interconomía

Subfòrum per comentar les sèries o programes de televisió que més us interessin.
Regles del fòrum
Recordeu-vos d'escriure com a mínim 4 línies.
Recordeu-vos d'argumentar les coses sempre que pugueu.
Totes les Normes del fòrum
Avatar de l’usuari
Leoj
Nou/va Alumne/a
Nou/va Alumne/a
Entrades: 7
Membre des de: ds. jul. 16, 2011 10:13 pm

Re: interconomía

Entrada Autor: Leoj »

Marta Potter Weasley ha escrit:
Quina gran argumentació: els mercats són els que manen i demanen retallades. Pim pam, ja ho has colat. Mira, perquè la gent consumeixi ha de tenir feina, primer de tot, si no cobra un sou no comprarà. Com pots aconseguir que hi hagi menys atur? Doncs donant feina des de l'estat. Amb quins diners? Impostos! I això és la clau perquè la gent torni a consumir, les empreses tornin a anar bé i donin feina a més gent i tot torni a la normalitat. És que no manaven els mercats el 29? Doncs clar que sí, però va funcionar, no? Les retallades no crearan riquesa, els impostos sí. Crec que això està molt ben explicat a l'article de prezi.
Encara que no t'ho sembli és una argumentació prou important. Ep! Que no estic d'acord amb que els mercats manin per sobre del poder polític. Crec que s'ha de fer un canvi de sistema quan sortim d'aquesta crisi. Respecte al que has dit no hi estic pas d'acord. Si no tenim diners clar, pujem impostos! És molt maco dir-ho, però quan els hi pugis molt els impostos a les classes benestants potser rumien moure el seu capital a d'altres nacions on hi hagi menys càrrega fiscal (ídem amb les empreses) :wink:

Respecte a que l'Estat doni treball: l'Estat no té diners i no es pot endeutar massa perquè els interessos que haurà de pagar seran estratosfèrics. També hi ha la via de pujar alguns impostos (com tu dius), que donin oxigen a l'economia però que tampoc ofegin l'economia ni les classes benestants i pobres, afavorint la classe mitjana. Baixar els impostos que afectin empreses per incentivar l'inversió i, sobretot, baixada d'impostos pel petit i mitjà negoci, fonamental per l'economia catalana.

També l'Estat hauria de controlar els bancs i subvencionar empreses per evitar que es perdés treball. Tampoc sóc tan lluny del New Deal, només tinc teories ecònomiques de centre :wink:

Avatar de l’usuari
Marta Potter Weasley
Alumne/a de 6è
Alumne/a de 6è
Entrades: 249
Membre des de: dg. jul. 12, 2009 8:57 pm
Nom: Marta
Rang: Futura dona del Daniel Faraday
Ubicació: Al cau!

Re: interconomía

Entrada Autor: Marta Potter Weasley »

Dius que és una argumentació prou important, jo dic que no és veritat i que només serveix per a fer un país més capitalista, no per sortir de la crisi. El que no entenc tampoc gaire és que diguis que no estàs d'acord en què els mercats manin per sobre del poder polític però dius que tampoc estàs d'acord en pujar els impostos.. ?? És incoherent. L'afirmació que l'estat no té diners--> no, però pot aconseguir-ne amb impostos i això que no es pot endeutar perquè després els interessos... vale, sí, els interessos seran més, però invertint també aconsegueixes més diners per poder tornar el deute i a sobre has arreglat la crisi en el país. Respecte a lo de que els rics poden posar el capital a fora, doncs home, a mi no em sembla bé que ens venguem a ells, a el que ells vulguin perquè com que tenen els diners són els que manen. Si els fem cas ja estem deixant-los manar, a ells i a les grans empreses, ja manen els mercats. Per altra banda, als altres països de la Unió Europea hi ha més impostos i més progressius i bé que els funcionen les coses millor que aquí. Per tant, deu sortir a compte, per les empreses o gent que posarà el capital a fora, la de pasta que es recollirà de més. Estic d'acord amb que l'Estat hauria de controlar els bancs, si pagues als bancs perquè no s'enfonsin, nacionalitza aquesta part del banc! Això ja no és només d'esquerres-dretes, això és ser imbècil, regalar diners als bancs.
PÀGINES ARRANCADES!! amb l'anna_lovegood

Nova fic en solitari: Escarabats

Petons de:
Marta Potter Weasley

Avatar de l’usuari
Leoj
Nou/va Alumne/a
Nou/va Alumne/a
Entrades: 7
Membre des de: ds. jul. 16, 2011 10:13 pm

Re: interconomía

Entrada Autor: Leoj »

Caldria proposar moltes mesures per reformular el sistema econòmic actual, és cert. El model New Deal va servir per estabilitzar l'economia, però no per crear un procès de creixement econòmic. Fins el 1939, la xifra d'aturats no va baixar dels 9 milions d'aturats i la renda nacional nord-americana no arribava a nivells del 1929. Va ser amb l'esclat de la guerra quan es van recuperar gràcies a les exportacions als països en guerra. Per tant tampoc sabrem que passaria amb aquest model a un termini més llarg.

Avatar de l’usuari
Marta Potter Weasley
Alumne/a de 6è
Alumne/a de 6è
Entrades: 249
Membre des de: dg. jul. 12, 2009 8:57 pm
Nom: Marta
Rang: Futura dona del Daniel Faraday
Ubicació: Al cau!

Re: interconomía

Entrada Autor: Marta Potter Weasley »

Leoj ha escrit:Caldria proposar moltes mesures per reformular el sistema econòmic actual, és cert. El model New Deal va servir per estabilitzar l'economia, però no per crear un procès de creixement econòmic. Fins el 1939, la xifra d'aturats no va baixar dels 9 milions d'aturats i la renda nacional nord-americana no arribava a nivells del 1929. Va ser amb l'esclat de la guerra quan es van recuperar gràcies a les exportacions als països en guerra. Per tant tampoc sabrem que passaria amb aquest model a un termini més llarg.
Evidentment que un país no es pot recuperar així pim pam i és clar que no arribava al nivell del 1929 perquè aleshores estaven amb una expansió econòmica que flipes i perquè va ser una crisis de la hòstia. Pel que tinc entès, tot va començar a anar molt millor amb el New Deal i la guerra els va donar molta més pasta, sí, però ja s'estaven recuperant abans.
PÀGINES ARRANCADES!! amb l'anna_lovegood

Nova fic en solitari: Escarabats

Petons de:
Marta Potter Weasley

Respon