L'Exèrcit de la McGonagall - Capítol 17: El robatori de Gringotts
AvatarEscrit per Agatha Black
Enviat el dia 10/04/2009 a les 15:01:03
Última modificació 10/04/2009 a les 15:01:03
Tots els capítols de L'Exèrcit de la McGonagall
< Anterior capítol || Pròxim capítol >


Capítol 17: El robatori de Gringotts

Hola! Ja sé que publico súperaviat, però tenia el capítol escrit i no me'n podia estar, mira, sóc així XD. A més a més, trobo que és súperinteressant i que a tots us agradarà molt. A mi, al menys, m'encanta.

Bé, doncs, som-hi!


17- El robatori de Gringotts

 

Després del dinar de Nadal a casa els Malfoy, els Potter van tenir molta feina. Primer van haver d'arreglar el número dotze de la plaça Grimmauld, que realment havia quedat tota potes enlaire després de l'atac.

I després, havien començat a arribar les cartes.  

Quan el Harry va haver-li explicat al Malfoy tot allò dels vlads, aquest el va obligar a fer un comunicat anunciant la presència d'aquells éssers al país, juntament amb el retorn dels demèntors, tot amenaçant-lo que, si no ho feia el Harry, ho faria ell mateix, ja que la comunitat màgica tenia dret a saber que podien ser atacats per una coalició d'éssers malèfics en qualsevol moment. Aquesta era una cosa que cap d'ells no havia sospitat: els vlads s'havien aliat amb els demèntors. El Harry s'hi va avenir, tot afegint que no havia dit res perquè tot el que havien tingut fins aquell moment eren rumors. Ara, però, la cosa canviava.

Així doncs, a partir de l'endemà, el Periòdic Profètic va començar a treure notícies sobre els vlads, tot i que normalment eren massa sensacionalistes i, com sempre que els periodistes fiquen el nas en algun lloc, molts cops els fets eren incorrectes, quan no totalment inventats.

—Caram, Harry, mira el titular d'aquesta notícia —va dir un matí la Ginny—, diu que els vlads són criatures immortals i no es pot fer res per defensar-se d'ells. També diu que se n'està formant un exèrcit de més de deu milions.

—Ja, bé —va fer el Harry— a la pàgina deu diu que durant l'atac ens vam quedar sense casa. Devem estar vivint al carrer, suposo... no me n'havia adonat.

—A la primera plana han escrit "blad" amb b —va afegir el James—, per què sempre tot el diari és ple de faltes d'ortografia? Em fa mal als ulls i tot...

—No, impossible —el va tallar l'Albus—, no et poden fer mal els ulls perquè ja no en tens. Mira, ho diu aquí a la pàgina setze. Pel que es veu el vlad que et va atacar te'ls va «arrencar sense pietat». T'ho dic per si no ho havies notat.

I arrel d'això van venir totes les cartes. La majoria eren queixes perquè la Rita Skeeter havia descobert que el Harry sabia coses sobre els vlads des de feia temps, i no n'havia informat. Alguns enviaven xiulets, cosa que posava dels nervis a la Ginny. Tot i així de vegades rebien coses més amables, tot i que de més mal gust: un cop van rebre una carta d'una associació que els prometia fer una recol·lecta de diners per fer-los una casa nova, i en una ocasió van rebre a la carta d'un fan donant-los el pèsam per la mort de la Lily.

—Tinc ganes de sortir de casa —va dir la Ginny el dia abans de cap d'any—. Per què no anem a la Ronda d'Alla? A l'Albus li va una mica petit l'uniforme, i el James em va dir que se li havien acabat alguns ingredients per pocions. Estaria bé sortir per airejar-nos una mica.

—I vull un mussol —va aprofitar l'Albus.

El Harry va dir que sí ràpidament, i el James va pensar que semblava ansiós per anar-hi.

 

*   *   *

 

Quan l'endemà van passar per la Marmita Foradada, el James gairebé no va poder ni intercanviar dues paraules amb els seus amics, que estaven servint l'esmorzar a les taules; l'hostal era ple a vessar.

Van travessar la barrera de maons, i el Harry va proposar que se separessin.

—Com que l'Albus trigarà una mica amb l'uniforme i el mussol —va explicar—, millor que el James i jo anem a l'apotecari a buscar els ingredients de pocions. La Lily que us acompanyi, que li encanta la botiga d'animals. Ens podem trobar a la gelateria d'aquí una hora.

Al James el va sorprendre una mica que el seu pare s'entestés a anar a soles amb ell tant sí com no, però finalment es van dirigir cap a la dreta del carrer mentre la seva mare, l'Albus i la Lily desapareixien entre multitud cap a l'esquerra. Els motius d'allò van quedar palesos quan el Harry va passar de llarg l'apotecari.

—Papa, l'apotecari és cap allà —el va avisar el James.

—Ja —va fer el Harry—. És que vull anar a un altre lloc abans.

I llavors el James es va adonar de cap a on es dirigien. «Ja, ja ho havia pensat, però precisament ara la nostra relació no és gaire bona; de totes maneres l'intentaré convèncer perquè m'hi acompanyi un dia d'aquests», li va dir la Lily que li havia sentit dir. No es referia al Malfoy.

Es referia al James.

I anaven a Gringotts.

Quan s'hi estaven acostant, el James es va adonar que a la porta hi havia un gòblin molt estrany. Portava un casc d'acer i el que semblava una cota de malla i una armadura. I quan aquest va veure el Harry li va fer una salutació militar.

—James —va dir el Harry—, et presento l'agent Rhys. Treballa pel Departament d'Aurors de la Conselleria des del mes passat...

—Des del robatori de Gringotts? —va provar sort el James.

—Eh... sí —el Harry va decidir ser sincer—. Rhys, aquest és el meu fill gran.

—Del que sempre es queixa que el treu de polleguera, senyor? —va inquirir el gòblin, i el Harry es va posar tan vermell que no se li distingia la cicatriu.

—D'això... —va fer—, no recordo haver comentat mai...

—Val, papa, deixa-ho —el va tallar el James amb un somriure irònic—, no cal que dissimulis—. Ja s'esperava que la conselleria en devia anar plena de totes les queixes que li enviaven al Harry de Hogwarts. Què hem de fer? Em portaràs a veure les cambres dels robatoris o què?

El Harry va fer un sospir i els va fer pas amb la mà. A dins del banc els va atendre un gòblin molt més vell que el Rhys, que semblava que també els estava esperant.

—Hola, Griphook —el va saludar el Harry—, ens pots acompanyar fins la cambra, siusplau?

El Griphook va assentir i es va posar a caminar per un corredor. El James es va quedar una mica enrere per parlar amb el Rhys. Li havia semblat una mica boques.

—Ei, Rhys, per què et mira tan malament aquest gòblin?

—Abans era el meu cap —va contestar el Rhys—, treballava aquí, a Grigotts, fins el mes passat. Recordes la primera cambra que van robar aquest estiu? —el James va assentir—. Doncs jo era el vigilant d'aquella cambra, i et ben juro que jo no vaig pas veure-hi ningú entrant-hi. De tota manera em va tocar pagar els plats trencats, i ja t'ho pots imaginar: vaig passar de ser un guàrdia a ser el que passava la fregona. Em van donar els treballs més denigrants del banc per castigar-me. Però després, el mes passat, van robar una altra cambra. ¡Ha! I protegida per quatre guàrdies, aquella. Totes eren cambres d'alta seguretat. Es va haver d'empassar les paraules, el Griphook, però és molt orgullós i no va voler reconèixer que s'havia equivocat amb mi. Ja en tenia prou. I quan el teu pare em va oferir la feina com a auror, de seguida vaig acceptar.

—Per investigar els robatoris de Gringotts?

—Per investigar tot tipus de robatoris, de fet —va contestar el Rhys—. Els gòblins n'entenem força de panys i forrellats i de tècniques per atrapar els lladres. Fins ara, és clar —va afegir amb un somriure tort—, sembla que últimament anem de cap a caiguda. I el Gryphook a més a més em mira malament perquè ara tinc un humà de superior. Als gòblins no els agraden massa els humans. Suposo que més per tradició que per una altra cosa. Ja saps, no ens deixen portar varetes ni formar part del seu govern... però actualment, tot això ja passa perquè nosaltres mateixos ens hi neguem. Mira'm a mi, per exemple, sóc el primer gòblin que treballa per la Conselleria. És clar que el teu pare és força comprensiu amb això de la diversitat... La majoria encara són molt racistes i no contractarien mai éssers que no fossin humans. A mi, de totes maneres, el teu pare em sembla un bon home, i estic orgullós de treballar per ell. 

El James va somriure interiorment. Si alguna cosa bona es podia dir del seu pare era que no tenia cap problema amb la diversitat d'espècies. És més, segur el divertia la manera en què a alguns els repatejava veure gòblins treballant a la Conselleria. No hi havia ningú com el seu pare per fer enfadar les altes autoritats.

El Griphook els va fer pujar en una vagoneta. El James només hi havia pujat un cop, amb els seus pares i l'Albus, i encara recordava com de bé s'ho havia passat en aquelles muntanyes russes, mentre els seus pares s'agafaven amb els ulls tancats i el seu germà vomitava per la vora del carretó. Tot i que aquell cop el camí li va semblar més curt. Però no els va deixar en davant de cap cambra de seguretat, sinó a la vora d'un llac subterrani.

Amarrada allà, hi havia una petita embarcació de rems. El Griphook els va fer pujar a bord i es va posar a remar, mentre els explicava que aquella era l'única manera d'arribar a la cambra en qüestió. La barca es desplaçava per l'aigua borbollejant i les parets es van tornar borroses. L'aigua es removia molt i hi havia unes onades força grans. Al cap d'uns cinc minuts, l'aigua els va portar surant fins a l'altra vora del llac i van baixar tots de la barca.

—Hi ha guàrdies aquí a baix? —va preguntar el James, més per comprovar si el Griphook els amagava informació que per una altra cosa, ja que el Rhys li acabava de dir.

El Griphook se'l va mirar de dalt a baix abans de contestar, com sospesant si era mereixedor d'aquella informació. El James va pensar que realment, el Rhys era molt diferent de la resta de gòblins.

—Normalment n'hi ha quatre —va dir finalment el Griphook—. Però per avui he... arreglat les coses. Els guàrdies ho van entendre. Ningú no n'està orgullós, d'això. He de dir-los que jo desaprovo rotundament aquesta expedició.

El James de seguida va entendre que ho deia per ell.

Davant seu hi havia una porta rodona.

El Griphook es va fer tirar enrere i va passar un dit per la porta, i es van sentir tot d'engranatges que es posaven en marxa.

—Si això ho fes algú que no fos un gòblin, els saltaria l'alarma. Aquell dia, l'alarma no va saltar.

La porta es va obrir i la van travessat tots.

Van procedir per un passadís de la caverna que es feia cada vegada més estret. Durant un tram, el Harry i el James es van haver d'ajupir una mica per passar. En un moment donat van sentir ressonar unes planxes metàl·liques sota els seus peus i van notar que cedien una mica. Després el passadís es feia més ample i els dos humans es van poder tronar a posar drets. Van passar per sota un arc i allà era la cambra.

Pel que semblava els gòblins havien recobert meticulosament les parets de cristall de quars, fins que totes les superfícies reflexaven la llum de les dues veles col·locades en dos pilars enmig del terra de sorra.

—I aquest —va dir el Griphook—, és el lloc on hauria de ser el tresor.

Un pilar alt i rodó enmig de les dues veles sostenia el no res.

El James no va poder reprimir el riure.

—Això és tot? —va dir en veu alta, buscant-se una mirada d'odi per part del Griphook—. Un llac una mica turbulent, quatre guàrdies a l'entrada i una porta que ha d'obrir una mà de gòblin? Així, per començar, ja se m'acudeixen unes deu maneres diferents de fer un robatori...

—Per això t'he portat —va dir el Harry.

—Però a veure —va fer el James, que no s'ho podia creure—, si el tresor era en aquest pilar, vol dir que no era massa gran, una cosa així te la pots amagar a la túnica i sortir del banc sense ser descobert!

—No! —va exclamar el Griphook—. Us faré una demostració—, es va allunyar de l'estança per passadís, fins a col·locar-se al tram estret del terra metàl·lic—. Em poden veure, comandant?

—Sí, és clar —va fer el Harry.

El terra va fer un sorollet mentre el Griphook tornava.

—Aquesta vegada duré alguna cosa —va dir—. Dóna'm el teu casc, Rhys —va ordenar més que no pas demanar, i el Rhys no va moure un dit—. Siusplau —va afegir de mala gana—, només per a la demostració.

El Rhys va fer una mirada al Harry, que va assentir amb el cap, i es va treure al casc per donar-li al Griphook. Aquest es va allunyar pel passadís. Quan era a mig camí, un gong va ressonar per tota l'estança i una reixa de metall va caure des del sostre, impedint-li el pas des de més endavant. Va parèixer un guàrdia i el Griphook li va dir unes quantes paraules. El guàrdia va tornar a marxar i uns instants després, les reixes es van elevar lentament.

—El mecanisme és complex i molt antic —va explicar el Griphook quan va tornar—, però el mantenim ben engrassat. Si algú pesa més en sortir que en entrar, els guàrdies voldran saber per què. És inevitable, i té una precisió de menys de cent grams. L'única forma d'enganyar el mecanisme seria volant.

—Ja —va fer el James amb un somriure escèptic—, i com que en aquest món no hi ha escombres voladores, oi?

El Griphook el va assassinar amb la mirada.

—Per què no busca la seva vareta, senyoret Potter? —va fer amb mala lluna.

Pare i fill van buscar les seves respectives varetes... que havien desaparegut.

—La porta que hem creuat —va explicar el Griphook amb condescendència— impedeix el pas de qualsevol objecte màgic. En quant surten, tot els és retornat, per descomptat. Però aquí, ni varetes, ni escombres, ni catifes voladores ni res de res. Per passar per aquí, s'hauria de poder volar sense ajut de res. ¿Els lladres poden volar, senyoret Potter?

—Depèn de quins —va contestar el James, distret, posant a funcionar els engranatges del seu cervell. Es va fixar que el Gryphook s'havia ajupit a terra, agafava un grapat de sorra blanca del terra i la deixava escórrer entre els dits.

—Sabeu ja què hi havia aquí dins? —va preguntar el Harry.

El Griphook va fer que no amb el cap.

—Hem esbrinat què hi havia a l'altra cambra, la primera que van robar —va dir—, però els documents són extremadament antics, de fet són dels primers registres que es van fer a Gringotts, totes dues cambres van ser creades poc després de la creació del banc. Hem localitzat el llibre de registres d'aquella època, i hem esbrinat el contingut de la primera cambra. Era un diari personal. Pel que fa a la segona... el full estava estripat. ¿Però què diantre està fent el marrec? —va exclamar quan es va donar la volta i va enxampar el James alçant el pilar buit i mirant a sota.

—El meu fill —va dir el Harry, recalcant les paraules—, està buscant pistes. Són el que nosaltres anomenem... signes. És un talent. I ens pot ajudar a tots.

—Què hi ha de l'altra sortida? —va preguntar el James.

—Quina altra sortida? —va fer el Griphook de mala lluna.

—Generalment, a les coves de tresors hi ha dues sortides.

—Doncs aquí no —va dir el Griphook secament—. Això és un banc, no una "cova", i no hi ha cap altra sortida.

—N'esteu segurs? —va inquirir el James, amb ganes de molestar.

Allò es va merèixer una altra mirada assassina del Griphook.

—Sí, n'estem segurs de com funciona el nostre banc —va dir a poc a poc i entre dents, com si li costés un esforç sobrehumà estar-se d'arrencar-li els ulls al James.  El Rhys va sufocar una rialla. El Griphook, que no ho aguantava més, va dir que els esperava a fora la porta, que era exactament el que pretenia el James.

—Què és exactament el que vols que faci, papa? —li va preguntar—. Jo no sóc l'auror, aquí.

—Espera, això no ha passat —li va voler deixar clar el Harry—. Jo no t'he portat mai aquí i tu no has vist ni sentit res. Però tothom sap que sempre et fiques on no et demanen.

—Ah, vols dir que... —va fer el James, que començava a veure per on anava la cosa—, vols dir que com que vosaltres no voleu que la gent sàpiga que no teniu ni idea de com solucionar aquest cas (sobretot després de les vostres grans maniobres per enxampar criminals)... donaria una mala impressió si se sabés que demaneu ajuda a un noi de catorze anys, però ningú no us pot culpar si un marrec arrogant eixelebrat fica els nassos on no el demanen?

—No va ser idea meva —va ser la frase de defensa del Harry.

—No és clar, això té pinta de ser idea del tiet Ron —va dir el James amb malícia, perquè la Lily li ho havia explicat, però la cara de desconcert del Harry no tenia preu—. Mira, la seguretat que tenen aquí seria la vergonya d'una guardiola de nen, per l'amor de Déu. Ja se m'acudeixen dues o tres maneres de treure el tresor d'aquí, tot i els artefactes de seguretat que ens ha explicat el Griphook.

—Estàs pensant que un gòblin podria haver portat sacs de sorra blanca a l'entrar, oi? —va interrompre el Rhys.

—No —va dir el James—, no estava pensant en això. Però ara sé com solucionaria el cas un gòblin. I de fet, també seria possible. La sorra blanca és força comuna. Un se la prepara abans d'entrar, passa per les planxes metàl·liques amb el sac de sorra, el buida aquí dins amb la sorra del terra, posa el tresor a dins la bossa buida i torna a sortir sense que la planxa metàl·lica noti sobrepès.

—Quines eren les teves idees, James? —va voler saber el Harry.

—Pel que fa a la porta —va dir en veu alta, perquè el Griphook el sentís—. Es podria subornar a un gòblin i deixar-lo a fora la porta amb una capa d'invisibilitat o un sortilegi mimetitzador perquè els guàrdies no notin la seva presència.

—No es pot subornar un gòblin, marrec! —va cridar el Griphook enfadat des de l'entrada.

—No, és clar —va dir el James irònicament alçant la veu—. Estic convençut que tots treballeu en un banc perquè no us agraden els diners.

Allò va fer callar el Griphook.

—Alguna altra idea a part del suborn? —va fer el Harry.

—Home, sí —va assentir el James—. Poció de la mutació. O fins i tot... Bé, només cal la mà d'un gòblin, no pas la resta del cos.

—Vols dir... —va començar el Harry arrufant les celles.

—Agafes un gòblin i li talles el braç, sí —va assentir el James—. Pitjors coses s'han vist.

El Harry va assentir lleugerament.

—I pel que fa a la resta, un cop superada la porta?

—La primera opció són els lladres que poden volar—va dir el James.

—Vols dir els vlads? —va preguntar el Harry.

—Vlads, demèntors, qualsevol cosa que pugui volar i càpiga pel passadís —va dir el James—. Un animàgic volador, també. Fins i tot un vampir, es poden transformar en ratpenats a voluntat. És clar que, de totes maneres, és una mica arriscat si hi ha quatre guàrdies vigilant a fora...

—Arriscat? —va riure el Harry—. Què dius.  De veritat diries que quatre guàrdies asseguts en una caseta durant un torn de dotze hores estaran alertes tota l'estona? Jo sóc poli, James, ja sé com van aquestes coses. Els dóna temps per unes quantes partides de pòquer!

—Suposo que confien en el fet que se n'adonen quan arriba una barca —va aportar el Rhys—, és força sorollosa.

—Mec —va fer el James—. Error. Si el lladre pot volar, no li cal cap barca. I encara que no pogués volar... Un humà normal i corrent també podria entrar aquí i robar el tresor. Hauria de ser àgil i bon nedador, però podria fer-ho. De totes maneres continuo pensant que els guàrdies de les portes se n'haurien d'adonar. Ens hem trobat amb uns quants guàrdies vigilant quan veníem amb el carretó, i tots semblaven molt alertes.

—Sí, és clar —va assentir el Rhys amb un sospir—, els guàrdies sempre ho estan just després d'un robatori. Atents com guineus i desperts com mussols, no sigui cas que algú es pregunti si van ser ells els que es van quedar adormits en el pitjor moment, com em va passar a mi. Jo vaig treballar aquí d'això. Sé com d'avorrit pot ser muntar guàrdia. Sobretot quan estàs convençut que ningú no robarà mai el que estàs vigilant.

—James —va seguir el Harry—, continuem amb la teoria que això no ho ha robar un lladre volador sinó un humà normal i corrent. Per descartar. Posem que ha creuat el llac nedant, ha passat per davant dels nassos dels polis quan estan distrets i té un còmplice gòblin que li ha obert la porta. Com s'ho faria per burlar les planxes d'acer?

—Cal una mica d'agilitat —va dir el James—. El tros de les plaques és molt estret i baix. Ens hem hagut d'ajupir per passar-hi, tu i jo. Està pensat, dissenyat i construït per gòblins. I pensat per lladres de la seva mida. Els gòblins són baixets i tenen les cames curtes. Els humans, no.

—Segueixo sense entendre... —va començar el Harry.

—Jo també et faré una demostració —el va tallar el James—. Encara mira, el Griphook?

—No.

—Molt bé.

El James va caminar fins el túnel, va recolzar l'esquena  a la paret, va respirar fons i va aixecar les cames fins que va col·locar els peus a la paret de davant. Allò un gòblin no ho podria fer perquè tindria les cames massa curtes. Després es va anar movent cap a la sortida sense tocar les planxes de metall, avançant mica en mica amb els peus i els omòplats, i al final, fent ganyotes cada vegada que li protestaven les vèrtebres o els genolls, es va deixar caure. Va anar passejant tranquil·lament fins el Griphook, que estava xerrant amb els guàrdies.

—Com has...?

—No té importància —va dir el James, amb un somriure d'autosuficiència—. Senzillament diguem que sóc més llarg que un gòblin.

—Ho heu resolt? —va preguntar el Griphook, mirant el Harry.

—No encara —va dir—. Però tenim moltes idees. I deixa'm que et digui una cosa, Griphook. Heu estat de sort de comptar amb nosaltres, perquè una cosa sí que et dic. Això un gòblin no ho podria resoldre.

Van tornar a pujar a la barca per marxar, i el James no es va poder estar de fer unes preguntes que el tenien encuriosit.

—Aquesta és la sala del segon robatori, del que no teniu ni idea què s'ha robat. Però, la primera cambra, la del diari, té una seguretat com aquesta?

—No —va contestar el Rhys, que era el guardià d'aquella cambra—. Només una porta igual a aquesta i a mi vigilant.

—Encara era més fàcil de robar, vaja —va dir el James—. A nom de qui estava?

—Això és igual —va intentar el Griphook—, és de fa molt temps i el propietari va morir fa molts i molts segles...

—Ja, però de qui era? —va insistir el James.

—No... no ho sabem.

—No m'enredis —li va deixar anar el James amb tota la barra del món—. No cola. Has dit que havien estripat el full de l'altra cambra, però no la del diari. Estic segur que mai no heu llogat cambres de seguretat sense assegurar-vos de a quin nom anaven.

—Molt bé, molt bé —es va rendir el gòblin—. La cambra del diari anava a nom de Sírpentin Slytherin.

Al James se li va fer un nus al coll. Estava gairebé convençut de saber la resposta de la seva següent pregunta.

—I aquesta que hem vist? La que tenia encara més seguretat? A nom de qui estava?

El Griphook li va fer una mala mirada, i finalment va contestar.

—Estava a nom de quatre persones. Sírpentin Slytherin, Rowena Ravenclaw, Helga Hufflepuff i Godric Gryffindor.

El James l'havia encertat de ple.

Males notícies, Geena, va pensar.


Oook!

A veure, abans que surti cap listillo, vull dir que part dels artefactes de seguretat d'aquesta cabra de Gringotts són copiats d'uns de Terry Pratchett, més que res per si algú hi veu la semblança evident. El que passa és que ho vaig llegir i em va un mecanisme boníssim per aprofitar-lo per la fanfic, i aquí està. Més que res perquè després no se'm titlli de plagi, ja dic directament que sí que ho és.

Vale, a partir d'aquí... Comentaris, molts comentaris!!Tinc set de comentaris XDXD

(Perquè coi està plovent, perquè, perquè perquè? Odio que plogui...)

El nom del següent capítol: no se sap encara. És que en teoria ja havien de tornar a Hogwarts per fer el segon trimestre, però encara tinc pendent unes quantes converses entre el James i el Harry que en teoria havien d'anar aquí, però és que ja mestava quedant massa llarg. Aleshores no sé si allargar un capítol més les vacances de Nadal, o si fer-los tornar directament a Hogwarts i fer les converses via correu per mussol. Ja ho veurem.

Bueeeno, a veure, més coses. Quina opinió teniu, del Harry? És que no tinc intenció que sembli que és dolent ni res de d'això, perquè no ho és, és el Harry Potter, només vull donar a entendre que la seva personalitat i la del James xoquen una mica.

Apa, gent, a passar-ho bé!

Petons de croissants amb mantega!

Agatha Black


Llegit 1575 vegades


< Anterior capítol || Pròxim capítol >

 


Comentaris
Envia un comentari!: Per comentar has d'estar registrat. Registra't és gratuït ;-)


 • Avatarginny loovegodEnviat el 10/04/2009 a les 15:03:06
  #18547He escrit 1 fanfics amb un total de 8 capítols

  Toma ! primera!

  bé ara estic amb la Luna Weasley  així k mo llegeixo després!
 • Avatarmarta_ginny (Moderador/a FF)Enviat el 10/04/2009 a les 15:52:30
  #18548He escrit 11 fanfics amb un total de 168 capítols

  Uaaaau mola!

  Està molt bé, però no se m'ha acudit res, cap teoria, quina ràbia...

  El Harry, com tu has dit, no pot ser dolent, és en Harry Potter, tota la vida que es juga el coll... No saben què hi ha? Això fa pudor de socarrim, s'hauria de saber què s'hi guarda... Gringotts no és pas el lloc més segur del món ni de bon tros....

  Si se m'acudeix alguna cosa ja comentaré!

  1 pto

  Marta 3
 • Avatarginny loovegodEnviat el 10/04/2009 a les 16:43:50
  #18549He escrit 1 fanfics amb un total de 8 capítols

  O.o, k wai!!!

  buff, m'he quedat impressionada amb el capi...

  a vrure, no se m'acudeix gaire cosa, només això:

  1. crec que els lladres són els vlads, els zúrichs i tota la pesca.

  2. el diari personal és el del rodlel( no el del rodlel14 eh?xD

  wenu dew!

  laura
 • Avatarivi_potterEnviat el 10/04/2009 a les 22:27:33
  #18550He escrit 1 fanfics amb un total de 8 capítols

  Oooh! Bé, sort que l'has penjat ja ens va bé una mica d'espremuda de cervell abans de tornar al cole! Primeer de tot, tema Harry-James: aviam, està clar que no ho és de dolent però pot ser una mica aprofitat del nen encara que en Ron també. Encara que de fet pot ser aprofitat tampoc és la paraula exacte, en Harry sap com és en James, sap que el vol ajudar i fa que l'ajudi. No ho sé. Xoquen perquè en el fons són molt iguals, els dos trenquen les normes i el perill els hi crida l'atenció. Pel que fa als tresors de les cambres, penso que sí que serà la relíquia el que no saben. I el de la primera, el diari personal de Slytherin conté informació important sobre la història de Hogwarts i també sobre les altres relíquies. Vaja, això crec jo! Els lladres? Mmm... no ho sé, seria molt evident que fossin vlads, o demèntors, serà quelcol més complicat, ah i la idea del braç del gòblin m'ha agradat!

  Jajaja, vinga un petó no sé si tindran gaire sentit les meves "teories"...
 • AvatarAgatha Black (Moderador/a FF)Enviat el 10/04/2009 a les 23:25:16
  #18553He escrit 9 fanfics amb un total de 205 capítols

  marta_ginny: tens raó, gringotts no és lloc més segur del món de cap de les maneres. I sí, el Griphook diu la veritat quan diu que no sap què hi havia a la cambra. Ara, això de la pàgina estripada... no et sona d'alguna cosa?? XD

  ginny lovegood: a veure. la 1) mmm sí, hi estan relacionats d'alguna manera. tots. I la 2) No, no és el diari del rodlel. La sala estava a nom de Sírpentin Slytherin i era de l'Slytherin. El rodlel no existia quan es va tancar el diari a la cambra. Era de l'edat mitjana, i era de l'Slytherin. Promès ;)

  ivi_potter: Res del que has dit no és una tonteria, de fet trobo que has estat molt encertada en tot. Es podria matissar una mica, però amb el que us he donat fins ara, són unes bones deduccions. ^^

  seguiu comentant! ^^
 • Avatarrodlel14Enviat el 11/04/2009 a les 02:10:22
  #18554He escrit 1 fanfics amb un total de 3 capítols

  Hola!
  Primer de tot dir que m'ha agradat moltíssim!

  Segon, comentar que a mi m'encanta la pluja... (ja u entendreu)

  I tercer, anem al tema!
  Harry - James : el James es un lince! s'adona de tots els detallets i té una ment recargoladíssima. El fet que tothom diu que Gringotts és el lloc més segur dels mags, tret de Hogwarts, i que arribi un "marrec" que, només amb un primer cop d'ull ja titlli als gòblins de mals guardians... Quin crack!
  I el Harry també s'ha quedat amb un pam de boca!

  Segon. Una pàgina estripada... això em sona. Potser dels zúrichs, i els llibres sobre ells?
  I a més, cosa en què ningú s'ha fixat, com caram sabia el Griphook a nom de qui estava la cambra, si el full estava estripat?

  Les deduccions del James, brillants. Només cal la mà d'un gòblin, per obrir la porta! I per passar el llac, vas nedant! I per passar les planxes, amb unes bones cames llargues i una esquena resistent...! I per el problema de pesos... només cal saber quan pesa, i ho iguales!
  Molt interessant i divertit!

  Detalls del principi del capítol... DEU MILIONS??? T'HAS PASSAT!!!! Deu milions són tres més que a CATALUNYA, una mica més del doble de gent que viu a BARCELONA, i un terç de la població d'ESPANYA!!!!!

  I la gent s'ho empassaria???
  Lo dels ulls, molt ben trobat xDxD


  Respon demà i ja seguiré, amb més teories!!

  Enric • AvatarAgatha Black (Moderador/a FF)Enviat el 11/04/2009 a les 15:00:35
  #18555He escrit 9 fanfics amb un total de 205 capítols

  rodlel 14: Ho séeee, no és genial, el James. La gràcia que té és que està tan acostumat a empescar-se les mil i una a Hogwarts que li és més fàcil solucionar aquestes coses a una persona de ment rebuscada com ell. I això prova que, per resoldre un crim, no hi ha res millor que un criminal ^^.

  Pel que fa als deu milions... eh, són els del Periòdic Profètic! Com si els hagués vingut de gust dir que són deu mil bilions! Són així, ells! Però si fins i tot han matat la Lily i han dit que el James s'havia qiedat sense ulls!

  I la pàgina estripada... moot bé que et sonin! Perquè van ser els mateixo que van estripar la informació sobre els zúrichs. I lo bo és que només estripen el que els interessa. Van estripar el que hi havia ala cambra, però no els seus possessors. I al llibre van estripar la informació sobre els zúrichs, però no el títol ni el símbol. Només estrien el que els interessa estripar.
 • Avatarmarta_ginny (Moderador/a FF)Enviat el 11/04/2009 a les 17:02:00
  #18556He escrit 11 fanfics amb un total de 168 capítols

  Si em sona? És clar, com lo dels zúrichs... no serà que ells ho han robat i han arrencat les pàgines i també ho havien fet amb la informació sobre ells...

  Aah. Abans d'acabar el comentari m'he adonat de que això ja està dit...

  Res doncs, continua aviat!

  1 pto

  Marta 3

  PD Intentaré penjar el capítol 9 com a molt tard el dimecres, OK?¿ No és segur, encara...
 • Avatarmarta_ginny (Moderador/a FF)Enviat el 11/04/2009 a les 18:38:08
  #18557He escrit 11 fanfics amb un total de 168 capítols

  Aa veure, podria ser que el mirall de Gised, el Bosc Prohibit o el Pi Cabaralla fóssin una de les relíquies?¿

  D'altra banda, l'únic regal de l'oracle que han fet servir és el de la Geena... falta el karding (per cert, te n'has oblidat?), l'empunyadura d'espasa i la brúixola, no?¿

  wenu tu diràs...

  1 pto

  Marta 3
 • myre_ginnyEnviat el 11/04/2009 a les 20:25:13
  #18558

  genial!

  una cosa, e llegit la resposta al rodlel14, la gent q estripa una part d la informacio sobre els zurichs no son ells matexos?¿?

  si son els matexos q an estripat la fitxa d gringots es eviden q el q an robat te a veure am la reliquia d la geena.

  mol bo el James d detectiu! en 5 minuts es carrega tot el sistema d seguretat dls goblins! magrada q la relacio pare-fill s'hagi arreglat, el Harry es el Harry, i no podia segui sen el dolen d la pelicula!

  petonets!

  myre
 • Avatarginny loovegodEnviat el 12/04/2009 a les 01:04:50
  #18559He escrit 1 fanfics amb un total de 8 capítols

  per cert, no he acabat d'entendre lo de passar per les planxes...

  I hi ha unes coses k no m'has contestat(probablement x no donarr pistes, pero no ho sé) així k te les torno a posar:

  lo de la bèstia d'ulls grocs... podria ser un que zúrich hagués entrat per la finestra que l'al havia obert i s'hagués amagat esperant el moment indicat?

  Em sembla que lo del paris, que poratrà maldecaps, es refereix a la gelosia del james.

                     &nb sp;                         &nb sp;                *Laura*
 • AvatarAgatha Black (Moderador/a FF)Enviat el 12/04/2009 a les 17:26:52
  #18560He escrit 9 fanfics amb un total de 205 capítols

  marta ginny: sí, de fer podria ser, però no són cap d'aquests tres. Vas ser tu la que ja en vas descobrir un, oi? T'hauràs fixat que aquest sí que està directament relacionat amb un dels fundadors. Els altres tres també ho estan. Bé, menys un, que me l'he hagut de treure de la màniga, xk no hi havia res... Pel que fa als regals de l'oracle, sí que els faran servir, sí. Bé, potser el karding no tant, xk més que res li va reglar xk savia que l'antiga mascota de l'Alice es moriria.

  myre ginny: Merci^^ doncs.. sí, podria ser que els zurichs haguessin estat els mateixos que volguessin amagar informació sobre ells. I el que s'ha rbat.. sí, està relacionat amb la relíquia de la Geena. I és veritat, el James és genial, m'encanta.

  ginny lovegood: les planxes metàl·liques, a veure. Representa que hi ha un passadís on el terra és metàl·lic i són una mena de balança. Si quan surts de la cambra peses més que quan hi has entrat, sona l'alarma i et quedes tancat a dins. no sé si m'esplico prou bé, pero que ho hagis entès. La bèstia dels ulls grocs... mm... sí, podria ser. podria ser qualsevol cosa. I respecte al Paris... sí, el James n'estarà molt gelós. Però tindrà motius per estar-ho. Ja ho veurem molt més endavant, per això.
 • Avatarmarta_ginny (Moderador/a FF)Enviat el 13/04/2009 a les 19:16:16
  #18561He escrit 11 fanfics amb un total de 168 capítols

  Genial que no ho siguin, em faria molta ràbia que després de trencar-me tant de temps el cap, vingués un nen d'onze anys i llegint la profecia i sabent que ha de trobar relíquies dels quatre fundadors n'endevinés alguna... és que li vaig dir al meu germà, i m'hagués fet molta ràbia que les hagués endevinat...

  Per cert, que s'està començant a llegir la ff i diu que li agrada molt...

  I sí, sí que en vaig endevinar una... però haver avisat que un te l'havies inventat tu! És que no ho sé, no se me n'acudeix cap més...

  Pel que fa al tema de l'Agatha, dius que m'hi acosto molt però no és exactament el que he dit... això sí que fa ràbia, veus? =)

  Bé, doncs continua aviat!

  1 pto

  Marta 3
 • AvatarAgatha Black (Moderador/a FF)Enviat el 14/04/2009 a les 11:02:33
  #18564He escrit 9 fanfics amb un total de 205 capítols

  rodlel 14: t'he esborrat el comentari. Ja has descobert una de les 4 coses que van aportar cadascun a l'escola. Ho has dit al tercer punt, suposo que ja te n'has adonat, pensa que ha de ser una cosa que s'aporti a l'escola, de manera que no és el fènix ni el pensiu, xk això son coses pels directors, no per l'escola en sí. Doncs n'hi ha tres més. Un és molt fàcil, l'altre és més d'investigar una mica i el tercer... el tercer me l'hauré d'inventar perquè no hi ha més remei. De tota la resta que has dit, no en tinc cap queixa, tot sembla força correcte. • gemmaevans AnònimEnviat el 14/04/2009 a les 14:28:23
  #18566

  ola!! sta mol b el capi! el Harry dona la impresio k es mol lerdu al costat del James. pro a part d axo res, em cau mol b! xdxdxxdxd pos re penja aviat ptns dew • Avatarmarta_ginny (Moderador/a FF)Enviat el 15/04/2009 a les 13:24:33
  #18569He escrit 11 fanfics amb un total de 168 capítols

  Podria ser que la de Ravenclaw fos l'estàtua de la Rowena Ravenclaw que hi ha a la sala comuna?¿ • AvatarAgatha Black (Moderador/a FF)Enviat el 16/04/2009 a les 15:26:20
  #18572He escrit 9 fanfics amb un total de 205 capítols

  gemmaevans: no és que el Harry sigui tonto i el James intel·ligent, el que passa és que el James està acpstumat a empescar-se les mil i una per fer-ne de les seves a Hogwarts, i està molt acostumat a pensar en com es poden burlar els sistemes de seguretat i com fer entremalidures sense que t'enxampin, per això hi té més agilitat en aquest àmbit. Penjare aviat, suposo que el cap de setmana.

  ginny lovegood: molt béeee! Sí senyora! Sabia qu anaves x bon camí. Has acertat 2 de les coses que han aportat a l'escola. La de hufflepuff és més o menys, s'ha d'arreglar una miqueta, però sí, va per aquí. Molt bé, te'n falten 2!

  rodlel: doncs la veritat és que les has esmentat totes, menys una, la de ravenclaw. Les altres ja les tens. La de gryffindor em sembla que ja et vaig dir el que era, de hufflepuff tenia raó la ginny lovegood, i sí, és exactament el que dius tu. I la de slytherin l'esmentes. Ah, i al final h descobert una cosa molt xula... que fa que no m'hagi de treure res de la màniga. Les quatre es poden descobrir. Tachan, tachan... XD

  marta_ginny: no, no és l'estàtua de ravenclaw.

  donaré una pista sobre ravenclaw: a una escola, s'hi poden aportar moltes coses i no cal que totes siguin objctes materials. Apa, he dit! A buscar! I us recordo que finalment no m'he inventat res de res, tot es pot trobar. Apa, bona sort!
 • AvatarAgatha Black (Moderador/a FF)Enviat el 18/04/2009 a les 01:50:46
  #18578He escrit 9 fanfics amb un total de 205 capítols

  marta_ginny i ginny lovegood: ok, ok, ok, ja ho teniu tot. Per desgràcia els nostres personatges no disposen dels llibres de HP ni del diccionario.org, de manera que els costarà una miqueeeeta més descobrir-ho. Però el de gryffindor i el de slytherin són fàcilment identificables, no? ^^ Apa, ara la boca tancadeta, eh? ;) • Avatarmarta_ginny (Moderador/a FF)Enviat el 18/04/2009 a les 14:22:59
  #18579He escrit 11 fanfics amb un total de 168 capítols

  Ja està!!!! BIeeen !!!!

  Una pregunta, és possible descobrir la relíquia de la Geena o te l'has inventada tu? Perquè unint les quatre coses... l'únic que se m'acudeix, ja t'ho vaig dir, és Hogwarts... i em vas respondre que no...

  Jo crec que, a més de ser els mateixos "éssers" els que han arrencat totes les pàgines, les han arrencat totes els zúrichs mateixos, no algú que no volia que se sabés informació d'ells, no sé si m'explico.

  wenu a veure si penges un capi aket cap de setmana...

  1 pto

  Marta 3
 • AvatarAgatha Black (Moderador/a FF)Enviat el 19/04/2009 a les 21:21:06
  #18580He escrit 9 fanfics amb un total de 205 capítols

  Hey, ho sento però aquesta setmana no he tingut temps per escriure, de manera que necessitaré un o dos dies més! Un petonet!

  I marta_ginny, sí, la relíquia comuna me l'he hagut d'inventar, sí. Ficar tot Hogwarts en una cambra de seguretat de gringotts hauria estat una mica dificultós XD
 • AvatarLaura*MalfoyEnviat el 21/04/2009 a les 22:41:44
  #18585He escrit 1 fanfics amb un total de 16 capítols

  vale! u sentu, retatard mooolt de retard!!

  pro sem men va anar l'olla i em vaig oblida! espero ke em perdonis! :)

  ma encantat ke u sapigues!

  i el capitol seguent mel llegire un altre dia, ke ara no tinc temps  ;)

  ptoons!
 • AvatarullalEnviat el 09/09/2009 a les 01:23:33
  #19607He escrit 1 fanfics amb un total de 10 capítols

  en harry no es dolent el que pasa es que te un fill adolecest i ja se sap que pasa en aquest casos. a més en james és un listillo. l'adoro. jajajajaajajjaaj • AvatarAntares_BlackEnviat el 13/11/2015 a les 22:12:17
  #26334He escrit 9 fanfics amb un total de 43 capítols

  En James ha dit una cosa que jo sempre penso quan llegeixo els diaris, qualsevol cosa pública (anuncis, notícies, rètols...). Per què tot és ple de faltes d'ortografia?!

  És molt divertit com vas posant les mentides que apareixen al Periòdic Profètic. Que si hi ha un un exèrcit de vlads (més ben dit, de “blads” xD), que si els Potter ja no tenen casa, que si un vlad va “arrencar sense pietat” els ulls a en James... Boníssim!

  El goblin aquest, en Rhys, no podria ser més bocamoll... hahahahaaa Però amb cau molt bé. Si en Griphook va a Slytherin sens dubte, jo diria que en Rhys és un bon Hufflepuff. M'agrada.

  Això de les plaques metàl·liques: no es tracta de precisió, sinó de sensibilitat. I, per cert, no cal volar. Ni cal cap tipus de màgia. Només cal conèixer la massa de la peça que es pretén robar i portar a sobre alguna cosa que tingui la mateixa massa. Es deixa a la cambra, intercanviant-la per la peça i llestos. Vaja, el que acabo de llegir que ha dit en James de la sorra blanca.

  Això de la mà del globlin sense goblin al darrere; és típic, oi?, això de mutilar-ne un per burlar la seguretat, (i que sia típic no vol dir pas que no m'agradés o que no fos adequat, eh? que consti), però m'ha recordat el llibre d'Àngels i Dimonis (el de Dan Brown), que arrenquen un ull a Leonardo Vetra, el pare de la Vittoria, per passar els escàners de retina.

  I duro amb els vampirs xD No tots els vampirs es transformen en ratpenats. El compte Dràcula, per exemple, es transformava en un llangardaix.

  A veure, com és que no saben ni el que han robat?? Són glòblins. Saben perfectament el que tenen, quin valor té i a la mort de qui (sense voluntats) han d'esperar per apropiar-s'ho. Encara que no ho tinguin apuntat, se n'haurien de recordar, no? Bé, potser l'avar aquest del Griphook té molt mala memòria huhuhuhu

  Quan he llegit Sírpentin Slytherin he fet un crit xD Que emocionant! Les relíquies dels fundadors!

  Mmm com és que escrius Sírpentin i la resta de noms de pila dels fundadors els deixes com els originals?

  No és dels meus capítols preferits, tot s'ha de dir. Però cap al final m'ha començat a agradar més. Això de les relíquies m'ha deixat una bona sensació. No vull dir que sia una cosa bona, que les hagin robades, sinó que hi ha emoció! ;)

  El Pi Cabaralla no pot ser la relíquia, com comenta la Marta, perquè se'ns diu que es va plantar en temps d'en Llopin.

  ---

  Reflectir, no “reflexar”.

  Engreixat, no “engrassat”. És greix, no “grasa”.

  Aquesta estructura que acostumes a fer servir de: “Què hi ha de...” En català ha de ser Què me'n dius de...

  Mmm... T'has adonat que la paraula globlin no en porta, d'accent? Només el seu plural ;) Com el cas d'examen i d'exàmens.

  ---

  Antares

  PD:Doncs a mi m'encanta que plogui!
 • irinawatson06Enviat el 05/09/2017 a les 13:54:32
  #27159

  Totes aquestes coses de seguretat m'ha costat imaginar-les però crec que ja me n'he fet una idea...

  jo crec que en James de gran podria ser lladre professional jajajaja