròpia tomba.

-------------------------------------------- -----

FI

------------------------------------------------

Antares Black


Llegit 380 vegades


< Anterior capítol || Pròxim capítol >

 


Comentaris
Envia un comentari!: Per comentar has d'estar registrat. Registra't és gratuït ;-)


 • AvatarAgatha Black (Moderador/a FF)Enviat el 04/11/2018 a les 06:39:32
  #27297He escrit 8 fanfics amb un total de 196 capítols

  WHAAAAAAAT?

  Ho sento però no ho he entès gaire, al final... és un somni, doncs? Quina part? Només la nit de Halloween? O tota l'experiència amb l'Eteri? M'ha agradat moltíssim i ho entenia súperbé fins que he arribat a aquest últim fragment. 

  Si ho he entès bé, el Luke no mor de cop i volta i es converteix en fantasma, sinó que s'hi va convertint gradualment des que prova el pa podrit, oi? I a la festa comencen els efectes... no pot menjar, i al Hàgrid li dona un moment la mà, però després la perd... i segueix sempre tocant la seva vareta fins que se li cau, i lavors ja no toca res de res. És una mena de conjur que l'Eteri ha fet per poder tornar a la vida (sé que en principi això no es pot fer al món de HP, però em sembla guai com a llicència, com una mena de maledicció). 

  El que m'ha descol·locat completament ha estat al final. Ha trencat la maledicció d'alguna manera? O només ha estat un somni tota la FF? Perquè l'Eteri és real, oi? I el pa també? Mmmm... necessitaré una explicació. (Potser he de llegir el teu comentari primer).

  A banda d'això... HA ESTAT BRUTAL. Realment, m'ha fet molta por aquesta segona part. Pensava ja que  el Luke moriria i es convertiria en fantasma, però el fet de saber que ja havia mort des de l'escena del pa i que ara només estava desapareixent m'ha posat la pell de gallina! I el fet que el noi sigui ceg i després perdi el sentit del tacte és completament esgarrifós. perquè no té manera de guiar-se ni de saber on és, és com estar al buit... només pot sentir sorolls, però ni tan sols s'hi pot acostar amb certesa... terrible.

  Per fer-te el comentari final, aniré al capítol de comentari, així també puc comentar altres coses que diguis tu. Només un apunt: per a una història de terror, jo no hagués posat l'escena final. Ho hagués deixat amb el Luke penjant en la foscor del buit, sol i perdut. És clar que ho respecto tal i com està perquè l'autor ets tu, però m'ha semblat una mica anticlimàtic, i la veritat és que m'ha confós...

  Però felicitats pel relat, de veritat. M'ha sorprès molt que agafessis aquesta temàtica de terror. Està molt bé, i ho has escrit tot de manera fenomenal. Ara que hi penso, el teu estil tal descriptiu i cuidat fa molt per aquesta mena de relats de por, però mai no ho havia relacionat. Potser perquè no associo el terror amb tu personalment, no em sembla que vagi amb tu. Però ara veig que sí, així que felicitats pel canvi d'estil. Genial!

   
 • AvatarUnapersonaEnviat el 18/11/2018 a les 15:52:57
  #27308He escrit 7 fanfics amb un total de 40 capítols

  Noooo Luuuuuuke :'( No et moriiis :((

  Jo he entès força bé el final. Hi ha confusió, però és més la que sent el propi Luke que no pas que a mi m'hagi resultat confús. Genial que vingués del capítol anterior, i la manera com vas narrant la transformació està molt bé. Quan el Hagrid li ha donat la mà he pensat "Ahà! Luke Nobreath!" (Que per cert, no t'ho vaig comentar en el capítol anterior, però molt encertat, això de dir-li Sullivan!).

  Parlant del Hagrid, que mono amb la seva disfressa, que només li fa por a ell mateix. Trobo que fa molt per la seva personalitat (i més després del conflicte sobre el Becbrau, perquè suposo que aquesta fanfic passa després dells llibres. No he vist en Dumbledore per enlloc).

  La resta del capítol queda eclipsada pel final, però m'agraden els detalls que afegeixes, com l'escena de la biblioteca, que no es relacionen directament amb l'argument però donen vida a l'escola.

  Ara llegiré el comentari final, però el relat m'ha agradat moltíssim. Ets l'únic que realment ha fet un relat de por, i a més l'has escrit molt bé. Terroríficament guai, com t'he dit per Telegram xD

  Trobo que en una història curta com aquesta hi ha poc espai per fer arguments i personatges gaire profunds (almenys a mi em costaria), però realment t'han quedat uns personatges molt rodons. Els noms dels dos amics són molt bonics, tot i que no he pogut trobar el significa d'"Adaih". I en el cas de la Rain, hi ha alguna relació entre el significat del seu nom i la seva personalitat? Una mena de metàfora? Alguna cosa hi ha d'haver, venint de tu.

  I bé, l'argument també. Però què més podem esperar d'un planificador compulsiu com tu? :P La manera com vas donant pistes fins que es confirma la "sorpresa" és molt efectiva, perquè així es manté la sorpresa, però el lector també la pot descobrir pels seus propis mitjans. O sigui que molt bé.

  Com a petita crítica, he trobat que l'explicació que en Luke fa a l'Eteri sobre què vol dir ser cec i l'ajuda d'en Tei sobrava una mica. No aportava informació nova, perquè a aquestes altures de la història, ja sabem que és cec, que té un elf guia i que quan va sol allarga la vareta (per cert, molt bona idea). També hi ha alguns punts on em sembla que els temps verbals no són consistents, perquè a vegades utilitzes el present i a vegades el passat.

  Però en general felicitats, l'he trobat genial! ^_^
 • AvatarAntares_BlackEnviat el 27/11/2018 a les 02:13:28
  #27315He escrit 9 fanfics amb un total de 43 capítols

  Agatha Black:

  «Ho sento però no ho he entès gaire, al final... és un somni, doncs? Quina part? Només la nit de Halloween? O tota l'experiència amb l'Eteri? M'ha agradat moltíssim i ho entenia súperbé fins que he arribat a aquest últim fragment» Sí, tens tota la raó. No, no és un somni. I tampoc no hauria d’acabar així: és un pegote, així que ho he mogut al Comentari per si algú prefereix un final alternatiu per dormir tranquil! xD

  Suposo que ja ho has entès, així que farem com si sempre hagués acabat com estar ara.

  «Si ho he entès bé, el Luke no mor de cop i volta i es converteix en fantasma, sinó que s'hi va convertint gradualment des que prova el pa podrit, oi? I a la festa comencen els efectes... no pot menjar, i al Hàgrid li dona un moment la mà, però després la perd... i segueix sempre tocant la seva vareta fins que se li cau, i lavors ja no toca res de res» Justa la fusta! «És una mena de conjur que l'Eteri ha fet per poder tornar a la vida (sé que en principi això no es pot fer al món de HP, però em sembla guai com a llicència, com una mena de maledicció)» Sí, és com una llicència que m’he pres! No, no es diu enlloc això, a HP. Però com que els fantasmes sempre són ànimes en pena amb l’objectiu d’emprenyar i de maleir, vaig pensar que també podrien cercar algú per encolomar-lo la condemna!

  «El que m'ha descol·locat completament ha estat al final. Ha trencat la maledicció d'alguna manera? O només ha estat un somni tota la FF? Perquè l'Eteri és real, oi? I el pa també? Mmmm... necessitaré una explicació. (Potser he de llegir el teu comentari primer)» Sobre l’altre final simulacre: la idea és que com que s’acaba el somni, s’acaba l’horror. Però tot això ho hauria viscut igualment, no seria pas un somni.

  «A banda d'això... HA ESTAT BRUTAL. Realment, m'ha fet molta por aquesta segona part» Que bé! Perquè no estava segur d’enfrontar-me a un relat de por amb l’objectiu real de fer por.

  «Pensava ja que el Luke moriria i es convertiria en fantasma, però el fet de saber que ja havia mort des de l'escena del pa i que ara només estava desapareixent m'ha posat la pell de gallina!» Així he aconseguir l’efecte que volia! Fa molta por quan ho comprens! Quan comprens què t’està passant! Que ets mort, que ets un fantasma i desapareixes! «I el fet que el noi sigui ceg i després perdi el sentit del tacte és completament esgarrifós. perquè no té manera de guiar-se ni de saber on és, és com estar al buit... només pot sentir sorolls, però ni tan sols s'hi pot acostar amb certesa... terrible» Aquesta és la part més terrorífica. No podrà gaudir ni la seva mort... serà un turment de veritat...

  «M'ha sorprès molt que agafessis aquesta temàtica de terror» La veritat és que jo vaig entendre que havia de ser de por. En realitat, no ho dius enlloc, només que ha de ser sobre la nit de Halloween, però jo m’ho vaig agafar molt seriosament com que havia de ser així. I me n’alegro, perquè m’he permès explorar un gènere que no havia toca mai com a escriptor. I m’ha agradat l’experiència!

  «Ara que hi penso, el teu estil tal descriptiu i cuidat fa molt per aquesta mena de relats de por, però mai no ho havia relacionat» :D Té pinta! No havia escrit mai res de terror. No pas seriosament. Vaig escriure a primària una història d’un grup de nens que anaven d'excursió. Dos dels quals es perdien i es trobaven un ós! Després resulta ser una ossa que volia defensar el seu petit i pim pam fora tots a classe. No està mal escrita, però no fa por. I l’altra la vaig escriure a setè, El fantasma del far, una història que em va agradar molt d’escriure però més aviat fa riure! Jo crec que la diferència amb aquesta és que aquí m’he preocupat de pensar una cosa que em pogués fer por a mi mateix. Si tu no t’ho creus, els teus lectors tampoc no s’ho creuran.

  M’agradaria explorar més el gènere de terror perquè en sé molt poc. He llegir Dràcula i algun relat de Poe, però no gaire. I, tot i que m’encanten les pel·lícules de terror, en conec ben poques.

  «Potser perquè no associo el terror amb tu personalment, no em sembla que vagi amb tu» I això per què??

  Mercès pel teu comentari!! Vaig per respondre’t l’últim!

  Antares
 • AvatarAntares_BlackEnviat el 27/11/2018 a les 02:13:32
  #27316He escrit 9 fanfics amb un total de 43 capítols

  Unapersona:

  «Noooo Luuuuuuke :'( No et moriiis :((» Fas tard!! hahahaa

  «Jo he entès força bé el final. Hi ha confusió, però és més la que sent el propi Luke que no pas que a mi m'hagi resultat confús» La Gee parlava d’un altre final, de fet. Un afegitó que vaig posar l’últim moment perquè m’havien dit que la història no podia acabar així... Després em vaig adonar que no hi pitava gens i el vaig posar al Comentari i ja està. Fora, fora xD

  «Genial que vingués del capítol anterior, i la manera com vas narrant la transformació està molt bé» les angoixes progressives, que van augmentant per moment solen ser les més efectives! « Quan el Hagrid li ha donat la mà he pensat "Ahà! Luke Nobreath!"» Això de Luke Nobreath m’ha fet molta gràcia!!

  «Que per cert, no t'ho vaig comentar en el capítol anterior, però molt encertat, això de dir-li Sullivan!» Com veuràs en el Comentari, no vaig triar el cognom pel motiu que et penses, però de retruc hi tenia molt de sentit, sí!!

  «Parlant del Hagrid, que mono amb la seva disfressa, que només li fa por a ell mateix» Vaig pensar que era molt propi d’en Hagrid. «No he vist en Dumbledore per enlloc» No volia donar gaire pistes temporals.

  «La resta del capítol queda eclipsada pel final, però m'agraden els detalls que afegeixes, com l'escena de la biblioteca, que no es relacionen directament amb l'argument però donen vida a l'escola» ja saps que jo sóc molt de com a banda que de què! xD

  «Ets l'únic que realment ha fet un relat de por, i a més l'has escrit molt bé» És que és el que jo vaig interpretar que s’havia de fer. Però en realitat no ho deia enlloc. M’ho vaig muntar jo solet. Però bé xd Tot un repte! «Terroríficament guai, com t'he dit per Telegram xD» Sí, m’encanta!

  «Trobo que en una història curta com aquesta hi ha poc espai per fer arguments i personatges gaire profunds (almenys a mi em costaria), però realment t'han quedat uns personatges molt rodons» A mi m’agrada molt aprofundir en els personatges (ja ho sabeu) i em sap greu no poder-ho fer gaire en els relats curts. Però ho he fet tant com he pogut. Tant, que hi ha coses que sembla que no heu clissat...

  «Els noms dels dos amics són molt bonics, tot i que no he pogut trobar el significa d'"Adaih". I en el cas de la Rain, hi ha alguna relació entre el significat del seu nom i la seva personalitat? Una mena de metàfora?» Adaih és un nom gaèlic; vol dir ‘terra roja’. En el Comentari explico els noms. De tota manera també els posaré en un post al tema del noms dels teus personatges. «Alguna cosa hi ha d'haver, venint de tu» No vas errat, no! xD

  «què més podem esperar d'un planificador compulsiu com tu? :P» hhahahaa també és cert, sí ^^’

  «Com a petita crítica, he trobat que l'explicació que en Luke fa a l'Eteri sobre què vol dir ser cec i l'ajuda d'en Tei sobrava una mica» Jo no crec que sobri del tot, potser és un pèl llarga, tens raó. Ho vaig posar perquè vegeu què sap i què l’Eteri sobre en Luke. I el detall dels colors sí que és important.

  «També hi ha alguns punts on em sembla que els temps verbals no són consistents, perquè a vegades utilitzes el present i a vegades el passat» Així sí que té un motiu, i és coherent. Poso en passat les coses que varen succeir abans d’aquell fatídic Halloween, i en present les coses que continuen sent així, que es mantenen. És un altre pronòstic que en Luke es tornarà fantasma.

  Gràcies pel teu comentari! Si em comentes el comentari general, també te’l respondré!

  Antares
 • AvatarCass RossEnviat el 09/12/2018 a les 20:04:26
  #27340He escrit 10 fanfics amb un total de 18 capítols

  Hola! ^^

  L'encontre entre el Tei i el Nobreath del principi fa gràcia, trobo que està ben trobat per destensar una mica tot la tensió del capítol anterior i tornar a fer l'escalada fins al final. És molt interessant tota l'evolució de la resta del capítol (tot i que trobo que cap al final vas massa ràpid tot el tema de la seva desaparició). És anguniós com de mica en mica, des que està a la festa, es va esvaïnt a poc a poc. Al final acabes entenent molt més bé el comentari del Hagrid.

  M'ha fet gràcia que esmentessis el Peeves. Tot el tema de la tria de la disfressa i el suc per saber els colors m'ha semblat molt interessant. Encara que els seus amics no han aparegut giare (no tenen un paper trascendental en la història), sí que m'ha agradat molt la seva amistat. És molt xula ^^

  I wow, quin final. (M'agrada molt més el final original, aquest, que no pas el final secundari que vas afegir.) Fa molt d'història de terror, que ja veig que et pas pensar que era el gènere en el qual havia d'estar la història. Si ho he entès bé, el Nobreath va fer algun tipus d'encanteri en el pa o així, i per això des de llavors el Luke s'ha anat convertint en el fantasma (perquè es va morir, oi?). I quan torna a les masmorres, canvia el seu lloc pel del Luke? És aquest últim punt que no he acabat d'entendre'l, perquè després el Luke - encara que perdi la noció de l'espai - bé sembla que surti de les masmorres tot perseguint-lo, oi? Vull dir, per què havia de canviar-se el lloc amb el Luke. No tenia cap altra manera de sortir, el Nobreath? TT
 • AvatarAntares_BlackEnviat el 11/12/2018 a les 22:58:51
  #27343He escrit 9 fanfics amb un total de 43 capítols

  Cass Ross:

  «L'encontre entre el Tei i el Nobreath del principi fa gràcia, trobo que està ben trobat per destensar una mica tot la tensió del capítol anterior i tornar a fer l'escalada fins al final.» Suposo xd la cosa és que us dic clarament que en Nobreath és un fantasma (us confirma les sospites, bàsicament). «tot i que trobo que cap al final vas massa ràpid tot el tema de la seva desaparició» és que s’ha de reflectir l’angoixa que va pujant; el final és el clímax de la història. «Al final acabes entenent molt més bé el comentari del Hagrid.» sí, suposo que quan ho llegeixes per primer com no entens què passa.

  «M'ha fet gràcia que esmentessis el Peeves» em sap greu tenir-lo abandonat xD «Tot el tema de la tria de la disfressa i el suc per saber els colors m'ha semblat molt interessant» això del suc és una cosa que ja tenen els muggle; considerava que els bruixots havien de tenir alguna cosa màgica amb una funció per l’estil. «Encara que els seus amics no han aparegut giare (no tenen un paper trascendental en la història), sí que m'ha agradat molt la seva amistat. És molt xula ^^» En el relat curt, no tinc temps de presentar-los massa, però sí que volia deixar clar que tenen una gran amistat.

  «(M'agrada molt més el final original, aquest, que no pas el final secundari que vas afegir.)» A mi també! Hahah Trobo que sobra moooooolt!

  «Si ho he entès bé, el Nobreath va fer algun tipus d'encanteri en el pa o així, i per això des de llavors el Luke s'ha anat convertint en el fantasma (perquè es va morir, oi?). I quan torna a les masmorres, canvia el seu lloc pel del Luke? És aquest últim punt que no he acabat d'entendre'l, perquè després el Luke - encara que perdi la noció de l'espai - bé sembla que surti de les masmorres tot perseguint-lo, oi? Vull dir, per què havia de canviar-se el lloc amb el Luke. No tenia cap altra manera de sortir, el Nobreath? TT» En Nobreath suposo que sí que podia sortir de la cel·la, però igualment seguiria sent un fantasma. Si t’hi fixes, deixo clar que deixa de ser un fantasma («I em vaig adonar que no eren pas els meus passos els que ressonaven a les parets del passadís, sinó els seus. Que no era pas jo qui obria les portes, sinó que en sentia l’escarritx davant meu perquè era ell qui les obria.»)en el moment que en Luke s’hi converteix («jo havia ocupat el seu lloc en el món dels morts»). La idea era que, seguint la tradició fantasma, s’ha d’acomplir la condemna d’una ànima en pena, i la manera d’alliberar-se’n era fer que algú altre la fes per ell («ell havia trobat en mi un substitut per acomplir la seva condemna.»). Això de substituir-lo. Com? Doncs ja que «el menjar dels fantasmes no és apte pels vius» i que en Luke se suposa que comet el mateix "delicte"(«Aquell mateix menjar que l’hi havien deixat a la cel·la quan hi va ingressar... Per ser als passadissos «quan no toca», tal com havia dit en Filch»).

  Espero que s’hagi entès! ^^

  Antares
 • AvatarArwen Black (Moderador/a FF)Enviat el 14/12/2018 a les 21:17:27
  #27345

  M'ha agradat aquesta història. 

  He descobert que anava desapareixent amb el contacte de la mà amb el Hagrid. Que l'eteri era un fantasma també va tenir diverses pistes... He trobat que les pistes que ens dones són potser una mica massa evidents? Un esbrina el que passa abans que t'ho digui la història. Dit d'una altra manera, la història t'ho deixa descobrir a tu. Està bé, és un estil diferent del que estic acostumada, només això. Suposo que era aquesta la teva intenció des del principi, deixar-nos-ho esbrinar.

  Sobre com està escrit aquest relat: perfecte! Les paraules que utilitzes i tot ho trobo molt bé. Et fan ficar en la història.

  Quin final més esgarrifós. M'ha costat d'entendre, no entenia per què no tirava simplement cap amunt, el protagonista, sent fantasma, i de segur pel so hauria arribat a on hi ha gent i explicar-ho a algú, al seu elf guia, el Tei... No vull que l'Eteri se surti amb la seva! xD Però he suposat que no pot tirar cap amunt, i es queda vagant per sempre sense saber on és... terrible. I el nivell d'inquietud creixent del final l'has sabut transmetre bé. Genial!

  Volia dir vàries coses fa una estona i ara m'he oblidat de totes T.T Ah, no entenc el procés que ha seguit l'Eteri per fer això, si era pel menjar que el va com envenenar... Crec que ho expliques, però no ho acabo d'entendre... que ha ocupat el seu lloc perquè era també una ànima en pena i va ser trobat pel Filch pels passadissos o alguna cosa així... Tampoc no entenc què se n'ha fet del seu cos, perquè sembla que s'ha anat esvaïnt però no s'ha quedat a cap lloc concret com li passa a la resta de fantasmes al morir... És una altra llicència que t'has pres? Em sembla bé si és així, però ho pregunto abans de donar-ho per fet. Potser el seu cos es va quedar a la masmorra el primer dia.

  Ara es torna molt més lúgubre el moment del capítol anterior on l'Eteri s'alegrava al saber que el protagonista és cec... 

  El text es torna amè a l'explicar algunes de les disfresses i és entretingut llegir aquesta part. 

  M'ha ENCANTAT el moment "-De fantasma, i tu? -D'impostorus. Però cap dels dos anem ben bé... disfressats"

  Vaig a llegir el comentari, que pel que dius sembla que hi ha un final alternatiu i explicacions dels noms. Que interessant!