Els Jocs de la Fam

Temes relacionats amb altres autors, llibres i sagues. Recordeu que per parlar de Harry Potter ja tenim l'altre fòrum!
Regles del fòrum
Recordeu-vos d'escriure com a mínim 4 línies.
Recordeu-vos d'argumentar les coses sempre que pugueu.
Totes les Normes del fòrum
Respon
JoanaPotter
Alumne/a de 6è
Alumne/a de 6è
Entrades: 243
Membre des de: dc. juny 30, 2010 10:48 am
Nom: Lógic, no?
Rang: La filla d'en James
Ubicació: A davant de HPCat descobrint més coses cada dia

Els Jocs de la Fam

Entrada Autor: JoanaPotter »

[ENTRA EN AQUEST TEMA SI HAS LLEGIT COM A MÍNIM EL PRIMER LLIBRE —no vull semblar racista o algo per l'estil, però et recomano que llegeixis primer el llibre i després el comentes amb nosaltres!—]
Hola!
No m'ho podia creiure. Ningú havia obert un tema per aquests llibres —amb sort és una triologia—.

¿Qui vol un llibre que parli d'amics i enemics, d'assasinats i venjances, d'amors i traicions, de supervivencia i lluita, d'orgull i valentia? Jo sí. I per sort, Els Jocs de la Fam els resumeixen tot això. Potser a algú li semblarà molt sanguiolent i dolent pel que diu al llibre:
Els Jocs de la Fam

Guanyar significa fama i poder
Perdre significa una mort segura

Podries sobreviure tot sol, en un món salvatge, on tothom farà el possible perquè no tornis a veure la llum del dia? Vint-i-quatre adolescents forçats a jugar. Només un guanyador. Els Jocs de la Fam han començat...
Poden semblar sanguiolents —una miqueta sí, s'ha d'admetre—, però hi ha una intriga bestial —juro pel que volgueu que no m'havia enganxat mai un llibre TANT—. Unes ganers de llegir i llegir i llegir que la Meyer tenia tota la raó del món quan deia:
“Estava tan obsessionada amb el llibre que me l’havia d’emportar quan sortia a sopar i amagar-lo sota la taula per no parar de llegir. La història em va mantenir desperta unes quantes nits seguides, perquè fins i tot, després d’haver-lo acabat, em quedava estirada al llit donant-li voltes. L’he recomanat a tots els que llegeixen el meu web. Els Jocs de la Fam és un llibre meravellós.” Stephanie Meyer
Meravellós no serveix per resumir aquest llibre... es mereix estar entre els millors.

Doncs bé, havia obert aquest tema —He dit ja que no em podia creure que ningú no hagués obert un tema per aquesta triologia? Eh, sí.— perque entre tots poguem parlar d'aquest llibre. I de la resdta esclar.
Però ¿la resta de llibres ja estan publicats?
Sí és així, per respecte a la gent que no ha llegit la resta de llibres si voleu comentar alguna cosa feu-ho per Spoiler... :wink:
Spoiler:
M'he enamorat de la petita Rue... és de fet el personatge que —després dels dos protegonistes— m'agradava més (Em sembla que faré una fic nova on la protegonista s'assemblarà fisicament a la Rue). Em va saber molt de greu quan la Rue va morir... per poc em poso a plorar a llàgrima viva. Que injustos són els Jocs de la Fam! I el Capitoli, esclar!
I per als que vulguin, aquí hi ha el trailer. No crec que falti haver-se llegit el llibre... es talla en el moment just, però més intriga i per entendre més com és el llibre si que pot ser:
http://www.youtube.com/watch?v=Q84zz2bDSMs
L'estrenen demààààà! Però jo no podré anar a veure..
PSD: Si continues mirant per allà i veus el que no voldries haver vist no és culpa meva :B

Avatar de l’usuari
BelitBlack
G.N.O.M
G.N.O.M
Entrades: 161
Membre des de: dt. jul. 27, 2010 10:03 pm
Nom: Isabel
Ubicació: BCN

Re: Els Jocs de la Fam

Entrada Autor: BelitBlack »

Jo ja me'ls vaig llegir fa temps, i respecte això de que són una mica gore... no sé què dir-te, he vist coses molt pitjors.

No sé si t'hi has fixat, però sempre que parles amb algun Otaku (o algú que llegeixi mangues cualsevol) sempre et dirà que és una còpia de Battle Royale. I no, no és una copia, però parts del primer llibre semblen una versió suavitzada i censurada del manga.

I és una lectura molt recomanable, entra a la literatura contemporània, i es nota que és un best-seller; ja que, igual que Harry Potter i tants altres, és molt senzill i planer narrativament. Però justament per això jo crec que absorbeix tant, perquè el que t'enganxa no són les floritures ni la manera com està escrit, res et distreu d'un argument i una història impressionants.
Spoiler:
Spoiler del 3r llibre!
Spoiler:
A mi el que més m'agrada és com fa una crítica als radicalismes polítics, i com no hi ha simplement el bàndol bó i el dolent, si no que al final acabes veient que ni els del 13 són uns salvadors i els del capitoli són tan horribles com els pinten.
També és interessant tot el que diu de supervivència, no és tan tan verídic com el Clan de l'ós de les Cavernes o llibres per l'estil, però segons com et pot arribar a ser útil haver-lo llegit (si et perds pel bosc, vas a parar a l'illa de lost, hi ha un apocalipsis zombi... hi ha infinites possibilitats! :D ).

Jo el recomanaria a cualsevol que necessiti unes nits de lectura i unes setmanes de menjar-se el cap amb els personatges i els llocs.

I afegeixo un mini resum per si algú no sap si llegir-se el llibre:

La història passa en un ambient post-apocalíptic, on les guerres han acabat amb el món i només queda una zona habitada: Amèrica del nord, on hi ha Panem, un gran país dividit en 13 districtes i el Capitoli. El capítoli està format per barreges entre Lady Gaga i pallassos i és el súmum del consumisme i la riquesa, i la resta de districtes hi són per poder alimentar i vestir els garrins del capitoli. Fa 74 anys, el districte 13 es va rebelar, i el Capitoli el va destruir completament, i per demostrar a la població fins a quin punt els té dominats, un cop l'any escullen un noi i una noia entre 12 i 18 anys de cada districte per lluitar en un Reality Show. L'últim que queda viu, torna a casa.

Avatar de l’usuari
marta_ginny
Cap de Departament
Cap de Departament
Entrades: 443
Membre des de: ds. jul. 14, 2007 1:00 pm
Rang: Ravenpuff
Ubicació: Asteroide B-612

Re: Els Jocs de la Fam

Entrada Autor: marta_ginny »

BelitBlack ha escrit:El capítoli està format per barreges entre Lady Gaga i pallassos i és el súmum del consumisme i la riquesa, i la resta de districtes hi són per poder alimentar i vestir els garrins del capitoli. [/b]
M'ha encantat això de la Lady Gaga xD

Doncs sí, jo he acabat el tercer avui a les 2 de la matinada després de 2 dies i mig. Des que vaig començar el primer dilluns a la tarda no he pogut parar de llegir, i això que tenia exàmens pel mig (ja us informaré de com m'han anat xD). La recomano moltíssim a tothom, li agradi el que li agradi. The Hunger Games és una saga apassionant i addictiva. Aquest dissabte vaig a veure la peli (volia llegir el llibre abans), i us pregunto: Què us ha semblat, als que us heu llegit el llibre i després l'heu vist?

May the odds be ever in your favor!
They're supposed to be, you blithering idiot! Now go and do something constructive. Find Peeves! ...Yes, Peeves... Haven't you been complaining about him for a quarter of a century?

La Crida d'Avalon
http://www.harrypottercat.cat/mostra.php?titol=824

Avatar de l’usuari
ginny_weasley_potter
G.N.O.M
G.N.O.M
Entrades: 193
Membre des de: dj. març 20, 2008 11:55 am
Nom: Maria
Rang: cosina llunyana den Ronald
Ubicació: A Pigfarts

Re: Els Jocs de la Fam

Entrada Autor: ginny_weasley_potter »

Què us ha semblat, als que us heu llegit el llibre i després l'heu vist?
Doncs sincerament m'esperava molt menys! Es clar que el nivell del llibre mai podrà ser superat per cap pel·lícula, però tant a nivell d'actors triats, com d'escenes eliminades i variacions... està molt bé. Vaig disfrutar d'allò més, va ser com reviure altre cop el llibre. Molt molt molt bé =)

I els jocs de la fam com a triologia... què es pot dir? Són d'allò més adictius, quan comences no pots deixar-los a mitj fer. Cada llibre amb sorpreses, introducció de temes nous, i tot i que no deixa de ser una història de ciència-ficció pot arribar a semblar molt real.

Amb una paraula: Imprescindible.
En Harry la va mirar; i quan abaixava la mà, sense adornar-se'n, es va tocar la ferida en forma de llampec que tenia al front.
Feia dinou anys que a en Harry no li feia mal la cicatriu. Tot anava bé.

Avatar de l’usuari
Hermione Mitchie
Alumne/a de 3r
Alumne/a de 3r
Entrades: 91
Membre des de: dv. feb. 11, 2011 5:54 pm
Ubicació: A la Lluna

Re: Els Jocs de la Fam

Entrada Autor: Hermione Mitchie »

El millor libre del mon! M'ha encantat (nomes m'he llegit el primer). La recoman a tothom, sobretot als que pensin que es una mica gore i aixo (jo abans ho pensava).
Jo vaig veure la peli abans de llegirme el llibre, (m'hi va arrosegar una amiga), i la peli, em va encantar, m'esperava alguna cosa pitjor. Els meus pares em varen regalar el primer llibre pel dia del llibre i dimecres ja me l'havia cabat. Ahir em vaig comprar el segon i ara l'he de començar a llegir.
Critica per la peli: Esta molt be, pero: QUE ES AIXO DE NOMES POSAR UN PETO ENTRE LA KATNISS I EL PEETA!!!!

Avatar de l’usuari
Hermione Mitchie
Alumne/a de 3r
Alumne/a de 3r
Entrades: 91
Membre des de: dv. feb. 11, 2011 5:54 pm
Ubicació: A la Lluna

Re: Els Jocs de la Fam

Entrada Autor: Hermione Mitchie »

Be, torn a estar aqui, despres de llegirme tota la trilogia he d'aclarar que li pegaria dues galtades al Peeta cada vegada que apareix al llibre, primer em queia be, pero ara...
Per cert, jo ja fa un temps que estic en un foro del Jocs de la Fam (http://www.juegosdelhambre.com/foro/index.php) i vols el recoman, hi ha molta activitat i t'ho passes molt be (ara, si ets fan d'en Gale, no comentis molt deixant-lo be, que s'et mengen viva, ho se per experiencia). A veure si algu s'apunta! Jo em dic Mercè (el meu nom, que original soc...) i soc la loca-acossadora que te una imatge d'en Finnick i n'Annie i es la unica pringada que s'ha ficat al Districte 6.

JoanaPotter
Alumne/a de 6è
Alumne/a de 6è
Entrades: 243
Membre des de: dc. juny 30, 2010 10:48 am
Nom: Lógic, no?
Rang: La filla d'en James
Ubicació: A davant de HPCat descobrint més coses cada dia

Re: Els Jocs de la Fam

Entrada Autor: JoanaPotter »

Tic, tac, tic, tac...

No sentiu vosaltres per dins un rellotge, un corcó que se't menja les entranyes i desitjes veure d'una vegada per totes el dvd dels Jocs de la Fam a les teves mans? Jo sí, i espero que vosaltres també :D Doncs bé, després de sis mesos de llarga espera, d'haver rebut una rosa, d'haver-nos ofegat al mar i cremat a la sorra —experiència propia—, ja no queda pas tant per l'esperat dia de l'estrena a Catalunya dels Jocs de la Fam, on guanyar significa honor i riquesa i perdre vol dir morir...

El dia 18 d'aquest mes s'estrena oficialment en Dvd i en BlueRay (o como se escriba...) la primera part dels magnifics i únics... Jocs de la Fam!!!

Si us plau, confirmeu-me que no sóc l'unica que està fent salts per l'habitació!

Avatar de l’usuari
Potter_granger
Alumne/a de 7è
Alumne/a de 7è
Entrades: 264
Membre des de: dj. maig 03, 2012 4:06 pm
Nom: Carla
Rang: HPmaniàtica!

Re: Els Jocs de la Fam

Entrada Autor: Potter_granger »

Aquest novembre ve...
La segona pel·li dels Jocs de la Fam!!!
Em moro de ganes de que s'estreni!!!!
I a l'abril de 2014, la tercera!
Escolta, Malfoy! La teva mare sempre té aquesta cara, com si tingués una merda sota el nas, o només la fa perquè hi ets tu?

Avatar de l’usuari
Potter_granger
Alumne/a de 7è
Alumne/a de 7è
Entrades: 264
Membre des de: dj. maig 03, 2012 4:06 pm
Nom: Carla
Rang: HPmaniàtica!

Re: Els Jocs de la Fam

Entrada Autor: Potter_granger »

Hi ha una cosa que acabo de descobrir i que no puc esperar a compartir amb vosaltres: aquest novembre estrenaran la segona part de la tercera pel·lícula.
Escolta, Malfoy! La teva mare sempre té aquesta cara, com si tingués una merda sota el nas, o només la fa perquè hi ets tu?

Avatar de l’usuari
Arwen Black
Treballador/a de la conselleria
Treballador/a de la conselleria
Entrades: 365
Membre des de: dv. set. 03, 2010 1:50 am
Rang: Dels que tenen mapes per cicat
Ubicació: Desubicada. Sí, falta "rius" i no vull que falti... riure

Re: Els Jocs de la Fam

Entrada Autor: Arwen Black »

A mi em van crear molta adicció, no podia deixar-los! No vaig ser pas de les primeres a llegir-los, de fet ja havia llegit aquest fil sobre el tema (sense obrir els spoilers) (quin autocontrol xD) però un cop vaig començar... Recordo que m'havia d'esperar a que en tornessin un (l'últim crec) a la biblio i m'atacava dels nervis i entusiasme i al final en vaig trobar per casualitat una altra còpia en una secció que no tocava XD vaig tenir sort, i per partida doble perquè a l'acabar-lo feia poc que havia sortit la primera peli i la vaig poder veure tot seguit ^_^

Sobre els llibres: genials, entretinguts! No sé què més dir, només són dos paraules però capten bé la idea que en tinc. Ah, team Peeta :)

Sobre les pelis: mmm odio l'estil de gravar sense suport fixe, ho trobo molest, com a que mareja... Crec que vaig arribar a veure la 2a però no n'he vist més, suposo que m'esperaré a que surti la pròxima i faré una marató :) Els actors i música i tota la resta (de les que he vist) perfecte!
"No serveix de re preocupar-se. El que hagi de venir, vindrà, i ja ens ho trobarem quan arribi" Hagrid

Avatar de l’usuari
hermione potter
Alumne/a de 7è
Alumne/a de 7è
Entrades: 299
Membre des de: dl. març 26, 2012 1:31 pm
Rang: Gryffindor
Ubicació: Algun lloc del món màgic

Re: Els Jocs de la Fam

Entrada Autor: hermione potter »

A mi també em va crear molta addicció, aquesta trilogia, sobretot el primer llibre.
El primer és el millor i el que et deixa amb ganes de més. El segon el vaig trobar avorrit, no sé per què, però jo m'esperava més temps a l'arena i menys tema de Katniss-Peeta, o això crec jo. I el tercer ja em va matar, no em va semblar gens bé que tot acabés d'aquella manera (potser perquè 1-sóc team Gale i si entres en una web i dius això et maten 2-la Prim em recorda massa a la meva germana 3-trobo que la Coin és idiota, sempre ho he trobat).
Feia temps que volia comentar això, però no he tingut temps :mrgreen:
Les pel·lícules encara no les he vistes, aquest estiu em passaré un dia fent marató dels Jocs de la Fam xD
Has de saber, que qui ens estima no ens abandona mai.
Imatge
Imatge

Respon