Una vida passada - Cap. 13 - Els MAG
AvatarEscrit per Roger J. Potter
Enviat el dia 04/09/2006 a les 16:18:30
Última modificació 15/09/2006 a les 01:49:29
Tots els capítols de Una vida passada
< Anterior capítol || Pròxim capítol >


Cap. 13 - Els MAG

En Roger per contra, no pensava en la pedra no es preocupava ni remotament en que algú volgués robar-la. S'apropava el més de juny i per tant els exàmens per als MAG. De fet, faltava una setmana quan en Whisp va portar una carta juntament amb el Periòdic Profètic, era una carta de la Conselleria.

 

Benvolgut senyor Uterga

 

Ens plau comunicar-li que la data per a la seva prova de Màgia de Alta Graduació s'ha fixat per al dia 12 de juny, al matí. L'espai de l'examen serà confirmat per la sotsdirectora de l'Escola Hogwarts Minerva McGonagall el mateix matí per evitar que hi pugui fer qualsevol Embruix de Copia o Conjur de Xuleta.

 

Li desitjo molta sort.

           

 &n bsp;             ;            &n bsp;             ;            &n bsp;             ;       Dolors Umbridge

 &n bsp;             ;            &n bsp;             ;            &n bsp;             ;       Cap del Departament d'Estudis Màgics

 

No podia ser, deuria ser casualitat. Si aquella Umbridge era la que en Roger es pensava ho portava clar... - Espero que no sigui de la comissió avaluadora, si no ja puc retirar-me - i en Roger no s'equivocava com va saber dies desprès.

 

- Si - va dir en Hagrid una nit que en Roger va baixar a veure'l - aquesta Umbridge és una dona fastigosa que odia als que no som del tot humans. Els que som mig humans ens tracta com si fóssim animals, i per això va ser degradada a cap de departament. En veritat no fa gaire cosa allà, així que no cal que et preocupis pels exàmens que segur que et sortirà be.

 

- No se - va dir en Roger - això em recorda quan vaig tenir que fer els exàmens per entrar a la universitat. Simplement que aquí haig de treure molt més de mi i no se si seré capaç de fer-ho.

 

En Roger tenia una cosa però que encara no havia explicat a ningú. La veu de la dona que va sentir quan practicava amb el Patronus no se la podia treure del cap. Hi havia una cosa que el tenia encuriosit, quina llauna volia que agafes i per que. En Roger no va voler pensar més en la llauna ja que li provocava més mals de cap que les endevinalles de la web de Harry Potter en català que feia l'Albert.

 

Amb l'única persona que en Roger havia parlat sobre el tema havia estat l'Hermione, amb la qual havia establert una amistat molt forta, tot i que la diferència d'edat era alta.

 

L'Hermione es passava llargues hores amb en Roger ajudant-lo a estudiar per als MAG, molt sovint en Roger la utilitzava de conillet d'índies per a provar conjurs lleus, cosa que a ell la feia sentir la nena més feliç del món. A en Roger no li agradava però insistia tant ella que en Roger al final no si podia negar. Quan ja portaven dos dies en Roger li va prohibir que vingués més a ajudar-lo, ja que començava a quedar-se mig tonta de tan conjur.

 

Així que durant dues setmanes en Roger va estar entrenant-se amb els conjurs i estudiant la teoria que també era un factor important en els MAG.

 

Quan va arribar el dia de l'examen en Roger per poc que no s'adorm. Com es costum entre els muggles, i també entre els mags, es va estar despert fins ben entrada la matinada per culpa d'insomni, que li ocasiona els nervis. Es va dutxar i vestir en menys de cinc minuts i va baixar a esmorzar abans no arribes la comissió avaluadora. Va pensar que només per aconseguir fer-ho li havien de donar un cinc.

 

En Roger estava esmorzant quan va veure entrar un grups de quatre bruixots. La primera era la Minerva, que anava acompanyada de dues bruixes i un bruixot. En Roger va pensar que deurien ser els de la Comissió Avaluadora. I no s'equivocava.

 

Va veure com la Minerva els acompanyava per una porteta de darrera la taula del professorat i desprès tornava a buscar-lo.

 

- Està preparat senyor Uterga?

 

En Roger estava tant nerviós que només va poder assentir amb el cap.

 

- Acompanyi'm, si us plau - va dir la Minerva amb un somriure. En Roger era la primera vegada que la veia somriure.

 

Van entrar per la porteta i en Roger es va quedar parat. Moltes vegades havia creuat aquella porta i no recordava haver vist mai el que ara veia.

 

Era una sala molt espaiosa que no semblava tenir final. En una paret hi havia unes lleixes plenes de pots i ampolletes plens d'ingredients per a fer pocions. En la paret oposada hi havia com una mena de garjoles entaforades dins de la paret, que recordaven a una presó. A dins de cada gàbia es sentia un sorolls estranys, en Roger s'acabava de cagar a sobre.

 

Per últim va mirar al racó que quedava a la dreta de la porta per on acabaven d'entrar. Allà hi havia els tres bruixots que havia vist amb la Minerva.

 

- Aquells tres bruixots són la Comissió Avaluadora, ells seran els que avaluaran els seus exàmens i proves pràctiques - va dir la Minerva.

 

En Roger va anar cap al centre de l'aula, on hi havia una taula amb una sola cadira. S'hi va asseure i immediatament, el bruixot de la comissió va dir:

 

- Aquesta és la prova escrita que ha de fer - en Roger va mirar el rotlle de pergamí que tenia sobre la taula.

 

- Com pot veure - aquest cop va parlar una de les bruixes - és una prova única, tipus test amb preguntes sobre el més important que ha de conèixer.

 

- Veritablement, l'avaluació serà amb la part pràctica - va dir ara l'altra bruixa -. Quan vulgui ja pot començar.

 

En Roger va assentir una altra vegada amb el cap, estava sense veu dels nervis i va començar. Es va quedar parat de la facilitat amb que podia respondre aquelles preguntes. En menys d'una hora havia respost les 75 preguntes del test.

- Molt bé -va dir una de les bruixes - deixi el pergamí sobre la taula i aixequi's.

 

En Roger va obeir.

 

- Ara, aparti's una mica si us plau - va continuar. I amb un cop de vareta va fer desaparèixer tot.

 

- Ara- va començar a explicar el bruixot - haurà de fer les proves pràctiques. Com pot veure, hi ha dos apartats. Un per a pocions i l'altre és on hi ha bèsties màgiques de les quals haurà de saber defensar-se desprès d'identificar-les. Per començar, però, farem l'examen d'encanteris. Acosti's a la taula.

 

En Roger es va acostar cap a la taula i es va col·locar com un pal davant mateix dels membres de la comissió.

 

- Tot seguit - va explicar una de les dones - anirem dient-li un seguit de conjurs que ens haurà de mostrar. Per començar farem el Conjur d'atur.

 

En Roger no recordarà mai la estona que es va estar fent conjurs sota la mirada impassible dels tres membres de la comissió. Finalment però va acabar i es va dirigir cap a la zona de pocions. Allà va haver de preparar, o explicar-ne la preparació, tres pocions. La poció de la mutació, la qual li va fer molta gràcia, la poció merdula i per acabar un verí, el de la mort en vida.

 

Acabat això va arribar la part que en Roger més temia, enfrontar-se a el que havia dins les gàbies. Encara no havia vist que era i això era el que més temia. Però segons desprès li va desaparèixer la por, doncs el bruixots li va dir que les bèsties màgiques havien estat triades per en Hagrid.

 

- Totes, excepte una - va recordar una de les dones. Això va fer tornar la por instantàniament -. Situïs davant la primer gàbia.

 

En Roger es va col·locar amb la vareta aixecada i va sentir que a dins una cadena es deixava anar. De cop el va veure davant de la reixa, era un cucbrut. I per sort nomes havia de identificar-lo i de distingir si era mascle o femella. Així que va passar a la següent gàbia.

 

Es va tornar a repetir tot el ritual de col·locació. Aquest cop el que va veure enganxat a la reixa de la gàbia va fer posar els pels de punta a en Roger. Com podien haver portat un demèntor a l'escola! La porta de la gàbia es va obri i el demèntor va sortir amb aquell vol solemne dirigint-se cap a en Roger, que va pensar ràpidament en un record feliç: - A provaré tots els MAG - va pensar i llavors va dir:

 

- Expecto patronum! - però el demèntor no es va ni moure. Llavors en Roger hi va caure, com se li podia acudir que haguessin portat un demèntor, era un impostorus.

 

- Ridiculus! - i el demèntor-impostorus li va caure la capa i a sota hi va quedar un vellet com el senyor Burns dels Simpsons.

 

Va passar per una altra gàbia on hi havia un ganyotus del que, desprès d'identificar, havia de descriure els seus hàbits; un dimoni necròfag; una banshee; un gnom que va haver de distingir d'un goblin... Així fins a arribar a la última gàbia, on curiosament hi feia una mica de fred, va pensar en Roger.

 

El que va sortir d'aquella gàbia va deixar en Roger una mica astorat. Però per no ficar la pota va seguir l'examen com si no passes res. Així que va decidir defensar-se d'aquella bèstia, si se la podia anomenar així, de la mateixa manera que abans.

 

- Ridiculus! - va cridar en Roger, però l'Impostorus no es va moure. Ho va tornar a intentar - Ridiculus!

 

Però res, no es movia. I a més cada cop estava més a prop. Més a prop? En Roger, no se'n va adonar fins llavors. Cada vegada havia sentit més fred. Però no podia ser, si que s'havien atrevit a portar un demèntor! Ho sabia en Dumbledore? En Roger va suposar que no.

 

Aquest cop és va concentrar de debò en un record ben feliç, el que havia pensat abans li havia de servir. He aprovat tots els MAG. I llavors concentrant totes les seves forces va cridar:

 

- Expecto patronum! - el Roger passarà anys sense saber ben bé com va anar. De la punta de la vareta va sortir un fil de fum platejat igual que aquell dia amb la Minerva. Aquest cop però, havia pres la forma d'un cavall que ara envestia el demèntor un altre cop cap a dintre la gàbia. Desprès, continuant encantat, en Roger va apuntar la vareta cap a la porta i la va tancar. Immediatament desprès va caure a terra desfet.

 

******************************

 

Apa capitol nou... Comentaris i amenaces per als comentaris. Gràcies.

 

Espero que tots comenteu. I quan dic tots em refereixo a tots aquells que sempre comenteu i també als que llegiu que no sempre tots els que llegiu comenteu pero podrieu fer-ho així si tots els que llegiu feu comentaris voldria dir que tots sou comentaristes inclus els que ja comenten. Apa.

 

 

 


Llegit 1141 vegades


< Anterior capítol || Pròxim capítol >

 


Comentaris
Envia un comentari!: Per comentar has d'estar registrat. Registra't és gratuït ;-)


 • AvatarMoni.GrangerEnviat el 04/09/2006 a les 17:05:01
  #12135

  Si, sere la primera en deixa comentari XDXD. Un capitol molt entretingut, XDXD, me rigut molt en " l'Hermione començava a quedar-se mig tonta de tan conjur." , "n Roger no va voler pensar més en la llauna ja que li provocava més mals de cap que les endevinalles de la web de Harry Potter en català que feia l'Albert." i en "- Ridiculus! - i el demèntor-impostorus li va caure la capa i a sota hi va quedar un vellet com el senyor Burns dels Simpsons." XDXD, esta molt be tot el fanfic i com no esperant el capitol seguent, ja tinc ganes de llegir q passara. • AvatarCostaEnviat el 04/09/2006 a les 17:44:13
  #12138

  UO! Nou capi!!! Bueno que t'he de dir... pos que esta genial!!!! lo del dementor-impostorus m'ha fet molta gràcia! Espero que segueixis molt aviat i ens diguis d'una vegada tan de misteri amb el Roger... vull saber a que ve la veu!!!!!!!
 • AvatarGetta91Enviat el 04/09/2006 a les 22:22:07
  #12143He escrit 1 fanfics amb un total de 1 capítols

  Faré un comentari però no comentaré.
  Ale ale, m'encanta portar la contrària! BLEHHHH xD • AvatarKrysEnviat el 05/09/2006 a les 00:23:03
  #12148He escrit 1 fanfics amb un total de 28 capítols

  Hola!!! Com has dit, te deix un comentari. Pues… El capitol està molt bé!! Jo crec que si que aprovarà, però bé, eso está por ver…El millor, la frase "li provocava més mals de cap que les endevinalles de la web de Harry Potter en català que feia l'Albert."  Com he rigut! xD Bé, a veure si continues aviat, que ja mos has tornat a deixar amb sa maleïda intriga…
 • AvatarMizuno_MiakaEnviat el 05/09/2006 a les 18:37:57
  #12156

  pobre dementor-impostorus...quin trauma jejeje està molt bé! continua aviat! • AvatarLUN@Enviat el 05/09/2006 a les 21:11:58
  #12158He escrit 2 fanfics amb un total de 13 capítols

  Olé!! Un capi nou!! Està perfecte... espero que aprovi...^^!! Vinga va no tardis a escriure (tot i que això vol dir que ja s'acosta molt el final...T.T...) Com diu tothom la frase de les endevinalles és boníssima!! XD!! Està MOLT bé!!! • AvatarFinalpotterEnviat el 06/09/2006 a les 01:18:12
  #12166He escrit 1 fanfics amb un total de 21 capítols

  Després d'uns pocs capítols (pocs ja que la fic és curta no poden ser molts) sense deixar-te cap comentari ara te'n deixo un.

  El tros està molt bé, em fa pena pensar que en Roger aprovarà els MAG, però en fi... M'ha agradat lo de l'Hermione mig tonta. El proxim és l'últim? Va continua aviat i volem morts!

  PD: Algu em pot dir qui és aquest tal Albert de "les endevinalles de la web de Harry Potter en català" que aqui els que som nous no coneixem a tota la penya. • AvatarGranger_sellésEnviat el 06/09/2006 a les 11:08:45
  #12167He escrit 2 fanfics amb un total de 14 capítols

  ei!! esta molt be!!!! carai jo estava alucinant jeje;) ah, i això del ridiculus den Burns es molt bo jajajaja. Esta molt be mncanta aquest ff duna vida passada!:D