Un capvespre atrotinat - Un capvespre atrotinat
AvatarEscrit per Unapersona
Enviat el dia 23/04/2018 a les 00:09:46
Última modificació 23/04/2018 a les 23:06:59
Tots els capítols de Un capvespre atrotinatUn capvespre atrotinat

Un capvespre atrotinat

L'Aale era al llit, amb els ulls closos, respirant profundament. La infermera ja li havia curat i netejat les ferides, però encara tenia restes de sang seca per la cara.

—N'ha perdut molta —havia dit—, però es posarà bé. Només necessita descansar.

No sabíem exactament què havia passat, només que de sobte un vendaval havia fet tremolar els vidres del castell d'Ilvermorny i el cel s'havia enfosquit. En mirar per la finestra, una au del tro enorme tenia l'Aale entre les urpes, contra el terra. La intervenció del guardabosc havia estat crucial per salvar-li la vida. L'Aale, però, s'havia desmaiat de seguida, així que ningú sabia què feia una au del tro al jardí de l'escola i per què l'havia atacat.

La professora ens havia donat permís per sortir de classe, i ara l'Aiyana i jo érem al costat del seu llit, preocupades. L'Aiyana havia intentat ajudar aplicant-li una pasta greixosa de color verd que, segons deia, utilitzaven a la seva tribu i anava molt bé. El cas és que ara l'Aale semblava una mena d'híbrid entre zombi i puré de carabassó.

La seva respiració va canviar i, parpallejant, va mirar-me.

—Shan...

—Aale! —vaig exclamar—. Estàs bé? Et fa mal res?

—Em fa mal tot, però estic bé.

—I l'au del tro? Com és que t'ha atacat? —va preguntar l'Aiyana.

—Volia... —va deixar anar una rialleta—. Volia domesticar-ne una.

—Volies domesticar una au del tro adulta?

—No, era una cria. El que passa és que no havia pensat en la mare —va afegir, amb una ganyota.

—Però per què? —vaig fer, confosa—. No en tens prou amb un cigne cantaire?

El somriure de l'Aale va eixemplar-se quan em va mirar amb els seus ulls riallers de color blau cel.

—No el volia per mi. Volia que fos el teu regal d'aniversari, Shan.

Vaig quedar-me muda, sense saber si havia d'emocionar-me o llançar-me al seu coll. Vaig optar per la primera opció.

—Aale... no calia, ja saps que no cal que em feu regals. I menys d'aquest tipus —vaig dir-li amb la veu trencada, agafant-li la mà.

—Però imagina-t'ho, Shan, enviar la propera carta a la teva família utilitzant una au del tro en comptes d'una òliba. Seria impressionant.

Vaig riure mentre ens foniem en una abraçada. Mai no m'havia imaginat que tindria una amistat tan profunda. En separar-nos vaig notar que m'havia quedat mitja cara plena d'algues enganxifoses. L'Aiyana va fer-les desapareixer amb un moviment de mà i va dir, amb un somriure trapella:

—Tampoc em sorprèn, tenint en compte la teva residència...

L'Aale va riure.

—Vols dir que enterrar-me sota un quilo de fang verd és gaire propi d'una Puckwudgie? Segur que no està ple de cucs? Suposo que m'has estat vigilant els forats del nas, no?

—En té alguns sí —va dir ella, com si res—. Però estan tots ben morts i aixafats, no et preocupis. Es podria dir que estàs cobert de cadàvers —va afegir, amb veu fantasmagòrica.

—Ecs. No pots treure-m'ho? Crec que ja deu haver fet efecte.

—Només si promets no tornar fer una ximpleria d'aquestes característiques —va replicar, posant-se seriosa.

—Fet. Sempre ho puc tornar a provar amb una serp banyuda.

L'Aiyana va riure i amb un moviment de mà tota la pasterada va desaparèixer.

—Per fi, la brisa del capvespre acariciant-me la cara! No sé com has pogut condemnar la meva pobra pell a estar aïllada de l'aire durant tanta estona, Aiyana —va dir, apuntant-la amb l'índex dramàticament.

Ella va posar els ulls en blanc.

—Au, va, pallasset —vaig dir, rient—. Ja et trobes bé?

—Em sento com si m'hagués passat un dia sencer caient per les escales del vestíbul, però sí, em sembla que estic bé.

L'Aiyana i jo vam seure als peus del llit. Ja feia un temps que, al capvespre, ens posàvem els tres a la finestra per contemplar la posta de sol. L'Aiyana ens havia explicat que era una tradició de la seva tribu; pel que semblava el sol tenia molta importància per ella. Al final, ens ho havia acabat per encomanar.

Aquell dia no vam poder observar-lo des de l'ampit de la finestra, però sí que ho vam fer junts, com sempre. Aquest era l'únic regal que volia.

                  &nb sp;                         &nb sp;                         &nb sp;                         &nb sp;                         &nb sp;                         &nb sp;                   

                         &nb sp;                         &nb sp;                         &nb sp;                         &nb sp;                         &nb sp;                         &nb sp;              


Llegit 397 vegades 


Comentaris
Envia un comentari!: Per comentar has d'estar registrat. Registra't és gratuït ;-)


 • AvatarUnapersonaEnviat el 23/04/2018 a les 00:11:11
  #27227He escrit 7 fanfics amb un total de 40 capítols

  Bé, doncs aquí teniu la meva celebració de Sant Jordi. És un spin-off (o one-shot, no sé exactament quina és la diferència) de la ff que espero penjar en algun moment del futur. Ja em direu què us sembla!
 • Avatarhermione potterEnviat el 23/04/2018 a les 22:10:10
  #27228He escrit 9 fanfics amb un total de 70 capítols

  Eiii!!!

  Al estar la web tan morta ja pensava que no hi havia ningú més viu, però veig que no estic sola xD Perdó, anem al que anem, si us plau. 

  M'has deixat amb les ganes de saber moltes més coses d'aquests personatges, però m'agradaria fer-te una pregunta: són tres noies o un noi i tres noies? És que hi ha vegades que has posat femení i altres masculí hahaha

  Hi ha una frase d'aquestes que m'ha quedat gravada: "...una menda d'híbrid entre zombie i puré de carbassó". Una frase genial, d'aquestes que t'imagines, saps? hahah Molt bo.

  És increïble veure les coses que fa la gent eeh, però jo també voldria aprendre a domesticar algun animal d'aquests (sí, és un efecte de la bogeria, però no ho puc evitar), crec que aquests tres personatges tenen moltes coses per explicar-nos, de debò. Ara m'has deixat amb ganes de llegir més!!

  Espero que no es quedi només en un spin-off!!!!

  Ens llegim
 • AvatarAntares_BlackEnviat el 23/04/2018 a les 22:35:45
  #27229He escrit 9 fanfics amb un total de 43 capítols

  Hola!

  Oh! Tema Ilvermorny! I a més dius que és un spin-off d'una fic que tens pensada. Genial!

  Aale em recorda Arale xD (ho sento), però m'agrada molt. I, oh!, l'Aiyana és una nadiva americana, oi? Això sí que m'encanta!

  «ara l'Aale semblava una mena d'híbrid entre zombi i puré de carabassó» hahahaaa També m'ha agradat el comentari de les «algues enganxoses» que li queden enganxades a la cara a la Shan.

  L'Aale volia domesticar una au del tro!? Un Hagrid dos, o què? xD Un cigne cantaire?

  «enviar la propera carta a la teva família utilitzant una au del tro en comptes d'una òliba. Seria impressionant» Sens dubte!

  Des del «somriure trapella» de l'Aiyana fins a «Ella va posar els ulls en blanc» em costa molt de seguir qui parla. M'he fet un embolic i ara no sé qui és Puckwudgie, qui és Au del tro i qui és Serp banyuda...

  Entenc que la màgia que fa l'Aiyane és amb la mà, sense vareta. Això m'agrada. Es nota que hi has pensat. I també això dels seu remei i la importància que li dóna al sol. Així has fet allò d'inventar-te una tribu?

  Em fa molta gràcia l'Aale i el seu peculiar concepte d'estar bé. «Em fa mal tot, però estic bé» «Em sento com si m'hagués passat un dia sencer caient per les escales del vestíbul, però sí, em sembla que estic bé.» hahahaaa

  Mirar la posta junts: «Aquest era l'únic regal que volia». M'agrada aquesta narradora, la Shan.

  (Tot just estava a punt de publicar el comentari, quan he vist el de la hermione_potter. Si se'm demana el que he entès és: L'Aale (ell. El pacient), Aiyane (Ella. La nadiva americana) i la Shan (Ella. La narradora). Com he dit, les residències no m'han quedat gaire clares, pot ser que quedi així?: Aiyane, Puckwudgie; i la Shan i l'Aale no sé qui és Serp Banyuda i qui Au del Tro... És així?)

   

  apunts ;) :

  «L'Aale estava al llit» ---> «L'Aale era al llit» (tal com poses «l'Aiyana i jo érem al costat del seu llit»)

  «Et fa mal alguna cosa?» ---> «Et fa mal res

  «Mai m'havia imaginat que» ---> « Mai no m'havia imaginat que» o «No m'havia imaginat mai que»

   

  Ei, m'ha agradat molt! És molt curtet, però els personatges que dónes a conèixer tenen molt bona pinta. En vull saber més! :)

  Ah! I m'agrada com adjectives la paraula capvespre amb atrotinat.

  Potser estaria bé que posessis alguna descripció per la fic. Potser això que és un spin-off d'una fic propera en motiu del dia de Sant Jordi (?)

  Bona Diana!

  Antares

  PD: «És un spin-off (o one-shot, no sé exactament quina és la diferència)». Un one-short és una fic d'un sol capítol. I un spin-off (se sol traduir per 'sèrie derivada' o per 'esqueix') és una fic que deriva d'una anterior, és a dir que aprofites algun element (personatge, espai...) d'una fic anterior per escriure'n una de nova. En aquest cap, suposo que serien les dues coses ;)
 • AvatarUnapersonaEnviat el 23/04/2018 a les 22:58:41
  #27230He escrit 7 fanfics amb un total de 40 capítols

  hermione_potter: "Al estar la web tan morta ja pensava que no hi havia ningú més viu, però veig que no estic sola" es podria dir que la web és una mena de zombi amb salsa de tomàquet? Perquè està mig morta i de color vermell :P

  "M'has deixat amb les ganes de saber moltes més coses d'aquests personatges, però m'agradaria fer-te una pregunta: són tres noies o un noi i tres noies? És que hi ha vegades que has posat femení i altres masculí hahaha" La Shan i l'Aiyana són noies. Pel que fa a l'Aale, la meva intenció inicial era evitar utilitzar un gènere gramatical concret, però és bastant difícil. És no-binari, per la ff gran ja decidiré a veure quin gènere gramatical li poso. Suposo que serà el masculí.

  "És increïble veure les coses que fa la gent eeh, però jo també voldria aprendre a domesticar algun animal d'aquests" Pfff típica d'una Gryffindor!

  "Espero que no es quedi només en un spin-off!!!!" Jo també! :)
 • AvatarUnapersonaEnviat el 23/04/2018 a les 23:08:43
  #27231He escrit 7 fanfics amb un total de 40 capítols

  Antares:

  "L'Aale volia domesticar una au del tro!? Un Hagrid dos, o què? xD Un cigne cantaire?" Bàsicament, sí hahaha. La família de l'Aale és finesa, i el cigne cantaire és un ocell típic dels països nòrdics. Vaig pensar que estaria bé que la seva "mascota missatgera" fos aquest.

  "Des del «somriure trapella» de l'Aiyana fins a «Ella va posar els ulls en blanc» em costa molt de seguir qui parla. M'he fet un embolic i ara no sé qui és Puckwudgie, qui és Au del tro i qui és Serp banyuda..." Tornant-ho a llegir, sí que pot costar una míca. És tota l'estona Aiyana-Aale. L'Aale i la Shan són Thunderbird, l'Aiyana és Puckwudgie. Ningú és Horned Serpent, és una broma que fa l'Aale. Pel que vaig llegir a la Harry Potter Wiki, és un animal força lligat a la cultura dels americans nadius (no sé si és invent de la Rowling o no), i per això li fa la broma.

  "Així has fet allò d'inventar-te una tribu?" Sí, vaig pensar que seria la millor opció.

  Gràcies pels apunts lingüístics! Ja he fet les correccions. També he afegit la descripció.
 • AvatarCass RossEnviat el 26/04/2018 a les 00:16:48
  #27235He escrit 10 fanfics amb un total de 18 capítols

  Hey, per fi algú penja alguna cosa! Cada vegada aquesta pàgina està més innactiva... Que guai que pengis un capítol especial per Sant Jordi ^^ Jo ho volia fer, per Sant Jordi o per la Batalla de Hogwarts però em serà completament impossible, un altre any serà!

  És un capítol molt curtet, però ja l'he llegit tres o quatre vegades i la veritat és que és molt bonic el que explica ^^ Crec que cada vegada estàs millorant més la manera com escrius (ja ho diuen, que no hi ha res millor que la pràctica!) i és molt guai, anar-ho veient ^^ Segueix així!

  La veritat és que aquesta història promet! I tinc moltes ganes de llegir-la ^^ Estarà relacionada amb la Llum i l'Ombra, o me la puc llegir encara que no hagi tingut temps d'acabar les altres dues? És molt xulo que estigui emplaçada a Ilvermorny, sembla que últimament a tothom li doni per fer històries d'Ilvermorny... Què, és per què és una novetat ?? Hahaha, trobo que és guai, perquè encara que segueixi sent el món de Harry Potter, hi ha molts elements desconeguts (Ilvermorny, la societat americana...), així que això depèn ja de cadascú, i la veritat és que segur que ho farem millor que la Rowling!

  Sobretot amb el tema de la diversitat, huh. Trobo molt guai el personatge de l'Aale, amb la fascinació per les bèsties fantàstiques i exòtiques... Em temo que acabarà prenent mal si segueix així, haha. I el personatge de l'Aiyana és moltl interessant, trobo molt bé que hagis decidit tractar sobre un personatge ameríndi, també. I això de la màgia amb les mans, ho trobo una idea molt xula ^^ I molt escaient per als pobles ameríndis, jo també l'havia tingut, no sé si és algo canon de la Rowling...

  Tinc moltes ganes de continuar llegint sobre aquests personatges, perquè la relació que tenen sembla molt interessant (trobo molt xulo això de anar mirant les postes de sol tots junts ^^). I hi ha algunes frases en aquest text que són molt divertides!! (Em sembla que ja te les han assenyalades totes haha).

  Segueix escrivint!!

  Cass
 • AvatarUnapersonaEnviat el 26/04/2018 a les 14:23:06
  #27236He escrit 7 fanfics amb un total de 40 capítols

  Cass: "Crec que cada vegada estàs millorant més la manera com escrius (ja ho diuen, que no hi ha res millor que la pràctica!) i és molt guai, anar-ho veient ^^ Segueix així!" Gràcies! La pràctica és el millor, però aquest comentaris també ajuden! ;)

  "La veritat és que aquesta història promet! I tinc moltes ganes de llegir-la ^^ Estarà relacionada amb la Llum i l'Ombra, o me la puc llegir encara que no hagi tingut temps d'acabar les altres dues?" En un principi havia de ser una espècie de continuació uns anys més tard i sense els mateixos personatges, però diria que no ho faré així.

  "És molt xulo que estigui emplaçada a Ilvermorny, sembla que últimament a tothom li doni per fer històries d'Ilvermorny... Què, és per què és una novetat ??" Suposo que tothom fa històries d'Ilvermorny i no d'altres escoles desconegudes perquè hi ha una base canon però molt espai per inventar. Estava dubtant entre Ilvermorny i Beauxbatons, però les residències d'Ilvermorny i la possibilitat de posar-hi personatges amerindis em van fer decantar-me per aquesta.

  El tema de la màgia sense vareta, si no ho recordo malament representa que la vareta és un invent europeu que van portar a Amèrica amb la colonització. No recordo els detalls, però he decidit que faré que a Ilvermorny es puguin escollir assignatures de "màgia tradicional" o "màgia sense vareta" pels nadius americans.

  Ens anem llegint... properament, espero! 

   
 • AvatarMercè GrangerEnviat el 12/09/2018 a les 23:11:11
  #27259He escrit 4 fanfics amb un total de 16 capítols

  Ei!

  És molt curteta la història, però no crec que necessiti més. Potser si l'haguessis allargada més hauria caigut en el melodrama o en detalls innecessaris... la llargada és ideal pel que has volgut explicar! ^^

  Està molt bé com has estructurat el relat, com ens han explicat l'aventura (potencialment suïcida) de l'Alae amb l'au de tro! (No es conforma amb res, eh? El cigne cantaire no és suficient, m'ha fet gràcia HAHA. I vol usar l'au de tro com òliba..., ja que estem que es marqui una Daennerys i dugui les cartes amb un drac, no? Go big or go home xd). Et vull felicitar perquè, tot i ser una fic molt curta, has sabut individualitat prou bé els tres protes, atorgant-los a cada un una característica especial. La meva preferida és l'Aiyana! Em poden els personatges natius americans.

  L'amistat entre ells tres és molt maca! Així i tot, m'ha semblat notar una connexió especial entre l'Alae i la Shan i que l'Aiyana és més com the third wheel del grup. Estic en lo cert o són imaginacions meves? Sigui com sigui, és preciosa la reflexió final de la narradora! ^^ I els noms dels protes són molt guais!

  El que m'agradaria haver vist més és algun tret indicatiu del fet que són a Ilvermony. A no ser per la menció que se situa allà, no hagués pogut distingir-lo d'un relat que tingués lloc a Hogwarts... Suposo que a l'haver estat tan curt i ser en una infermeria no hi havia tampoc gaire per on tirar. A veure si a la fic llarga ho pots explicar millor.

  L'escena és de la famosa fic que dus tant de temps anunciant? Com vas? L'arribarem a llegir? Té bona pinta! (no t'ho prenguis malament, jo sóc la primera que tarda molt).

  Ens llegim!

  PD: És cosa meva o el final del relat es veu raro? Hi veig dues línies de signes sense sentit, no sé si és un error de la web o què, t'ho comento per si de cas >.<