La vida continua - Cometa 300
AvatarEscrit per safrerut
Enviat el dia 23/07/2009 a les 20:39:13
Última modificació 24/07/2009 a les 16:17:02
Tots els capítols de La vida continua
< Anterior capítol || Pròxim capítol >


Cometa 300

-Desperta't, marmota! Han penjat els nostres horaris a la sala comuna! La primera assignatura és Defensa contra les forces del mal!


En Jeff es va despertar amb els crits del seu amic Erik, de la mateixa manera que els altres tres alumnes de primer, l'Andrew, el Sean i el Maurice, que es van exaltar igualment. Un cop els nou alumnes de primer de Ravenclaw i els vuit de Gryffindor van ser a l'aula on havien de ser,els va tocar esperar al professor, Albert Rinxera, que va arribar amb un parell de minuts de retard. El professor Rinxera era jove, no devia arribar als trenta, tenia els cabells rinxolats fins a les espatlles i de color negre profund. També se li distingia una mica de barba. El Jeff es va girar una mica i va veure que les noies de Ravenclaw i Gryffindor l'observaven embadalides mentre ell deixava els llibres sobre la taula i s'hi asseia a sobre de manera informal, en comptes d'a la cadira. Va aixecar els ulls i es va dirigir als disset joves.


-Sigueu benvinguts a la classe de Defensa contra les forces del mal. Tot i el nom de l'assignatura, no us enganyeu: durant els següents set anys us ensenyarem a enfrontar-vos als perills que un bruixot pot trobar en sa vida. No només bruixots genocides amb ànsies de poder.


Els alumnes van riure.


-També se us ensenyarà a enfrontar-vos a animals hostils a agafar agilitat a l'hora de conjurar sortilegis defensius, a practicar la curació davant diferents tipus de ferides... En resum, senyors, a anar pel món quan us treguin fora d'aquest núvol de cotó.


En el seu tó no hi havia tírria, odi o menyspreu sinó amistat, diversió i ironia. Això va fer que els alumnes tornessin a riure.


-Molt bé, som-hi doncs, que la xicota m'espera quan acabi la classe - Un altre cop rialles -. Obriu el llibre per la pàgina 5. El departament d'Edudació de la conselleria ha canviat el currículum aquest estiu i per això aquest any aprendreu coses que normalment no s'ensenyaven fins tercer. Així doncs, aquí teniu alguns sortilegis defensius bàsics: Impedimenta, Protego i Expulsiarmus. Durant aquesta classe aprendreu com i quan fer-los servir, de moment tan sols teoria, la pràctica serà a la propera classe, i dic això de quan fer-los servir perquè els sortilegis no sempre són importants per què fan. Jo mateix, no es pot dir que conegui gaires sortilegis. Conec els que tot estudiant d'auror ha de conèixer, però sé QUAN s'han de fer servir. Vull que us mentalitzeu d'això.


Quan van sortir de la classe les noies parlaven fent rialletes sobre el professor mentre l'Erik comentava al Jeff:


-Vaja, em pensava que ens farien enfrontar amb un trol de muntanya! El meu germà m'ho va dir!

-Sembla que et va aixecar la camisa. - Va dir rient en Jeff.


Els cinc nanos de Ravenclaw seguien caminant entre rialles per les escales d'una torre, dirigint-se a classe d'Encanteris quan alguna cosa els va tibar a tots cinc dels turmells i els va fer caure rodolant escales avall.


"El cadells de Ravenclaw

han anat a parar a terra!

No s'hi enganxen pas amb claus

empipar-los és la pera!"


Va cantar una veu en un to molt infantil enfotent-se'n i cantant aquella horrible melodia mal rimada. Els cinc nois van buscar a qui els havia fet allò mentre s'aixecaven adolorits, quan van veure una figura riallera flotant per sobre seu.


-Peeves! Fot el camp d'aquí o et llenço un uixec cul de tro al damunt!- Van sentir que cridava una noia a prop seu. L'esperit va decidir batre's en retirada, i la monitora pel-roja de Gryffindor va ajudar als nois.- Esteu bé, no us ha fet mal?

-No, no... Estem bé.

-D'acord, us aconsello que vigileu amb en Peeves, és un esperit que ronda per l'escola i gairebé no respecta a ningú.


Els nois van reprendre el pas cap a la classe d'encanteris que els donava el diminut professor Flitwick dret sobre una pila de llibres. Com que feia bon dia, el professor no havia fet cap encanteri sobre la finestra, que s'havia trencat durant el combat de feia tres mesos, i permetia que entrés un airet molt agradable. El Jeff va observar que les vores per on estava trencada la finestra estaven ennegrides. Si al castell hi van entrar tans cavallers de la mort i hi havia encanteris rebotant d'un lloc a l'altre, va suposar que aquell vidre havia estat danyat per màgia negra. Sentir el seu nom el va tornar a la realitat.


-Merryl, Jeff?


Va aixecar la mà i va dir.


-Present.


Després d'acabar de passar llista, el professor els va fer una mica d'arenga sobre la importància dels encanteris, i que en aquella classe aprendrien a fer anar la vareta i a pronunciar encanteris per a usos genèrics, etcètera.


-Bé, doncs. Avui començarem amb un encanteri senzill però realment útil per als bruixots. Es tracta de l'encanteri de levitació, que us permetra aixecar i matenir suspès sobre l'aire qualsevol objecte.


El Jeff va sentir com ell mateix i els seus companys s'exitaven força: per fi aprenien un sortilegi, després de la lleugera decepció de no fer-ne cap a Defensa contra les forces del mal.


-...de fer aquest gest suau amb la ma i el cop sec, pronunciant Wingardium leviosa.


El despistat professor, però, va apuntar a l'Erik, amb la qual cosa el pobre estudiant espantat va començar a aixecar-se del seu seient. El professor el va fer baixar suaument.


-Bé, de tota manera ja han vist que el sortilegi també serveix per baixar qualsevol objecte o ésser viu... Comencin a practicar amb les plomes que tenen al davant i recordin de pronunciar-ho bé! Perquè, com sempre dic als meus alumnes, prenguin exemple de Baruffio el bruixot, que va dir una "f" en comptes d'una "s" i li va caure un búfal a sobre!


El Jeff va fer el gest de vareta tant bé com va poder i va pronunciar el sortilegi.


-Wingardium leviosa.


La ploma es va moure una mica i aleshores es va començar a aixecar fins arribar a l'alçada del nas del Jeff. Cap ploma més s'havia enlairat.


-Perfecte, senyor Merryl! Pocs alumnes ho han aconseguit a la primera vegada! Deu punts per a Ravenclaw!


L'estudiant va somriure per dintre, i al cap de pocs segons va veure altres plomes que es començaven a enlairar. El petit professor semblava encantat amb els seus alumnes, i en tenia motius. Era el primer cop en molts anys que tants estudiants de primer aconseguien fer el sortilegi més o menys bé tant ràpid. I a més a la seva primera classe pràctica de màgia.


Durant els dies següents van descobrir que encara que passessin tota la vida a Hogwarts mai no en descobririen tots els secrets. La tarda d'aquell mateix primer dia, un dilluns de Sol, el Jeff, l'Erik i la Gina passejaven prop del llac i van veure a l'altra banda un arbre que es movia. L'Erik els va explicar que es deia el Pi Cabaralla , un arbre molt antic, i que hi havia una llegenda que deia que una vegada, dos alumnes hi van estavellar un cotxe embruixat, tot plegat perquè havien perdut el Hogwarts Express.


-Carai, quines històries que s'inventen els professors per dir-nos que no podem fer tard mai!


Els tres van riure.


-Què ens toca aquesta tarda?

-Ara classe deee... d'Història. A veure què tal deu ser aquest professor Papir. M'han dit que el professor que hi havia abans era un fantasma que feia unes classes interminables!

-Clar, ell devia tenir tot el temps del món... Apa, 'nem que no tenim tot el dia.


Quan van arribar puntualment a classe, van trobar alguns alumnes ja asseguts al seu pupitre i el professor Papir repassant algun llibre. Quan ja hi van ser tots, els nou de Ravenclaw i els onze de Hufflepuff, el professor va aixecar finalment la vista i amb veu jovial els va donar la benvinguda al a seva classe i els va fer cinc cèntims del temari del curs. El primer curs tractarien la història de Hogwarts. Les seves residències, alumnes destacats, tradicions... I sense més preàmbuls els va demanar que obrissin el llibre per la pàgina 10 i va començar a explicar amb veu animada la fundació de Hogwarts. Cada deu minuts més o menys s'aturava per veure si hi havia cap pregunta, però com que la seva manera d'explicar era entretinguda i concisa, als alumnes els quedava tot molt clar. L'Erik prenia apunts amb delit.


Al contrari que el que molts pensaven, la classe d'història se'ls va fer curta. De fet, tot aquell primer dia de classe es va fer curt per a més d'un. Un sopar suculent els esperava al Gran Saló, on en Jeff va xerrar animadament amb els seus companys de primer de Ravenclaw. Va conèixer a tres alumnes de segon que tenien intenció d'entrar a l'equip de Quidditch a diferents posicions, la qual cosa li va fer recordar que encara havia de parlar amb el professor Flitwick per dir-li que es volia presentar com a comentarista dels partits. I pensar en en Flitwick li va fer recordar que no sabia quines classes tenia demà. Va mirar un moment l'horari que l'Erik li havia deixat.


-Bufa, demà pocions...

-No t'agraden les pocions?- Va preguntar la Gina amb incredulitat.-Agraden a gairebé tothom, no em diguis que no voldries saber com guarir-te el fetge si el tens fumut, per exemple! O com enamorar algú que t'agradi! Ha de ser genial!

-No és això, és que la meva mare quan jo tenia cinc anys n'estava preparant una per treure un uixec cul de tro gegant que havia entrat al tub de l'aigua de casa, i sense saber què carai era, me'n vaig veure una mica. Vaig estar dos mesos a Sant Mungo!


Els seus amics van riure.


-A més, he fullejat una mica el llibre de pocions i aquest curs tan sols farem coses senzilles i bàsiques... Conceptes bàsics, vaja.

-Com a totes les assignatures. Per alguna cosa som a primer. - Va dir l'Erik.

-Doncs el Wingardium leviosa és bàsic però ben útil.

-Ei, i algú sap quan tenim classe de vol?

-Demà passat, crec. Vosaltres l'any que bñe us apuntareu a l'equip de Quidditch?- Va demanar la Gina amb entusiasme.

-Potser si- Va respondre l'Erik-, m'encantaria fer de batedor.

-Jo no, soc un perill sobre una escombra. Amb fer de comentarista als partits, si al final ho faig jo, ja en tindré prou. Em sembla que li diré després de sopar al Flitwick que m'hi vull presentar.


Dit i fet, el professor després de sopar es dirigia a la sortida de la sala quan en Jeff el va encalçar i va parlar amb ell sobre els comentaristes del partit de Quidditch. Quan va tornar amb els seus amics, els hi va dir:


-El Flitwick m'ha dit que ningú més s'ha presentat de moment per a fer els comentaris i que segurament m'agafaran per fer-los.

-Sense cap mena de prova?

-Si tan sols m'hi presento jo, no.

-Ei, nois!-El Maurice els cridava- Mireu això!


El Maurice assenyalava la portada del Periòdic Profètic. Es titulava "La guerra de les escombres". Van llegir l'article:


"Des de fa anys, diversos tallers mags competeixen per veure qui fa la millor escombra. Les series Cometa i Nimbus havien competit frec a frec durant molts anys, fins i tot semblava que Cometa guanyaria la competició amb el seu revolucionari model Cometa 260. L'any següent, però, va sortir a la venda la rapidíssima Nimbus 2000, després la 2001. Semblava que definitivament havien guanyat la guerra per la millor escombra. Aleshores, però, va aparèixer un tercer competidor. Del mateix taller del sud d'Europa que fabricava l'escombra de talla mitjana Tramuntana, que no ha estat mai gaire comercialitzada a Gran Bretanya, va sorgir la indiscutible Raigdefoc, millorada encara amb el model de l'any passat, Raigdefoc 2. Aquesta revolucionària escombra s'ha mantingut en el liderat fins que ha sortit el nou model Cometa 300, que deixa enrere la Nimbus 2005 i la Raigdefoc 2." A continuació l'article especificava les característiques tècniques de la revolucionària Cometa. "... i per tant diverses seleccions nacionals n'han encarregat diverses pel seu equip. Així doncs, la veurem les seleccions Francesa, Italiana, Anglesa, Russa, Turca, Catalana, Algeriana, Egípcia, Búlgara, Mexicana i India, per citar-ne algunes. De fet, a l'entrevista de la pàgina 14, el mític caçador búlgar Víktor Krum ens explica com s'està adaptant a la nova escombra. En canvi, d'altres seleccions, com la Grega, la Iugoslava, l'Estadounidenca, l'Espanyola, etcètera, han seguit amb els models que ja tenien. Han al·legat sobretot que la nova escombra arriba massa tard com perquè els jugadors s'hi adaptin, tot i que algunes fonts assenyalen que, donat que aquest seleccions fa temps que no guanyen títols, no han comprat les escombres degut a problemes econòmics."


-Estic segur- va dir el Maurice- que als d'Slytherin els faltarà temps per demanar als seus papàs que els comprin aquestes escombres per l'equip de Quidditch.

-Això no vol dir res. Ja ha passat molts cops a la història- Va dir el Jeff, que havia consultat al migdia llibres sobre el quidditch a Hogwarts- que a Slytherin els compren les millor escombres... I normalment no ha servir de res.

-Espero que segueixi sent així...


Llegit 778 vegades


< Anterior capítol || Pròxim capítol >

 


Comentaris
Envia un comentari!: Per comentar has d'estar registrat. Registra't és gratuït ;-)


 • AvatarPorcupintí-naEnviat el 23/07/2009 a les 21:31:41
  #19026He escrit 1 fanfics amb un total de 16 capítols

  oleee!!! molt bée!!!!

  segueixx aixíi!!!

  pd:eheemm ¬¬ et vaig comentar dos cops el capítol anterior i ja no hi són! suposo que se't devia esborrar per segon cop, oi? a mi també em va passar.... xdxdxd
  ja me llegit la part que vas afegir! jeje... no em quedo curtaa xdxd

  vale sóc paridosa, no em facis cas! :)
  si vols passar-te per la meva fanfiction, ja saps!

  maria • AvatarsafrerutEnviat el 23/07/2009 a les 21:49:04
  #19028He escrit 1 fanfics amb un total de 5 capítols

  Va, penjo un spoiler: El Harry sortirà (molt poc) d'aquí a poc xDDD • AvatarAgatha Black (Moderador/a FF)Enviat el 23/07/2009 a les 22:29:08
  #19032He escrit 8 fanfics amb un total de 197 capítols

  Eis, que està molt guai! Et puc fer una propsta? Per`què no poses algun comentaria te, abans o després del capi? Ho fem tots, i és així com per a conèixer-nos una mica més!

  El capítol superbé, m'agrada molt! A veure com va això del quidditch. Ja t'aviso que jo aniré amb Gryffindor! XD

  G.
 • Avatarmarta_ginny (Moderador/a FF)Enviat el 23/07/2009 a les 22:37:29
  #19033He escrit 10 fanfics amb un total de 162 capítols

  Guaaai!

  M'agrada!

  A mi em sembla bé que vagin a Ravenclaw. Per variar. A mi m'és igual Gryffindor i Ravenclaw. Gryffindor perquè és la canya XD, i Ravenclaw perquè seria la meva residència. Sí, no em mireu així, tinc fama d'empollona, per molt que no ho sigui, no hi puc fer res.

  Wenu re que estic d'acord amb l'Agatha Black en això de que posis comentaris teus al principi o al final del capi! Sempre està molt bé, pots fer el teu comentari, pots dedicar el capi...

  wenu 1 pto

  Marta
 • AvatarAgatha Black (Moderador/a FF)Enviat el 23/07/2009 a les 23:12:41
  #19036He escrit 8 fanfics amb un total de 197 capítols

  Marta_ginny! L'Hermione també és una empollona i no és pas a Ravenclaw, perquè és guai. I els guais van a Gry, no pas amb els pollos! XD • AvatarhpkarinaEnviat el 24/07/2009 a les 12:46:14
  #19040He escrit 4 fanfics amb un total de 43 capítols

  Acabe de llegit ara els dos capítols i m'han encantat! són genials! espere que continues molt prompte!!!

  Per cert,, el títol molt encertat! Ha sigut el que m'ha fet llegir el capi! ^^ • Avatarivi_potterEnviat el 24/07/2009 a les 15:55:46
  #19042He escrit 1 fanfics amb un total de 8 capítols

  HOOOLAAAAA :)

  Molt bé, molt bé m'agrada molt! Està molt interessant només una cosa, ells són de primer no? Es que se t'ha escapat de sisè i me quedat liada una estona! Segueix així i fins aviat!
 • AvatarsafrerutEnviat el 24/07/2009 a les 16:17:59
  #19043He escrit 1 fanfics amb un total de 5 capítols

  ivi_potter: Si, són de primer, ja està corregit. És que fa poc que vaig veure la sisena pel·lícula i em devia venir un lapsus xD