interconomía

Subfòrum per comentar les sèries o programes de televisió que més us interessin.
Regles del fòrum
Recordeu-vos d'escriure com a mínim 4 línies.
Recordeu-vos d'argumentar les coses sempre que pugueu.
Totes les Normes del fòrum
Avatar de l’usuari
Marta Potter Weasley
Alumne/a de 6è
Alumne/a de 6è
Entrades: 249
Membre des de: dg. jul. 12, 2009 8:57 pm
Nom: Marta
Rang: Futura dona del Daniel Faraday
Ubicació: Al cau!

Re: interconomía

Entrada Autor: Marta Potter Weasley »

La veritat és que amb lo d'independència o no independència porto un lio... la veritat és que jo estic a favor de la independència però crec que s'ha d'anar primer cap a una federació espanyola, que ens donaria autodeterminació i podríem fer el que ens donés la gana, i a partir d'alà ens podríem independitzar si voléssim, ara mateix el camí de la independència no existeix legalment... (no es poden fer referèndums, segons la constitució, tinc entès, o algo així) si guanyés un partit independentista crec que es podria fer, però no m'agradaria que cap d'aquests fos a govern. Bé, abans que Convergència i Unió sí. Total, segur que molts direu que una federació espanyola és impossible, però la veritat és que la independència també ho és. A més, si intentem fer un estatut digne i ens diuen que no hi cap a la constitució, demanem de canviar la constitució i no ens deixen (perquè no ens deixarien perquè sinó es socialistes perdrien molts vots) doncs podem anar a la ONU,a la Unió Europea o ago així a que ens ajudin els faran fer un referèndum a cataunya, perquè nosaltres no podrem fer res més. A part, ara no sortiria que sí en un referèndum, després d'això, es federalistes si que votarien que sí i potser guanyaríem.

Uff, deu ni do el paràgraf! :D
PÀGINES ARRANCADES!! amb l'anna_lovegood

Nova fic en solitari: Escarabats

Petons de:
Marta Potter Weasley

Avatar de l’usuari
Leoj
Nou/va Alumne/a
Nou/va Alumne/a
Entrades: 7
Membre des de: ds. jul. 16, 2011 10:13 pm

Re: interconomía

Entrada Autor: Leoj »

Marta Potter Weasley ha escrit:La veritat és que amb lo d'independència o no independència porto un lio... la veritat és que jo estic a favor de la independència però crec que s'ha d'anar primer cap a una federació espanyola, que ens donaria autodeterminació i podríem fer el que ens donés la gana, i a partir d'alà ens podríem independitzar si voléssim, ara mateix el camí de la independència no existeix legalment... (no es poden fer referèndums, segons la constitució, tinc entès, o algo així) si guanyés un partit independentista crec que es podria fer, però no m'agradaria que cap d'aquests fos a govern. Bé, abans que Convergència i Unió sí. Total, segur que molts direu que una federació espanyola és impossible, però la veritat és que la independència també ho és. A més, si intentem fer un estatut digne i ens diuen que no hi cap a la constitució, demanem de canviar la constitució i no ens deixen (perquè no ens deixarien perquè sinó es socialistes perdrien molts vots) doncs podem anar a la ONU,a la Unió Europea o ago així a que ens ajudin els faran fer un referèndum a cataunya, perquè nosaltres no podrem fer res més. A part, ara no sortiria que sí en un referèndum, després d'això, es federalistes si que votarien que sí i potser guanyaríem.

Uff, deu ni do el paràgraf! :D
Un Estat federal espanyol és impossible. Es necessita reformar la Constitució, ja que es modificar la mateixa estructura de l'Estat; això exigeix l'aprovació de la reforma per 2/3 parts d'ambdues cambres (Congrés i Senat), el que implica que PP i PSOE s'hi posin d'acord. Més tard, en el molt hipotètic cas de que això es tirès endavant, si una desena part dels congressistes i senadors poden demanar un referèndum a tot l'Estat per ractificar-ho.

Després d'aquesta aprovació a les Corts Generals es dissolen aquestes i de nou han de votar a favor 2/3 d'ambdues cambres i s'ha de fer un referèndum a tot l'Estat. La independència és molt més possible, ja que depén únicament de nosaltres. Es pot fer un referèndum encara que l'Estat ho prohibeixi; la Generalitat podria donar-li cobertura. Bé, ja s'ha vist que un Estat federal és, amb perdó, per somiatruites.

Avatar de l’usuari
Marta Potter Weasley
Alumne/a de 6è
Alumne/a de 6è
Entrades: 249
Membre des de: dg. jul. 12, 2009 8:57 pm
Nom: Marta
Rang: Futura dona del Daniel Faraday
Ubicació: Al cau!

Re: interconomía

Entrada Autor: Marta Potter Weasley »

tot això ja ho sé, però la generalitat no pot fer un referèndum, pot fer consultes, que no són vinculants. La constitució (bé, crec que és la constitució o si no una llei) prohibeix fer referèndums que no estiguin organitzats pel govern i està clar que això el Zapatero no ho farà i encara menys el Rajoy que serà el president d’aquí res. A més no sé si ho ha d’aprovar el congrés... i falta que en el referèndum surti el sí, que no surt. Les dues coses són impossibles, està clar. Si és més fàcil una cosa que l'altra, la veritat, no ho sé però el cas és que el camí cap a la independència tampoc existeix. Si cap de les dues coses són possibles què hem de fer, resignar-nos? No, s'han d'intentar canviar les coses, perquè les lleis es poden canviar, la constitució es pot canviar (si és que algun dia la gent s'adona que ni el PP ni el PSOE són la solució). El problema no és lo difícil que és canviar la relació catalunya-espanya i que la política a espanya és una merda (que també) el problema també som nosaltres, la gent que votem (bé, jo no puc votar, encara) que tenim el poder de canviar les coses, però la gent es limita a votar el PP i com que no els agraden a la següent voten el PSOE, i com que tampoc els agraden a la següent voten el PP i així successivament aconseguim l'alternança política típica i un puto bipartidisme però gent, desperteu, hi ha més partits!! Aquests dos ja porten molt temps i no pensen donar-nos més llibertat, si es volen canviar les coses s’han de canviar els partits. El cas és que està a mans nostres canviar-ho (bé, ho hauria d'estar més, hi estic d'acord) i dintre d’aquest nosaltres hi inclueixo tots els espanyols, no podem fer-ho pel nostre compte els catalans i això crec que la gent no ho té clar. Perquè la societat es canvia des de baix, és la gent que ha de canviar d’opinió primer de tot. Segurament que sóc una somiatruites, com tu i tots els independentistes, però segueixo les meves idees i si tothom pensés una mica més i tothom tingués ideals com jo o com tu (suposo), podríem aconseguir moltes més coses i, segurament, entre elles la independència o el federalisme. I que consti que si hi hagués un referèndum només sí o no a la independència votaria que sí claríssimament però no s’han de creure en els ideals més possibles (o menys impossibles) sinó en els que realment racionalment creus que seria lo millor. A més, ara entre la crisis, les retallades i les baixades d’impostos el tema catalunya-espanya no és el que em preocupa més. Bé, espero que després de currar-me tot el paràgraf passis a mirar-ho..
:expelliarmus: :expelliarmus: :expelliarmus:
PÀGINES ARRANCADES!! amb l'anna_lovegood

Nova fic en solitari: Escarabats

Petons de:
Marta Potter Weasley

Avatar de l’usuari
harry_james_potter
Cap de Departament
Cap de Departament
Entrades: 444
Membre des de: dj. set. 11, 2008 8:50 pm
Nom: Albert
Rang: Graller
Ubicació: Esparreguera

Re: interconomía

Entrada Autor: harry_james_potter »

Està molt bé el que dius, el que passa és que a Espanya ja s'han preocupat de donar una mala imatge dels catalans, com a gent feréstega i perillosa, com a terroirsta que en qualsevol moment proclamen la independència i bombardegen a Espanya, com a lladres que no treballen ni fan res excepte queixar-se dels munts de diners que tenen i que sempre en demanen més i més a Espanya, i que robem els diners de les comunitats.

Per altra banda, federalisme dius? Estaria bé, però ells no faran mai això, i llavors nosaltres els hauríem de forçar a acceptar un federalisme i dic jo, per forçar-los per ser un estat federat, perquè no forçar-los per ésser independents?

PP o PSOE. Espanya fa molts anys que no estan disposats a tenir un president o vicepresident (o eprsona imfluent) del govern. És cert, Estanislau Figueres i Francesc Pi Maragall van ser presidents de la Primera República Espanyola (el dos priemrs de la I República Espanyola i els últims presidents catalans d'Espanya), però van durar molt poc (el priemr va durar del febrer al juny del 1873 i el segon del juny al juliol del 1873), no eren catalanistes i eren altres temps. Penseu sinó en en Roca. Ell i un grup de gent molt preparada, tant catalana com castellana van presentar-se fa anys a Espanya. Van perdre estrepitosament perquè en Roca era el número 1 o 2. I si no hi hagués aquesta catalanofòbia, molt possiblament la chacón hauria seguti endavant amb les primàries i hauria estat la nova núm. 1 del PSOE. Però no ha estat iaxí (tot iq eu no sé què seria pitjor, si la Chacón o en Rubalcaba).

Trobo que els independentistes ja hem dormit prou, ja ha arribat l'hora de tornar a sortir al carrer i fer valer la nostra veu, "Cridem qui som i que tothom ho escolti. I en acabat, que cadascú es vesteixi com bonament li plagui, i via fora!, que tot està per fer i tot és possible" (Miquel Martí i Pol, fragment d'"Ara mateix").
-George, com estàs?
-Com una fura [...] Fura-dat, captes Fred?

Avatar de l’usuari
Marta Potter Weasley
Alumne/a de 6è
Alumne/a de 6è
Entrades: 249
Membre des de: dg. jul. 12, 2009 8:57 pm
Nom: Marta
Rang: Futura dona del Daniel Faraday
Ubicació: Al cau!

Re: interconomía

Entrada Autor: Marta Potter Weasley »

harry_james_potter ha escrit:Està molt bé el que dius, el que passa és que a Espanya ja s'han preocupat de donar una mala imatge dels catalans, com a gent feréstega i perillosa, com a terroirsta que en qualsevol moment proclamen la independència i bombardegen a Espanya, com a lladres que no treballen ni fan res excepte queixar-se dels munts de diners que tenen i que sempre en demanen més i més a Espanya, i que robem els diners de les comunitats.

Per altra banda, federalisme dius? Estaria bé, però ells no faran mai això, i llavors nosaltres els hauríem de forçar a acceptar un federalisme i dic jo, per forçar-los per ser un estat federat, perquè no forçar-los per ésser independents?

PP o PSOE. Espanya fa molts anys que no estan disposats a tenir un president o vicepresident (o eprsona imfluent) del govern. És cert, Estanislau Figueres i Francesc Pi Maragall van ser presidents de la Primera República Espanyola (el dos priemrs de la I República Espanyola i els últims presidents catalans d'Espanya), però van durar molt poc (el priemr va durar del febrer al juny del 1873 i el segon del juny al juliol del 1873), no eren catalanistes i eren altres temps. Penseu sinó en en Roca. Ell i un grup de gent molt preparada, tant catalana com castellana van presentar-se fa anys a Espanya. Van perdre estrepitosament perquè en Roca era el número 1 o 2. I si no hi hagués aquesta catalanofòbia, molt possiblament la chacón hauria seguti endavant amb les primàries i hauria estat la nova núm. 1 del PSOE. Però no ha estat iaxí (tot iq eu no sé què seria pitjor, si la Chacón o en Rubalcaba).

Trobo que els independentistes ja hem dormit prou, ja ha arribat l'hora de tornar a sortir al carrer i fer valer la nostra veu, "Cridem qui som i que tothom ho escolti. I en acabat, que cadascú es vesteixi com bonament li plagui, i via fora!, que tot està per fer i tot és possible" (Miquel Martí i Pol, fragment d'"Ara mateix").
Bé, he de dir que sí, és veritat que hi ha anticatalanistes, però també és molt el que se'ns ven aquí. A més, em diràs que no hi ha antiespanyolistes aquí? Allà se'ls diu que tots ho som i aquí se'ns diu que Espanya sencera està en contra nostre i jo crec que tots tenim una falsa idea i això només fa que portar problemes. Per altra banda, jo no parlava d'un president català, m'és igual d'on siguin els presidents, simplement dic que hi ha un partit federalista que es diu Izquierda Unida i que ningú li fot ni cas. Que un senyor que tampoc ningú li fot ni cas que es diu Llamazares i ha entregat les demandes de la marxaindignada al president i que mentrestant la gent només diu que no ens representen. Bé, estic d'acord que la majoria no i m'encanta tot el que els indignats estan fent, han fet una feina brutal (veure a: http://marchapopularindignada.wordpress ... so-la-mpi/), però bé, aquest no era el tema. (ho sento, me'n vaig per les branques). Però el cas és que amb tota la marxa indignada on ens hem unit tots siguem d'on siguem, perquè lo important no és això sinó els nostres drets, estic veient que cada cop trobo menys important la idea d'estar separats o no d'espanya (cosa que no vol dir que no trobi important l'autodeterminació). Bé, si tu creus que ara és l'hora de sortir al carrer i cridar el que ets fes-ho, però crec que en mig d'una crisis tant a saco, en mig de les retallades de CIU i PSOE, les baixades d'impostos... crec que és moment d'unir-nos tots per reivindicar altres coses. Visca la marxa indignada!
Marta Potter Weasley l’ha editat per darrera vegada el dia: dc. jul. 27, 2011 2:05 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
PÀGINES ARRANCADES!! amb l'anna_lovegood

Nova fic en solitari: Escarabats

Petons de:
Marta Potter Weasley

Avatar de l’usuari
Marta Potter Weasley
Alumne/a de 6è
Alumne/a de 6è
Entrades: 249
Membre des de: dg. jul. 12, 2009 8:57 pm
Nom: Marta
Rang: Futura dona del Daniel Faraday
Ubicació: Al cau!

Re: interconomía

Entrada Autor: Marta Potter Weasley »

Marta Potter Weasley ha escrit:
harry_james_potter ha escrit:Està molt bé el que dius, el que passa és que a Espanya ja s'han preocupat de donar una mala imatge dels catalans, com a gent feréstega i perillosa, com a terroirsta que en qualsevol moment proclamen la independència i bombardegen a Espanya, com a lladres que no treballen ni fan res excepte queixar-se dels munts de diners que tenen i que sempre en demanen més i més a Espanya, i que robem els diners de les comunitats.

Per altra banda, federalisme dius? Estaria bé, però ells no faran mai això, i llavors nosaltres els hauríem de forçar a acceptar un federalisme i dic jo, per forçar-los per ser un estat federat, perquè no forçar-los per ésser independents?

PP o PSOE. Espanya fa molts anys que no estan disposats a tenir un president o vicepresident (o eprsona imfluent) del govern. És cert, Estanislau Figueres i Francesc Pi Maragall van ser presidents de la Primera República Espanyola (el dos priemrs de la I República Espanyola i els últims presidents catalans d'Espanya), però van durar molt poc (el priemr va durar del febrer al juny del 1873 i el segon del juny al juliol del 1873), no eren catalanistes i eren altres temps. Penseu sinó en en Roca. Ell i un grup de gent molt preparada, tant catalana com castellana van presentar-se fa anys a Espanya. Van perdre estrepitosament perquè en Roca era el número 1 o 2. I si no hi hagués aquesta catalanofòbia, molt possiblament la chacón hauria seguti endavant amb les primàries i hauria estat la nova núm. 1 del PSOE. Però no ha estat iaxí (tot iq eu no sé què seria pitjor, si la Chacón o en Rubalcaba).

Trobo que els independentistes ja hem dormit prou, ja ha arribat l'hora de tornar a sortir al carrer i fer valer la nostra veu, "Cridem qui som i que tothom ho escolti. I en acabat, que cadascú es vesteixi com bonament li plagui, i via fora!, que tot està per fer i tot és possible" (Miquel Martí i Pol, fragment d'"Ara mateix").
Bé, he de dir que sí, és veritat que hi ha anticatalanistes, però també és molt el que se'ns ven aquí. A més, em diràs que no hi ha antiespanyolistes aquí? Allà se'ls diu que tots ho som i aquí se'ns diu que Espanya sencera està en contra nostre i jo crec que tots tenim una falsa idea i això no treu cap a res. He parlat amb gent espanyola que es pensa que aquí discriminem als espanyols, que a l'institut (no sé com els haurà arribat perquè, com a mínim al meu cole no va així) si algú va amb Espanya al mundial és el "españolito". Hola? La majoria de gent anava amb Espanya. Però en realitat jo no he conegut mai a cap anticatalanista i així que el que se'ns diu a nosaltres tampoc és massa veritat.

Per altra banda, jo no parlava d'un president català, m'és igual d'on siguin els presidents, simplement dic que hi ha un partit federalista que es diu Izquierda Unida i que ningú li fot ni cas. Que un senyor que tampoc ningú li fot ni cas que es diu Llamazares i ha entregat les demandes de la marxaindignada al president i que mentrestant la gent només diu que no ens representen. Bé, estic d'acord que la majoria no i m'encanta tot el que els indignats estan fent, han fet una feina brutal (veure a: http://marchapopularindignada.wordpress ... so-la-mpi/), però bé, aquest no era el tema. (ho sento, me'n vaig per les branques). Però el cas és que amb tota la marxa indignada on ens hem unit tots siguem d'on siguem, perquè lo important no és això sinó els nostres drets, estic veient que cada cop trobo menys important la idea d'estar separats o no d'espanya (cosa que no vol dir que no trobi important l'autodeterminació). Bé, si tu creus que ara és l'hora de sortir al carrer i cridar el que ets fes-ho, molt bé, però crec que en mig d'una crisis tant a saco, en mig de les retallades de CIU i PSOE, les baixades d'impostos... crec que és moment d'unir-nos tots per reivindicar altres coses. Visca la marxa indignada! Per cert, Leoj, espero que posis algun comentari per aquí, eh? Que tot això ve pel teu comentari
PÀGINES ARRANCADES!! amb l'anna_lovegood

Nova fic en solitari: Escarabats

Petons de:
Marta Potter Weasley

Avatar de l’usuari
Marta Potter Weasley
Alumne/a de 6è
Alumne/a de 6è
Entrades: 249
Membre des de: dg. jul. 12, 2009 8:57 pm
Nom: Marta
Rang: Futura dona del Daniel Faraday
Ubicació: Al cau!

Re: interconomía

Entrada Autor: Marta Potter Weasley »

No sé per què quan edito em posa nou comentari en comptes de substituïr-lo com sempre... bueno, és igual. xD
:expelliarmus: :expelliarmus: :expelliarmus:
PÀGINES ARRANCADES!! amb l'anna_lovegood

Nova fic en solitari: Escarabats

Petons de:
Marta Potter Weasley

Avatar de l’usuari
harry_james_potter
Cap de Departament
Cap de Departament
Entrades: 444
Membre des de: dj. set. 11, 2008 8:50 pm
Nom: Albert
Rang: Graller
Ubicació: Esparreguera

Re: interconomía

Entrada Autor: harry_james_potter »

La marxa indignada està molt bé, però crec que ara és el moment de la sessessió, ja que si sortim ara de la crisi seguirem estant dins d'un país que ens ofega sense matar-nos mai, que només ens vol pels diners, perquè seguim essent el seu motor, i mentre ells tornen a viure per sobre de les seves possibilitats, aquí ens envien la immigració, que moltes vegades es troba sola en un lloc desconegut, sense papers ni diners i que ha de malviure per poder sobreviure, vivim per sota del que podríem i ens intenten matar la llengua, la cultura, la història i la nació.
Si ara fossim independents seríem el 4t país més ric del món, la crisi la passaríem en un moment, som els que més dienrs fem a Espanya i els que més retallades hem fet per tal de sortir de la crisi.


En Llamazares? Aquest va donar suport al Zapatera la legislació passada perquè no sortís en Rajoy. La seva força és minsa, i ni que fos el partit més votat, de debò et creus que ens convertiríem en un estat federat? Permete'm que en dubti.
-George, com estàs?
-Com una fura [...] Fura-dat, captes Fred?

Avatar de l’usuari
Marta Potter Weasley
Alumne/a de 6è
Alumne/a de 6è
Entrades: 249
Membre des de: dg. jul. 12, 2009 8:57 pm
Nom: Marta
Rang: Futura dona del Daniel Faraday
Ubicació: Al cau!

Re: interconomía

Entrada Autor: Marta Potter Weasley »

No sé per què un partit hauria de fer veure que és federal quan això no crec jo que doni vots. No han estat fins ara el partit més qüerent amb les seves idees? I jo trobo lògic que s'aliessin amb el PSOE per tal que no guanyés el PP. L'altra cosa, si Catalunya és la comunitat autònoma que ha patit més retallades és perquè hem estat tant imbècils de votar convergència (bé, jo no.. xD) I amb això de la llengua i la cultura sí, estic d'acord amb tu. Clar que amb un estat federal nosaltres decidiríem les nostres coses així que ningú ens podria treure una escola en català ni res semblant. Amb tema diners, això que ens escanyen.. bé, és cert que se'ns treuen molts diners, però és molt fàcil quan ets el pobre dir "compartim, que cadascú pagui de manera proporcional al que té" i totes aquestes coses que defensen les esquerres i, en canvi, quan s'és el ric dir que no. A veure, no estem les esquerres d'acord en què els rics paguin més? Doncs amb les comunitats autònomes igual. El que no és gens just és que el País Vasc i Navarra (és navarra, oi?) tinguin un sistema i els altres un altre i només perquè en el temps de Franco ho van pactar. Això no s'aguanta per enlloc. Estic d'acord que és massa exagerat el que paguem i que s'ha de replantejar tot però tenint en compte que és normal que si som els rics hem de pagar més tal i com van fer la Unió Europea quan Espanya era pobre. Llavors no ens queixem, si som nosaltres els que som ajudats.
PÀGINES ARRANCADES!! amb l'anna_lovegood

Nova fic en solitari: Escarabats

Petons de:
Marta Potter Weasley

Avatar de l’usuari
Leoj
Nou/va Alumne/a
Nou/va Alumne/a
Entrades: 7
Membre des de: ds. jul. 16, 2011 10:13 pm

Re: interconomía

Entrada Autor: Leoj »

El que no és gens just és que aquí nosaltres fem retallades socials i ens apretem el cinturó d'una manera desmesurada i allà al sur continuïn la festa com si la crisi no existís. Són ells els que viuen per sobre de les seves possibilitats, els que s'aprofiten dels 22.000 milions d'euros que cada any, com a vedells, cedim a "la capital del Reino" perque els reparteixin entre aquelles comunitats més pobres. I en què s'ho gasten? Doncs a malgastar-los, perque amb el temps que fa que s'aprofiten de nosaltres no han sortit del forat en el qual es troben i van fent prejubilacions a empreses públiques a tot drap.

A, i això no és pas solidaritat, és espoli. Nosaltres no cedim voluntàriament aquests diners, ho hem de fer i punt. L'espoli fiscal està xifrat en el 10 % del PIB català, uns 22.000 milions d'euros. Això significa que cada català, independenment de la seva ideologia, paga 3000 euros a l'any que no tornen a Catalunya. I mentres aquí tancant hospitals... Als Länder alemanys els poden treure com a màxim un 5% del seu PIB, cosa que fa pensar.

Pel tema del referèndum: no cal pas demanar permís. Que ho prohibeixin des de l'Estat, que aquí es podria fer una consulta igualment i ja per acabar, sobre el tema del federalisme: primer cal ser un Estat per federar-se lliurament amb un altre.

Avatar de l’usuari
harry_james_potter
Cap de Departament
Cap de Departament
Entrades: 444
Membre des de: dj. set. 11, 2008 8:50 pm
Nom: Albert
Rang: Graller
Ubicació: Esparreguera

Re: interconomía

Entrada Autor: harry_james_potter »

[quote="Marta Potter Weasley"]Amb tema diners, això que ens escanyen.. bé, és cert que se'ns treuen molts diners, però és molt fàcil quan ets el pobre dir "compartim, que cadascú pagui de manera proporcional al que té" i totes aquestes coses que defensen les esquerres i, en canvi, quan s'és el ric dir que no. A veure, no estem les esquerres d'acord en què els rics paguin més? Doncs amb les comunitats autònomes igual. El que no és gens just és que el País Vasc i Navarra (és navarra, oi?) tinguin un sistema i els altres un altre i només perquè en el temps de Franco ho van pactar. Això no s'aguanta per enlloc.[quote]


Una cosa és pagar més perquè puc, que llavors cobraríem més (cosa que no és així), i l'altra cosa és pago més, cobro menys i si em queixo se m'insulta.
El pacte fiscal del País Basc i Navarra no ho van pactar en temps de Franco, ho van pactar en temps de la "transició" (ehem!) "democràtica". I si Catalunya no va demanar-ho va ser perquè CiU va veure que si ho demanàvem, 4 dies després Espanya s'enfonsava i ens prenien el poc que teníem.
-George, com estàs?
-Com una fura [...] Fura-dat, captes Fred?

Avatar de l’usuari
harry_james_potter
Cap de Departament
Cap de Departament
Entrades: 444
Membre des de: dj. set. 11, 2008 8:50 pm
Nom: Albert
Rang: Graller
Ubicació: Esparreguera

Re: interconomía

Entrada Autor: harry_james_potter »

Leoj ha escrit:El que no és gens just és que aquí nosaltres fem retallades socials i ens apretem el cinturó d'una manera desmesurada i allà al sur continuïn la festa com si la crisi no existís. Són ells els que viuen per sobre de les seves possibilitats, els que s'aprofiten dels 22.000 milions d'euros que cada any, com a vedells, cedim a "la capital del Reino" perque els reparteixin entre aquelles comunitats més pobres. I en què s'ho gasten? Doncs a malgastar-los, perque amb el temps que fa que s'aprofiten de nosaltres no han sortit del forat en el qual es troben i van fent prejubilacions a empreses públiques a tot drap.

A, i això no és pas solidaritat, és espoli. Nosaltres no cedim voluntàriament aquests diners, ho hem de fer i punt. L'espoli fiscal està xifrat en el 10 % del PIB català, uns 22.000 milions d'euros. Això significa que cada català, independenment de la seva ideologia, paga 3000 euros a l'any que no tornen a Catalunya. I mentres aquí tancant hospitals... Als Länder alemanys els poden treure com a màxim un 5% del seu PIB, cosa que fa pensar.

Pel tema del referèndum: no cal pas demanar permís. Que ho prohibeixin des de l'Estat, que aquí es podria fer una consulta igualment i ja per acabar, sobre el tema del federalisme: primer cal ser un Estat per federar-se lliurament amb un altre.


Bravo! :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Aquí nosaltres ens hem hagut d'estrènyer el cinturó, tant que fins i tot l'Angela Merkel ens ha felicitat (cosa que no va agradar genys ni mica a Espanya), ara bé, a certes parts del país opressor encara no els he vist prendre emsures anticrisi, ans el contrari!
-George, com estàs?
-Com una fura [...] Fura-dat, captes Fred?

Avatar de l’usuari
Marta Potter Weasley
Alumne/a de 6è
Alumne/a de 6è
Entrades: 249
Membre des de: dg. jul. 12, 2009 8:57 pm
Nom: Marta
Rang: Futura dona del Daniel Faraday
Ubicació: Al cau!

Re: interconomía

Entrada Autor: Marta Potter Weasley »

harry_james_potter ha escrit:
Leoj ha escrit:El que no és gens just és que aquí nosaltres fem retallades socials i ens apretem el cinturó d'una manera desmesurada i allà al sur continuïn la festa com si la crisi no existís. Són ells els que viuen per sobre de les seves possibilitats, els que s'aprofiten dels 22.000 milions d'euros que cada any, com a vedells, cedim a "la capital del Reino" perque els reparteixin entre aquelles comunitats més pobres. I en què s'ho gasten? Doncs a malgastar-los, perque amb el temps que fa que s'aprofiten de nosaltres no han sortit del forat en el qual es troben i van fent prejubilacions a empreses públiques a tot drap.

A, i això no és pas solidaritat, és espoli. Nosaltres no cedim voluntàriament aquests diners, ho hem de fer i punt. L'espoli fiscal està xifrat en el 10 % del PIB català, uns 22.000 milions d'euros. Això significa que cada català, independenment de la seva ideologia, paga 3000 euros a l'any que no tornen a Catalunya. I mentres aquí tancant hospitals... Als Länder alemanys els poden treure com a màxim un 5% del seu PIB, cosa que fa pensar.

Pel tema del referèndum: no cal pas demanar permís. Que ho prohibeixin des de l'Estat, que aquí es podria fer una consulta igualment i ja per acabar, sobre el tema del federalisme: primer cal ser un Estat per federar-se lliurament amb un altre.


Bravo! :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Aquí nosaltres ens hem hagut d'estrènyer el cinturó, tant que fins i tot l'Angela Merkel ens ha felicitat (cosa que no va agradar genys ni mica a Espanya), ara bé, a certes parts del país opressor encara no els he vist prendre emsures anticrisi, ans el contrari!
Això ja no és un debat catalunya-espanya, és algo molt més sèrio per mi, quan diueu mentre aquí "hem hagut" de retallar--> ehem, això és el que us han venut! Les retallades NO SÓN IMPRESCINDIBLES. Hi ha alternatives com apujar els impostos, que els tenim molt més baixos que la majoria de països de la Unió Europea i molt menys progressius. És que no aprenem del passat? Com es va sortir de la crisis del 29? Recordem-ho tots perquè sembla que el que estudiem només serveix pels exàmens. A mi no em poden estar dient que no hi ha cap altra manera de sortir de la crisis mentre jo estic estudiant el New Deal. Si convergència ha fet aquestes retallades dels sectors públics és perquè només volen privatitzar, volen un altre model econòmic, un de semblant als Estats Units, què us sembla? A més, les retallades no donen ocupació. El que es necessita és donar feina a la gent i que es torni a crear riquesa! Si en altres comunitats autònomes no estan prenent mesures de dretes, doncs millor per ells però no podem exigir que facin les polítiques que nosaltres volem perquè siguem nosaltres els que posem part dels diners perquè això és el que fa Alemanya amb Espanya i jo trobo que no tenen cap mena de dret.
Us poso un vídeo i una presentació de prezi (un programa que està molt bé) que ho explica molt millor que no jo. Siplau, mireu-ho, i només després em dieu si realment aquí ens "hem hagut" d'apretar el cinturó.

http://prezi.com/eqrtehwzwhd0/que-hi-ha ... etallades/

http://www.youtube.com/watch?v=ljsyfIX_iDw

Per cert, ja he dit jo que tot el tema de diners s'ha de replantejar, que és molt exagerat i que no és gens just, i menys si paguen més poc perquè en el moment de transició o en el que sigui ho pactessin (jo ho sento però el que tinc entès és que era en temps de Franco. Té sentit, el País Vasc va estar en el bàndol Franquista de seguida i Navarra ni idea... però en tot cas no crec que tingui massa importància en aquest debat) però això que cada català, independentment de la seva ideologia, paga una pasta a Espanya.. vale, torno, si estem que els rics han de pagar més que els pobres, no estem d'acord en què independentment de la seva ideologia ho han de pagar? Ara que clar, si esteu d'acord en les mesures de dretes que s'han pres, dubto que estigueu d'acord en repartir els diners d'aquesta manera... però això ja seria traslladar el tema en un debat d'esquerres-dretes. Jo, personalment, el trobo molt més interessant que no pas federalisme-independentisme.
PÀGINES ARRANCADES!! amb l'anna_lovegood

Nova fic en solitari: Escarabats

Petons de:
Marta Potter Weasley

Avatar de l’usuari
Leoj
Nou/va Alumne/a
Nou/va Alumne/a
Entrades: 7
Membre des de: ds. jul. 16, 2011 10:13 pm

Re: interconomía

Entrada Autor: Leoj »

Marta Potter Weasley ha escrit:
Això ja no és un debat catalunya-espanya, és algo molt més sèrio per mi, quan diueu mentre aquí "hem hagut" de retallar--> ehem, això és el que us han venut! Les retallades NO SÓN IMPRESCINDIBLES. Hi ha alternatives com apujar els impostos, que els tenim molt més baixos que la majoria de països de la Unió Europea i molt menys progressius. És que no aprenem del passat? Com es va sortir de la crisis del 29? Recordem-ho tots perquè sembla que el que estudiem només serveix pels exàmens. A mi no em poden estar dient que no hi ha cap altra manera de sortir de la crisis mentre jo estic estudiant el New Deal. Si convergència ha fet aquestes retallades dels sectors públics és perquè només volen privatitzar, volen un altre model econòmic, un de semblant als Estats Units, què us sembla? A més, les retallades no donen ocupació. El que es necessita és donar feina a la gent i que es torni a crear riquesa! Si en altres comunitats autònomes no estan prenent mesures de dretes, doncs millor per ells però no podem exigir que facin les polítiques que nosaltres volem perquè siguem nosaltres els que posem part dels diners perquè això és el que fa Alemanya amb Espanya i jo trobo que no tenen cap mena de dret.
Us poso un vídeo i una presentació de prezi (un programa que està molt bé) que ho explica molt millor que no jo. Siplau, mireu-ho, i només després em dieu si realment aquí ens "hem hagut" d'apretar el cinturó.

http://prezi.com/eqrtehwzwhd0/que-hi-ha ... etallades/

http://www.youtube.com/watch?v=ljsyfIX_iDw

Per cert, ja he dit jo que tot el tema de diners s'ha de replantejar, que és molt exagerat i que no és gens just, i menys si paguen més poc perquè en el moment de transició o en el que sigui ho pactessin (jo ho sento però el que tinc entès és que era en temps de Franco. Té sentit, el País Vasc va estar en el bàndol Franquista de seguida i Navarra ni idea... però en tot cas no crec que tingui massa importància en aquest debat) però això que cada català, independentment de la seva ideologia, paga una pasta a Espanya.. vale, torno, si estem que els rics han de pagar més que els pobres, no estem d'acord en què independentment de la seva ideologia ho han de pagar? Ara que clar, si esteu d'acord en les mesures de dretes que s'han pres, dubto que estigueu d'acord en repartir els diners d'aquesta manera... però això ja seria traslladar el tema en un debat d'esquerres-dretes. Jo, personalment, el trobo molt més interessant que no pas federalisme-independentisme.
A mi em sembla molt bé la teoria Keynesiana, fomentar l'ocupació per baixar l'atur (amb el que comporta d'estalvi de les arques de l'Estat) i llavors fomentar el consum per pujar l'economia... Estic en contra de pujar més els impostos, perque això merma el consum, per tant hi estic en contra. Ei, que també estic en contra de derogar l'impost de successions! Una cosa no treu l'altra. Has de tenir en compte una cosa: els mercats són els que manen.

I aquests mercats demanen retallades, no pas més inversió.

Avatar de l’usuari
Marta Potter Weasley
Alumne/a de 6è
Alumne/a de 6è
Entrades: 249
Membre des de: dg. jul. 12, 2009 8:57 pm
Nom: Marta
Rang: Futura dona del Daniel Faraday
Ubicació: Al cau!

Re: interconomía

Entrada Autor: Marta Potter Weasley »

[/quote]

A mi em sembla molt bé la teoria Keynesiana, fomentar l'ocupació per baixar l'atur (amb el que comporta d'estalvi de les arques de l'Estat) i llavors fomentar el consum per pujar l'economia... Estic en contra de pujar més els impostos, perque això merma el consum, per tant hi estic en contra. Ei, que també estic en contra de derogar l'impost de successions! Una cosa no treu l'altra. Has de tenir en compte una cosa: els mercats són els que manen.

I aquests mercats demanen retallades, no pas més inversió.[/quote]

Quina gran argumentació: els mercats són els que manen i demanen retallades. Pim pam, ja ho has colat. Mira, perquè la gent consumeixi ha de tenir feina, primer de tot, si no cobra un sou no comprarà. Com pots aconseguir que hi hagi menys atur? Doncs donant feina des de l'estat. Amb quins diners? Impostos! I això és la clau perquè la gent torni a consumir, les empreses tornin a anar bé i donin feina a més gent i tot torni a la normalitat. És que no manaven els mercats el 29? Doncs clar que sí, però va funcionar, no? Les retallades no crearan riquesa, els impostos sí. Crec que això està molt ben explicat a l'article de prezi.
PÀGINES ARRANCADES!! amb l'anna_lovegood

Nova fic en solitari: Escarabats

Petons de:
Marta Potter Weasley

Respon