En Dumbledore està realment mort?

Aquí hi podeu discutir sobre tots els temes del sisè llibre de Harry Potter
Regles del fòrum
Recordeu-vos d'escriure com a mínim 4 línies.
Recordeu-vos d'argumentar les coses sempre que pugueu.
Totes les Normes del fòrum
Avatar de l’usuari
Finalpotter
Membre d'Honor de la Conselleria
Membre d'Honor de la Conselleria
Entrades: 2035
Membre des de: dj. abr. 21, 2005 9:55 pm
Rang: Passat

En Dumbledore està realment mort?

Entrada Autor: Finalpotter »

Amb el Sirius es va discutir molt sobre si estava mort o no. En una pagina he trobat una teoria (us la poso a continuacio) sobre si el Dumbledore esta mort o no. Jo personalment crec que esta mort, es una pena pero es la cruda veritat. be, aqui teniu la teoria via copiar i pegar:
Se ha cuestionado muchas veces, después de la salida del 5to libro, si alguna vez volvería Sirius Black. Teorías, rumores, algunos parecían disparatados pero otros daban que pensar. Sin embargo, en ningún momento se habló de que no estuviera muerto, siempre se habló de volver. Es decir, todos admitimos que ya había cruzado la línea de la muerte... se había ido.

Sin embargo, aunque muchos afirmen (como lo he hecho yo, de lo que estoy arrepentido) que Dumbledore está muerto, no son todos, e inclusive, se podría cuestionar que la minoría cree que Dumbledore está muerto. Quizás porque es un personaje importantísimo, quizás porque nos hemos aferrado mucho a él, o quizás porque es Dumbledore, y creo que nadie discutirá, que es el más poderoso, nos rehúsamos a creer que en realidad haya muerto.
Con Dumbledore, no debatimos si volverá o no volverá, debatimos si se fue o no se fue.
No es una explicación convincente decir que Dumbledore sigue vivo gracias a un Horcrux pues sabemos que él estaba totalmente en contra, según afirmaciones de Slughorn.

Primero, releamos la escena en la que Snape ataca a Dumbledore:

'Tenemos un problema Snape,' dijo Amycus grumoso, cuyos ojos y varita mágica estaban fijos igualmente en Dumbledore, 'el muchacho no parece capaz ...'
Pero alguien más había mencionado el nombre de Snape, muy suavemente.
'Severus...'
El sonido asustó a Harry más allá de cualquiera que hubiera experimentado toda la tarde. Por primera vez, Dumbledore suplicaba.
Snape no dijo nada, fue hacia adelante y empujó rudamente a Malfoy quitándolo del camino. Los tres Mortífagos retrocedieron sin decir palabra. Incluso el hombre-lobo pareció intimidado.
Snape miró fijamente durante un momento a Dumbledore y hubo repulsión y odio grabado en las líneas ásperas de su cara.
'Severus, por favor...'
Snape levantó su varita mágica y la señaló directamente en Dumbledore.
'¡Avada Kedrava!'
Un chorro de luz verde partió del final de la varita mágica de Snape y golpeó a Dumbledore directamente en el pecho. El grito de horror de Harry nunca se sintió, silencioso e inmovilizado. Fue forzado a mirar cómo Dumbledore volaba en el aire, por una fracción de segundos él pareció colgar suspendido bajo el cráneo brillante, y luego cayó despacio hacia atrás, como una gran muñeca de trapo, sobre las almenas y fuera de vista.

Hay algunas cosas en este fragmento que indudablemente sirven para esta teoría, y que aclaran bastante.
1. Dumbledore suplicaba: ¿Acaso se puede afirmar cuando una voz suplica? Una voz que suplica, si no estoy equivocado, es la que pide algo. Dumbledore podría pedirle a Snape que finalizaran el plan en ese momento, el plan que estuvieron haciendo durante un tiempo. (Esta explicación también la dio Martín en la teoría "¿Eres de fiar Snape?").

2. Avada Kedavra: ¿Qué aprendemos finalmente en este libro sobre los hechizos? Que hay que tener una gran concentración para poder hacer hechizos no verbales. A simple vista, Snape parece haberle tirado a Dumbledore un Avada Kedavra. Pero, existe la posibilidad de que Snape le haya tirado un hechizo no verbal, pero diga el Avada Kedavra para engañar a los Mortífagos, ¿me explico?.

3. No fue un Avada Kedavra en serio: A parte de la explicación anterior, hay otra cosa que prueba que el Avada Kedavra no fue real. "El grito de horror de Harry nunca se sintió, silencioso e inmovilizado." ¿Por qué no pudo gritar, si a Dumbledore ya le había pegado en el pecho la maldición y ya había muerto? Claro, porque en realidad, seguía vivo y no había sacado el Petrificus Totalus. Dumbledore simuló caer de la Torre, pero seguramente hizo el mismo hechizo que utilizó cuando Harry se cayó de su Nimbus 2001. El fragmento dice claramente: "...y luego cayó despacio hacia atrás, como una gran muñeca de trapo..."
Además, en el 4to libro aprendemos que el Avada Kedavra no deja ninguna señal, pero Dumbledore tiene sangre en la boca. Siempre que alguien cae de muy alto, le sale mucha sangre, pero no de la boca.

Otro fragmento:
Y un nuevo retrato se había unido al rango de los directores y directoras muertos de Hogwarts: Dumbledore estaba durmiendo en un marco dorado sobre el escritorio con sus lentes de media luna sobre su nariz ganchuda, luciendo pacífico y despreocupado.
Después de mirar una vez a este retrato, la profesora McGonagall hizo un movimiento raro, como animándose a sí misma.

Si bien lo que parece central aquí es la aparición del cuadro de Dumbledore, hay otra cosa. McGonagall al ver al cuadro hace un movimiento para animarse. Es posible que ella, al verlo durmiendo, se esperanze con la posibilidad de que Dumbledore no esté muerto.

Pero lo más importante todavía no fue aclarado. Si Dumbledore en realidad está vivo... como pudo haber sido 'encerrado' en su tumba?
Escena en la que la tumba se crea:
Luego muchas personas gritaron. Brillantes, llamas blancas habían salido alrededor del cuerpo de Dumbledore y la mesa sobre la que descansaba: se levantaron más y más altas, tapando el cuerpo. El humo blanco hizo espirales en el cielo y extrañas formas: Harry pensó, por un momento que hizo que su corazón se parara, que había visto un fénix volando graciosamente en lo azul, pero el momento siguiente el fuego había desaparecido. En su lugar había una tumba de mármol blanca, cubriendo el cuerpo de Dumbledore y la mesa en la que había descansado.

Es ¿obvio?. El cuerpo de Dumbledore yace sobre la mesa hasta que se crea la tumba. Las llamas blancas junto al humo, es una distracción para que Dumbledore pueda hacerse un animago y salir antes de quedar adentro. "Harry pensó, por un momento que hizo que su corazón se parara, que había visto un fénix volando graciosamente en lo azul". ¿Justo en el momento antes de que la tumba se corporize Dumbledore escapó hecho un fénix?. Es una gran posibilidad...

El plan sería perfecto. Snape infiltrado. Dumbledore se hace pasar por muerto y puede ir en busca de los Horcruxes sin tener que llevar consigo en el hombro la responsabilidad de estar en Hogwarts.

Sin embargo, hay otra cosa. Dos pequeños fragmentos nos muestran que Snape sabe que Dumbledore está vivo.
A continuación un fragmento del segundo capítulo del sexto libro en el que le contesta a Bellatrix por qué nunca mató a Harry:
"He hecho todo lo imposible por echarlo de Hogwarts, en donde creo que apenas permanece, pero matarlo, o permitir que lo maten en frente de mí? Hubiese sido un tonto de arriesgarme con Dumbledore tan cerca."

Ahora, un fragmento del capítulo 28:
'¡Impedi...!' pero antes de poder terminar su maldición, un dolor atroz alcanzó a Harry. Se dobló sobre la hierba. Oyó que alguien vociferaba, sintió que iba a morir de agonía, pensó que seguramente Snape lo torturaría hasta la muerte o la locura...
'¡No!' rugió la voz de Snape y el dolor cesó tan súbitamente como había empezado. Harry estaba en el suelo, encogido, agarrando su varita y temblando. En algún sitio, sobre él, Snape gritaba '¿Has olvidado nuestras órdenes? Potter pertenece al Señor Oscuro. Debemos dejárselo a él. ¡Vamos! ¡Vamos!.'

Un mortífago intentó matar a Harry, pero Snape lo frenó, poniendo como excusa "Potter pertenece al Señor Oscuro". Esta explicación es diferente a la que le dio a Bellatrix. Además, según Snape, él no hubiera dejado que lo maten con Dumbledore tan cerca. Pero ahora Dumbledore está supuestamente muerto.
Aquí, otra vez, la explicación es obvia. Snape no permite que lo maten, pues Harry es la única opción de derrotar al Señor Oscuro. Si en realidad hubiera matado a Dumbledore, y en realidad fuera malo, hubiera dejado que el Mortífago, aunque sea, intente matarlo.

Bien, las pruebas que los libros nos fueron dando yo fueron plasmadas en esta teoría. Sin embargo, los afortunados webmasters Emerson (de Mugglenet.com) y Melissa (de The-Leaky-Cauldron.org) tuvieron la oportunidad de hacerle una entrevista a JKR después de la salida del sexto libro.
Un fragmento interesante:
Melissa (M): Ahora que Dumbledore se ha ido, ¿Sabremos el hechizo que intentó hacerle a Voldemort en el Ministerio?
Rowling (JKR): Ummm.. (hace un ruido con la lengua.)
Emerson (E): Deja a la grabadora que grabe el gracioso sonido que hace con su lengua.
(Todos ríen, JKR maniaticamente.)
JKR: Es posible, es posible que lo sepan. Ustedes sabrán... (pausa) ...sabrán más sobre Dumbledore. Tengo que ser muuuuy cuidadosa con esto.

Quizás a Rowling se le escape que en realidad Dumbledore no esté muerto...

Otra parte:
E: ¿Había Dumbledore planeado morir?
JKR: (Pausa). ¿Crees que esa va a ser la gran teoría?
M y E: Sí, será una gran teoría.
JKR: (Pausa). Bueno, no quiero bajarle el pulgar. (Pequeña risa). Tengo que darle esperanza a la gente.

Aquí Rowling evade de una manera muy sutil a la pregunta. Ella habla sobre las teorías que se harán, y no contesta (ni directa ni indirectamente) si Dumbledore lo había planeado. Quizás no se animó a decir 'No planeó su muerto, pero...' Ese pero dejaría colgando la idea de 'Pero planeó simular su muerte...'


Antes de retirarme, quiero hacerles recordar una última cosa.
La edición británica del sexto libro no contiene unas líneas que sí contiene la americana. Esas líneas muestran a Dumbledore diciéndole a Malfoy 'No pueden matarte si ya estás muerto.' Es decir, la Orden del fénix simularía su muerte. ¿Por qué Rowling habrá querido sacar esas líneas? Pues, porque esas líneas, dan la idea de que la muerte de Dumbledore es todo una simulación.

Señores, la teoría aqui finaliza. Un gusto poder compartirla con todos ustedes.

Aqui esta opineu i teniu en compte que defensa el vostre apreciat Snape :twisted:

Avatar de l’usuari
Mitgerol
3r Orde de Merlí
3r Orde de Merlí
Entrades: 480
Membre des de: dg. juny 20, 2004 7:00 am
Ubicació: Manresa

Entrada Autor: Mitgerol »

Ufff gran teoria, certament, és una de les poques, que em semblen possibles, per tot això del fènix, de la sang a la boca... bufff, i jo que estava completament segur que el gran Dumbie era mort, i ho hauré de pensar millor, però no pas ara que és tard i el llit espera!

A veure què hi dieu... :wink:

Mit :roll:
la c !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Avatar de l’usuari
LunaBlack_Lovegood
1r Orde de Merlí
1r Orde de Merlí
Entrades: 1414
Membre des de: dc. nov. 10, 2004 1:00 am
Nom: Tània
Ubicació: Badalona (BCN)
Contacta:

Entrada Autor: LunaBlack_Lovegood »

Doooncs, a mi nio em sembla possible.
Respecte a q en Dumblie estigui viu, crec que no, però no se, és possible que sigui x enganyar a en Voldie, tot es possible....
Això de que suplica.....Bé, potser suplica xq el matin o xq no, no crec que sigui vcap final de pla.
I...respecte a l'encanteri de l'Snape...Si dius Obitus x Subitum amb una vareta en la mà i ets un bruixot poderós, hauria de funcionar, no¿?
També és veritat q han donat molt la lata rspecte a això de la magia verbal.... :roll:
I, això de crit d'en harry, que no es pot sentir, té una fàcil explicació:
Quan en Harry crida, l'encanteri no esta en procès d'arribar i fer el seu efecte, encara no ha matat en Dumblie, x això no es sent...I si diu després que el crit no es sent que allò de que tocas al Dumblie, es xq no et cortaran la frase a la meitat, o et faran frases curtes tipus telegrama, oi¿? :wink:
Però no se, akesta teoria rés bastant bona, no creieu que em té una mica capficada.... :?

Avatar de l’usuari
roni
1r Orde de Merlí
1r Orde de Merlí
Entrades: 1254
Membre des de: dc. des. 22, 2004 7:00 am
Rang: Mort Vivent
Ubicació: A l'altre costat del vel...
Contacta:

Entrada Autor: roni »

Deu ni do, es una ded les pokes teorieds tan llargues que em llegeixo, per el que diuen de 'Obitus per Subitum' jo tinc una altra teoria, per exemple, a no se quin llibre, el Harry intenta fer un 'crucio' (no se com es diu en català) nomes tira la Bellatrix al terra, sufreix una mika, pero torna i li diu: "deu ser el teu primer 'crucio' perque per fer-lo, tens que voler fer mal de veritat!" per tant, tambe podria ser que l'Snape no li volgues mal de veritat, com asa am el 'crucio' si tambe passes amb 'Obitus per Subitum' i el Snape no hagues volgut fer mal al Dumbledore, podria ser que encara estigues viu, i respecte a les altres teories, tambe em fan dubtar... :eh: :eh: :eh: pero no ho podem saber segur, aixi dons, a sperar els dos anyets! i llavors sabrem el que tots volem saber, el Snape es fidel a Voldemort o a Dumbledore? :eh:
la c!!!!!!!! Que ningú recorda xD
Imatge
La meva ff: El nou mag

La meva ciutaaat!
I la indústria xD

Avatar de l’usuari
HpConan
1r Orde de Merlí
1r Orde de Merlí
Entrades: 1362
Membre des de: dv. maig 23, 2003 2:00 am

Entrada Autor: HpConan »

Psé...

allò del fénix... ¬¬

A mi em sembla més que el fum va fer forma de fènix que no que veiés un fènix real... ¬¬

Tot i que està força bé, i em crea dubtes... no ho sé...

ALlò de l'Obitus per subitum, com dieu si té una vareta a la mà l'ha d'haver emès... però també és veritat que s'ha de voelr fer mal...
Però ho trobo força arriscat per un pla 'perfecte dumbledòric'...

:bomb:
Harry Potter no era un noi normal per moltes raons. Per començar, perquè l'època de l'any que menys li agradava eren les vacances d'estiu. Després, perquè tenia moltes ganes de fer els deures. A més, era bruixot.

Avatar de l’usuari
Finalpotter
Membre d'Honor de la Conselleria
Membre d'Honor de la Conselleria
Entrades: 2035
Membre des de: dj. abr. 21, 2005 9:55 pm
Rang: Passat

Entrada Autor: Finalpotter »

El Dumbledore comet errors en els ultims anys (l'error que provoca la mort del Sirius es un exemple). Jo no dic que que la teoria sigui falsa pero no m'agradaria que fos veritat. Es clar que hi ha un detall que ens pot fer pensar que es veritat. Quant el Dumbledore li explica al Harry que la profecia en un principi no es certa, sino que les accions que s'han comes per fer-la veritat la han fet veritat. No podria ser que la Rowling ens digui que no te perque matar-lo el Harry, ho podria fer el Dumbledore fent creure a tothom que a tornat del mon dels morts. Jo no ho espero pero qui sap.

Avatar de l’usuari
Eric Ardan
Alumne/a de 7è
Alumne/a de 7è
Entrades: 285
Membre des de: dg. març 20, 2005 8:52 pm
Nom: Siminitri
Rang: Martell d'heretges
Ubicació: Brave New World
Contacta:

Entrada Autor: Eric Ardan »

Tot és possible, però jo la trobo massa inverossímil (ara que jo no tinc massa dret a parlar) i els arguments semblen agafats a trescantó, com la ganyota de la McGonagall, les teories d'animàgics (que acostumen a quedar en res) o això de dir que l'Snape no mata el Harry pq sap que té el Dumby a prop.
A part de que seria ja massa el Senyor dels Anells, un retorn d'en Dumby el Blanc, en Fawkes marxa per no tornar mai més :roll:

Avatar de l’usuari
Marc Riera
President/a de la Confederació Internacional
President/a de la Confederació Internacional
Entrades: 572
Membre des de: dj. abr. 14, 2005 6:02 pm
Nom: Pepet, no et fot...
Contacta:

Entrada Autor: Marc Riera »

JO trobo aquesta teoria massa rebuscada... Voleu dir que es pot contrarestar l'efecte de l'obitus per subitum pensant? Jo diria que no... Però si hi hagués algun tipus de defensa contra l'obitus, en Dumbie es podria salvar, pq veient la situació... em penso que en Dumbie s'ho esperava i, d'alguna manera, es salva de l'obitus. Respecte a lo de la tomba, si fos animàgic seria il·legal, pq sino ja hauria sortit abans. Si fos així, s'entén que deixés el quartet del James, en Ben, en Llopin i l'altre (em sembla que eren 4; la meva memòria no és el que era) en pau, sense delatar-los, pq seur que sabria que eren animàgics

Avatar de l’usuari
lidiapicapiedra
Alumne/a de 3r
Alumne/a de 3r
Entrades: 82
Membre des de: ds. maig 28, 2005 12:48 am
Ubicació: Minorisa

Entrada Autor: lidiapicapiedra »

A mi em convenç bastant aquesta teoria..He de dir que està molt ben argumentada, tot i que hi ha petits detalls que poden ser parides...Però la Rowling és d'aquelles escriptores que sap fer que alguns moments molt importants passin desaparcebuts per al lector (com això del fènix que surt volant..)
Igual que la mort del Sírius em sembla feta d'una manera especial pq si el necessita, en Sirius pugui tornar, tbe em sembla que la mort d'en Dumbledore és estranya, sobtada, en una situació sorprenent. I continuo pensant que en Dumbie és massa valuós pq la Rowling se l'hagi carregat així com així.....
Aixó explicaria el fet que en Dumbie hagués inmovilitzat en Harry, això explicaria aquella frase que no surt a l'edició anglesa "no et poden matar si ja estàs mort", explicaria perquè en Dumbledore no es va enfrontar més fortament amb el Malfoy quan el volia matar......
No sé, per a mi és força verosímil. :wink:
"L'alegria és la pedra filosofal que tot ho converteix en or", Franklin Delano Roosevelt.

Avatar de l’usuari
voldy
Alumne/a de 7è
Alumne/a de 7è
Entrades: 261
Membre des de: dg. set. 21, 2003 2:00 am
Ubicació: Vila de Gràcia

Entrada Autor: voldy »

En Dumbledore està mort, perquè ell no fugiria d'aquesta manera, perquè no és tan important com per haver de sobreviure, perquè literàriament ja no hi fa res, i perquè l'avada kedavra és real...

Es pot fer un encanteri sense parlar, però no es pot fer un encanteri mentre n'estàs fent un altre...

I si caus, et fas sang... : S

I el fènix és l'ànima del Dumbledore o algo, que com Fëanor, és massa.... poderosa i plena de força, com per abandonar tranquil·lament el cos...

Com diuen a Pulp Ficition... L'Albus és mort, nena. L'ha dinyat.
Cridem qui som i que tothom ho escolti. I en acabat, que cadascú es vesteixi com bonament li plagui, i via fora! que tot està per fer i tot és possible.

Avatar de l’usuari
LunaBlack_Lovegood
1r Orde de Merlí
1r Orde de Merlí
Entrades: 1414
Membre des de: dc. nov. 10, 2004 1:00 am
Nom: Tània
Ubicació: Badalona (BCN)
Contacta:

Entrada Autor: LunaBlack_Lovegood »

Si, el fènix deu ser l'ànima den Dumblie, q bonic...^^
Tampoc ens hem de capficar tant que és el que vol la rowling, muaahahaha! És malvada, eh¿? ¬¬


AaAapss ja se que no ve al cas, però...recordeu que va dir la rowling que el mirall faria servei eprò no com nosaltres pensavem¿? Crec recordar q en harry es va tallar la mà amb ell, no¿? jajaja! Veieu com no ens en de capficar amb les paraules de la rowling! :riure:

Avatar de l’usuari
HpConan
1r Orde de Merlí
1r Orde de Merlí
Entrades: 1362
Membre des de: dv. maig 23, 2003 2:00 am

Entrada Autor: HpConan »

Jo també he pensat que és l'ànima del Dumbledore... no sé per què no ho hje psoat. 8O :o :eh:
Harry Potter no era un noi normal per moltes raons. Per començar, perquè l'època de l'any que menys li agradava eren les vacances d'estiu. Després, perquè tenia moltes ganes de fer els deures. A més, era bruixot.

Avatar de l’usuari
beryl Malfoy
Alumne/a de 4t
Alumne/a de 4t
Entrades: 111
Membre des de: dc. ago. 24, 2005 5:14 pm
Ubicació: Slytherin

Entrada Autor: beryl Malfoy »

Jo penso k es mort no se a mi no hem convencen akestes teories ni han algunes de molt forçades com lo de l'anigmatic i lo del retrat dormint entre d'altres... Jo no veig k en dumbledore tingui cap motiu x finguir la mort nu se a més ell mai no deixaria l'escola ...
" El que hagués d'arribar, ja arribaria... I seria aleshores quan s'hi hauria d' enfrontar."

Avatar de l’usuari
Martinot
Alumne/a de 3r
Alumne/a de 3r
Entrades: 82
Membre des de: dl. feb. 21, 2005 2:11 am
Ubicació: Un país marcat per la Tramuntana. L'E de les matrícules vol dir que sóm el que sóm: Empordanesos.

Entrada Autor: Martinot »

Jo crec que la teòria és versemblant. No crec que vagi ben bé, o no del tot, així, però en essència, si que pot anar per aquí.

Avatar de l’usuari
Padfoot
Membre d'Honor de la Conselleria
Membre d'Honor de la Conselleria
Entrades: 1878
Membre des de: ds. abr. 30, 2005 7:28 pm

Entrada Autor: Padfoot »

La teoria pot estar tot lo bé que vulgueu, ser coherent i quadrar perfectament...però no fa per en Dumbledore això de fer veure que està mort i amagar-se....una cosa és que proposi a en Draco i la seva familia fer-ho per protegir-se però d'aqui a fer-ho ell mateix...no sé, a mi no em quadra amb la personalitat d'en Dumbledore :?

Bloquejat