Pàgina 1 de 5

el narrador

Publicat: ds. jul. 16, 2005 1:08 am
Autor: licantrop
us eu preguntat mai qui es la persona que explika la historia . he sentit en algun lloc k es un personatge k explika la historia .que en penseu?

Publicat: ds. jul. 16, 2005 10:56 am
Autor: LunaBlack_Lovegood
Home, no m'ho he preguntat, perquè ja és dóna per suposat que és un narrador extern...

Publicat: dg. jul. 17, 2005 6:55 pm
Autor: HpConan
Mmm.....

Però és un narrador des del punt de vista del Harry. El que no veu el Harry no es diu... només se sap el que pensa el Harry i el que ell pensa que pensen. XD

Només hi ha 4 capítols on el narrador no és 'el Harry':

- El primer de La Pedra.
- El primer de El Calze (però aquest és també des del punt de vista del Harry... Perquè és el que el Harry veu en un somni...)
- Els dos primers de El Príncep.És com extern... però... És com si ho expliqués el Harry, però en tercera persona.

Publicat: dg. jul. 17, 2005 10:12 pm
Autor: catelena
No i avia pensat mai.... pro stik d´akort am el HpConan d k es kom si fos en Harry ... :roll:

Publicat: dg. jul. 17, 2005 11:30 pm
Autor: Ary
jo tambe estic dacord am l´hpconan nomes se sap lo que pensa el harry

Publicat: dl. jul. 18, 2005 1:02 am
Autor: LunaBlack_Lovegood
És un narrador omniscient i extern, les dues coses.
I tot això que dieu demostra que és omniscient, encara que només amb llegir una pàgina (que no siguin els capítols que ha esmentat l'HPConan) és nota.

I això segueix demostrant que no és un personatge, a menys que sigui Déu...xD I, suposant que Harry Potter conspira contra l'església :roll: :roll: :roll: , no és massa probable...jajaja! :greetings: :imslow:

Publicat: dl. jul. 18, 2005 9:35 am
Autor: HpConan
No, no és omniscient.

El narrador no ho sap tot. El narrador sap les coses a partir del Harry.

Jo crec que és una manera que ha fet la Rowling per escriure en primera persona (per tant, ja no és omniscient), com si ho fes el Harry... Però sense fer-ho en primera persona. Perquè si escrivís en primera persona ja sabriem que el Harry sobreviu al setè llibre (si no, no ens ho podria explicar :roll: ).

Se m'entén?


És més.... en el capítol segon del sisè llibre (no diré cap spoiler, tranquils XD), el narrador nos ap absolutament RES. És com si algú ho veiés des del carrer... i només ap els noms i cap on van a partir de que ho diuen elspersonatges.
És a dir, si parla "Pepet" (per exemple... al sisè llibre, de moment, no hi ha cap Pepet :P ), el narrador no sap el seu nom fins que el "Manelet" (Haha) li diu 'Pepet!'. XD


Bé, en resum. Que no és omniscient. I extern.... pf... És el Harry, qui ho explica, com si diguéssim. però no en priemra persona.


Ja veureu... lelgiu qualsevol pàgina. Si el Hrry no és en la situació, no se sap res d'aquella situació. Si el Harry no ho veu, no ho veiem... Etc.

I els pensaments només el deduim pel to com parlen els altres personatges o com li sembla al Harry quie està.

Publicat: dl. jul. 18, 2005 10:36 am
Autor: LunaBlack_Lovegood
Bé, si, tens raó, no ho havia mirat així...
:happycry: Ara que m'he llegit el segon capítol, he vist com és el narrador d'aquest,l és que no l'havia llegit... :oops:

Publicat: dl. jul. 18, 2005 10:47 am
Autor: Ary
TENS RAO EL NARRADOR ES BEN EXTRANY, JA M´HI HABIA FIXAT ABANS K ERA UN TIPUS DE NARRADOR K NO ES NORMAL.

Publicat: dl. jul. 18, 2005 10:49 am
Autor: LunaBlack_Lovegood
Bé, en comptes de extrany diguemne que té un narrador....especial, que queda millor... :roll: :mrgreen: :lol:

Publicat: dl. jul. 18, 2005 5:21 pm
Autor: Angelina
jo no m'ho havia pensat mai xro de totes maneres crec que estic d'acord quan dieu que és un narrador extern però amb coneixements (encara que només des del pun de vista del Harry)

Publicat: dv. ago. 19, 2005 12:07 pm
Autor: Weasley(L)Hermione
tot aixo vol di q el harry se salvara, ja q es el seu pun devista, i si al final del 7é llibre mor, com so fa x explicaro???

Publicat: dv. ago. 19, 2005 12:08 pm
Autor: Jomura
Tens raó km su fara???

Publicat: dv. ago. 19, 2005 12:21 pm
Autor: Padfoot
El tipus de narrador que tenim en els llibres no vol dir que en Harry es salvi, els llibres no estan escrits en passat, com si d'aqui 30 anys quan el Harry sigui gran expliques tota la història a algú. Estan escrits en present per tan això no descarta que en Harry pugui morrir a l'últim llibre :cry:

Publicat: dv. ago. 19, 2005 12:24 pm
Autor: LunaBlack_Lovegood
Crec que morirà, i el narrador dirà una cosa com...

<<En Harry va tancar els ulls, va caure (bé, el rotllo de com mori, us podeu imaginar el q voleu... :roll: )...I dirà: En Harry va caure mort al terra, a la front quasi no se li veia la marca en forma de llamp, se li estava esborrant, akella que li va fer ki estava mort a uns metres, la q va esdevenir la lluita, la cicatriu.>>

No se, un rotllo d'akests, com q jo crec que moriran tots dos...Doncs m'imahgino una cosa com akesta...I lo de la cicatriu...No se, crec que el setè llibre acabarà amb akesta paraula..encara que siguin rumors..)...Q us sembla, el meu final??XD
Veieu com es pot fer un final amb en harry mort amb akest tipus de narrador??