BLACK... ALBUS... RUBEUS?

Envia els teories sobre els llibres i comenta'ls!
Regles del fòrum
Recordeu a escriure com a mínim 4 línies.
Recordeu-vos d'argumentar les coses sempre que pugueu.
Totes les Normes del fòrum

Creus factible aquesta enquesta?

Si, per què no?
30
71%
massa enrebessat...
12
29%
 
Vots totals: 42

Avatar de l’usuari
ralau
Alumne/a de 4t
Alumne/a de 4t
Entrades: 105
Membre des de: dc. feb. 15, 2006 12:44 pm
Ubicació: CDV

BLACK... ALBUS... RUBEUS?

Entrada Autor: ralau »

Al meu parer està molt ben trobada i lògica, seguint uns esquemes generals que es van repetint, i que es possible que la Rowling seguís. Al principi es fa una mica dificil d’entendre, però val la pena ;).
Ho sento pels errors de traducció, perquè encara que m’he estat molts dies traduint-la (falta de temps) anava una mica a saco.
Aqui us posso l’adreça de la teoria original en anglès:
http://www.mugglenet.com/editorials/spi ... se07.shtml

********************************************************************************
Black, Albus... Rubeus?

Primer una mica d’Alquimia

Alquimia no es, com molts creuen, una rudimentària predecessora de la quimica moderna. Es el proces de la transformació de les nostres animes humanes a les nostres animes divines. La disciplina fisica asociada amb aquest viatje reuneix elements quimics i la purificacio de metalls base a metalls fins (or) , creant per ultim la pedra filosofal, que ofereix la immortalitat al seu creador. En el moment que algu s’ha transformat ell mateix en una pedra filosofal, aquell ha superat les limitacions que tenim tots a la terra i amb la mortalitat. El resultat és immortalitat real -no una eterna continuacio d’existència a la Terra com en Voldemort preveia. El viatge de l’heroi és una metamorfòsi per la transformació alquímica. Els processos reunits tenen noms específics, simbols i caracteristiques associades , i aquestes caracteristiques reflexen el procés de la transformació humana: el creixement de l’ànima. Molts textos llisten i descriuen els processos una mica diferent. Tot i així, hi ha 3 estadis bàsics que sempre son mencionats: Negre, Blanc i Vermell. Això ha estat molt apuntat per molts fans de HP que diuen que L’ordre del Fenix (HP5) es un estudi del primer procés. Seguint això, es pot veure facilment la natura i les característiques del segon procés durant el Misteri del príncep (HP6). Si mirem el procés final, ens podem fer alguna idea del que passarà durant el HP7??

PRIMER PROCÉS*****************************************

Nigredo – El procés Negre

El procés Negre és el primer i, de moltes maneres, el més dolorós del viatje alquímic. És “una fosca nit de l’ànima” i se sent molt desesperada. És literalment el procés de putrefacció o descompossició. L’un mateix vell i fals s’ha de trencar i destruir per trobar la llum en el seu interior. En la majoria de histories d’alquimia, el cercador (caçador, com la seva posició en el Quidditch) veurà incontables hombres i dimonis (dementors al carrer Privet,Voldemort en el cap d’en Harry), experimentant dolorosos rituals (“No diré mentides”), neteja d’impureses (netejant el nº12 de la Plaça Grimmauld) i un viatge profunditzant en les emocions que enfrenten la seva realitat interna (l’estat emocional d’en Harry a través del HP5, així com la seva introducció a la oclumència i els seus viatjes pel pensiu).

Els símbols associats amb el procés Negre inclueixen: decapitació (els caps dels elfs domèstics a la paret de la Plaça Grimmauld; converses d’en Harry amb en Nick-de-poc-sense-cap després de la mort d’en Sirius), empresonament o confinament (una paraula: Umbridge) i calor, sequedat (l’estiu al carrer Privet abans del quinzè aniversari d’en Harry). El procés Negre està marcat sufriment, depressió i un viatge al centre de les emocions. Està governat per Saturn, un deu que pot causar melanconia i visions demoníaques (visites nocturnes d’en Voldemort).

HP5 és també el llibre d’en Sirius, en el sentit de que, en Sirius és el seu padrí i una influència adulta sobre enHarry en aquest moment de la seva vida- Sirius Black. Aprenem més sobre en Sirius en aquest llibre que en tots els anteriors junts. “coneixem” a la seva familia i visitem la casa de la seva infantesa. Veiem el Sirius jove pre-Azkaban. Trobem la seva foscor, negativitat, sufriment i judici.I el perdem en el vel. Molt de la vida d’en Sirius és una personificació de la nit fosca de l’ànima: els seus dotze anys a Azcaban, acussat i malentès per equivocació, deixat per podrir-se amb els demèntors (putrefacció personificada); la seva infantesa amb una familia de mags negres; i el seu poc disposat empresonament en un extremadament “Grim, old place” (lloc sever i vell) Sirius Black. El procés negre de fet.

Tot i així, en Sirius és també anomenat com a la estrella més brillant del cel – la llum en la foscor. La seva presencia en la vida d’en Harry ofereix llum i esperança quan en Harry ho necessita. En la base del procés Negre, després del dolor i la dessolació de la foscor, en el mateix centre del seu ser, el cercador troba un nucli de la llum: la flama de la qual pot començar a fer créixer la seva ànima. En HP5, en Harry està capficat en els seus propis records dolents, i és forçat a expossar-los a en Severus Snape. Tothom creu que és un mentider i un llunàtic, i està frustrat i fet pols i quasi bé, condemnat pel mon dels bruixots per equivocació. Ell és superat per en Ron, que és delegat, i bannejat de jugar al Quidditch. És forçat a veure coses sobre el seu pare, Sirius, i la relació entre els seus pares que contradeix totes les seves idees prèvies de com eren. Els seus intents de connexió romàntica són desastrossos. El seu mentor, en Dumbledore, està absent i l’ignora, no pot parlar gaire amb en Sirius i se sent victima, enfadat, desesperançat i sol.

En la seva errònia creència de que en Voldemort té en Sirius – que la foscor ha capturat la llum – en Harry se’n va cap al departament de Misteris. Lluita valentment, pero el seu error li costa un dels seus amics més preciats. El procés Negre reuneix cavar més profundament en el nostre ser misteriós com mai ho haviem fet, i veient coses sobre nosaltres que poden ser devastadores. Això també requereix sacrifici...pèrdua. Requereix que abandonem les nostres idees de qui som, i encarar la buidor que segueix.
És el seu amor per en Sirius que porta a en Harry a aquest moment en la seva cerca- a la base de la seva natura més danyada, més terrestre – i llavors la tasca d’en Sirius s’acaba. El seu propòsit s’ha satisfet, ell mor, deixant en Harry en l’estat més vulnerable i xocant de la seva vida. Està preparat per començar el segon procés: Albus.

SEGON PROCÉS*******************************************

Albedo – El procés Blanc

L’Albedo, o el procés blanc, significa l’albada d’una nova possibilitat pel cercador – els començaments de la llum en els sentits. Això és sovint simbolitzat per les primeres hores de l’alba, quan el cel comença a clarejar després de la foscor de la nit. Al final del HP5, en Harry torna amb l’albus Dumbledore, que pacientment el guia a través del dolor de la pena a un entenement nou. En Harry aprèn més sobre ell mateix i el seu destí. Ell ho ha de trobar dins seu per confiar en el seu mentor un altre cop, malgrat la seva còlera i dolor. Aquesta “lluminositat i lleugerament “, un simbol de l’alba del procés Blanc, va agafant una forma visual fet per la JKR en el blanquejar molt pàlid del cel del matí vist a través de la finestra de l’Albus. En Harry marxa al carrer Privet havent trobat confort en el seu diàleg amb la Luna (la lluna, la feminitat principal) i en el suport dels seus amics a King’s Cross.

HP6 és el procés Blanc d’en Harry. Ell es reuneix amb l’Albus immediatament, i ja ha temperat el seu estat emocional desde la ultima vegada que el va veure. Ell s’apena per en Sirius, però ja ha trobat la força per manar en la seva pròpia vida i destí. De fet, és la seva creença de què hauria volgut en Sirius (recordant la nova troballa de llum dins seu) que l’ajuda a aixecar-se i continuar amb el seu viatge. En Dumbledore condueix en Harry per tot aquest procés, el procés Blanc, per això el director es diu així. El procés implica tranformar aquest nou, intern ser de la forma a l’esperit. Això inclueix la neteja, purificació, cremada, i repetides immersions en aigua.

A través del HP6, pocions juga un paper central en l’acció. Pocions podria ser descrita com l’acte de transformar uns quants ingredients en una altra cosa, a través de l’ús del cap, barrejant i combinant ingredients. Molt alquimic. En Harry canvia la seva relació amb l’assignatura de Pocions. Té un nou professor de Pocions, i una “nova” – o això és el que pensa- font d’informació en el Príncep. La seva nova lleialtat sense saber-ho amb el Príncep és el començament inconscient d’una transformació de la seva relació amb l’Snape. En Harry també troba l’èxit en Pocions per primera vegada, irònicament a través de l’ajuda de l’Snape!El procés de fer pocions és descrit detalladament, més d’una vegada, com les transformacions dels ingredients en els calderons d’en Harry i els seus amics.

Durant l’estadi Blanc, el cercador (el caçador) està esdevenint més i més enterat de la seva propia direcció interna. Ell escolta les parts més profundes del seu ser, aprèn a confiar en ell mateix i el procés Blanc (Albus). Transforma la seva vella negativitat, cura velles ferides i aprèn a estimar aquesta veu interna, que el portarà a través de la resta de la seva tranformació. En HP6, en Harry passa molt temps en el pensium , movent-se a través d’aquesta substancia platejada i simbòlica per entrar en la psicologia d’en Tom Riddle.

Com diu en Dumbledore, aquesta vegada té permís. El permís és significatiu. Ara ell està sent guiat a través del pensium, oposadament a com ho va fer sol i inconscientment. En alguns moments durant el procés alquimic (els aconteixements varien sobre el quan i el com), una cosa anomenada The Peacock’s Tail (no sé com traduir això , tampoc en tinc ni idea de què vol dir xD) passa, i té dos significats. Pot significar la vinguda conjunta de tots els colors per crear el Blanc. En això, correspon amb el fènix, que és una imatge molt forta durant el HP6, i que fa una ascenció espectacular durant el funeral d’en Dumbledore. L’ascenció del fènix ens diu que en Harry ha creuat un altre llindar de coneixement i està preparat pel procés final en la seva transformació. L’altre significat és la falta del procés alquimic, on les percepcions del cercador no son correctes, tot i que ha guanyat una nova confiança en elles. Penso que les dues coses són veritat en el HP6.

En Harry sempre ha estat una persona molt intuïtiva i instintiva. Els seus èxits molt sovint han vingut actuant per impuls – confiant en la seva guia interior. Però això a vegades també ha sigut perjudicial. HP5 el Voldemort confundeix a en Harry amb falses impresions. Després, al HP6, ell ha arrivat a un nou nivell d’entesa. En Voldemort troba perillós invadir la ment d’en Harry, ara. En Harry és més confident i segur de les seves impressions, encara que també va a tothom intentant obtenir ajuda. No defageix mai durant el HP6, intentant persuadir a en Ron, l’Hermione, el senyor Weasley, en Llopin; la McGonnagall i en Dumbledore amb les seves preocupacions. Algunes de les seves teories es comproven com certes: en Draco certament està preparant algo molt fastigós, i ho fa, apareix com a un caballer de la mort. En Harry tenia raó sobre l’Snape? Això ho sembla, a primera vista.

Tot i així, vàries descripcions del procés Blanc inclueix aquest estadi Peacock’s Tail, on el cercador té una falsa assegurança de les seves conviccions – on ell es creu que ha arrivat a la veritat abans de que realment ho faci. Crec que aquest és el cas de les percepsions d’en Harry sobre l’Snape. Mentres que no crec que l’Snape no torni a ser un personatje calent i borrós, penso que les seves accions tenien un propòsit que ningú ni tan sols en Harry podem veure de moment. Aprendre l’ultima i completa veritat mostrarà a en Harry que hi ha més paper de l’Snape de que tothom es pensa. El viatge pels “camins de la memòria”d’en Harry i l’Albus es una disminució gradual del judici i profundització de la seva comprensió. Al veure’s a ell mateix en en Tom Riddle, i creixer en la comprensió de les parts més baixes d’ell mateix, com en Voldemort, en Harry comença a consolidar i espiritualitzar la petita bombeta de llum que habia començat a brillar al final del HP5. “Tom” apareix com un nom molt “normal”, sense més significat que el nom comú en sí. Tot i així, “Thomas” significa “bessó”. Tota l’entrega de HP està plena de bessons, germans i imatges de mirall: Parvati i Padma, Fred i George, Hagrid i Grep, Llopin i Esquenagrisa, Albus i Aberforth, Fleur i Gabrielle, Sirius i Regulus, Lily i Petunia, Bel·latrix i Narcissa...En Tom Riddle és tan anomenat, crec, perquè ell és el reflexe, o el “bessó malvat” d’en Harry. A més, en Harry es veu a ell mateix en en Voldemort i viceversa, i reconeix el mirall, abans de que estigui preparat per derrotar la foscor dins seu.

No és sentimentalitat, o compassió del que parlo, però sí d’una entesa de causes i prejudicis darrere de les pròpies accions d’en Voldemort i d’en Harry. No podem dominar aquestes parts destructives de nosaltres mateixos fins que les poguem mirar clarament i sense passió. Això és on el mirall d’en Sirius s’incorporarà al quadre. No, com una vegada en Harry dessitjava, retornant-lo a la vida, sinó demostrant al Harry algo que és un mirall crucial en un moment crucial. Això té alguna cosa a veure amb RAB (sí, crec que és en Regulus Arcturus Black) i l’Horricreu tancat. Simbols del procés Blanc inclou la unió de la masculinitat i la feminitat – fent una unió de dualitat, d’oposats. Com tots sabem, això no és mai una unió fàcil. Necessita molt feina, i una bona voluntat de deixar anar i moltes de les nostres creences més profundes per poder-se unir amb una altra persona. HP6 és un llibre sobre l’aflorament de relacions entre joves de la nostra història.Tothom, passant d’en Ron i la Hermione, com pel Bill i la Fleur, i en Llopin i la Tonks, lluita amb esforç per trobar la seva unió masculina/femenina.

En Ron i la Hermione, particularment,sempre s’han representat com una dualitat – perspectives oposades: El cap d’en Harry i el cor. En Harry no tindrà èxit fins que aquestes dues forces en la seva vida estiguin alineades. Com una part del despertar d’aquesta balança de la masculinitat i la feminitat, en Harry aprofundeix la seva relació d’amistad amb la Luna (una altra vagada, la Lluna – un altre simbol del Procés Blanc, representant la feminitat). Ell desenvolupa un apreci i compassió per ella, i accepta sense possar en dubte totes les seves percepcions i idees. En Harry també esdevé finalment enterat per primera vegada de la seva anima, o la seva unio femenina, personificada en la Ginny. Aquesta relació tan simbòlica entre l’heroi i la seva ànima (la Ginny) és sovint retratat en la literatura.

Ella sempre ha estat allà, ell encara no ha aconseguit desfer-se de la timidesa que no li deixa veure-la i conectar amb els sentiments tan profunds que sent per ella. En el HP6 ho fa, i troba alguns dels moments més feliços de la seva jove vida. També troba alguna cosa que el portarà a protegir i defendre. Quan en Harry decideix trencar amb la Ginny, ella accepta la seva decisió, encara que ella ho accepta clarament per la lògica d’ell. La Ginny s’ha demostrat ser una companya molt capaç per en Harry – les habilitats d’ella rivalitzen amb les d’en Harry tant en el Quiddicth com a la classe o a la batalla final, i ella és la altra única persona en la vida d’en Harry ( a un costat, potser dels seguidors d’en Voldemort) qua ha estat posseïda, i horriblement usada, capturada i quasi bé assassinada per en Voldemort. Ella també, encara que no ho sap, ja ha trobat un horricreu, en el diari. Penso que en Harry passarà un temps intentant estar separat de la Ginny.

Però alguna cosa passarà que el farà veure que anava aquivocat. Crec que això passarà en la boda d’en Bill i de la Fleur. Una boda és ja el símbol final de la unió de la masculinitat i la feminitat, i més del que ell potser voldria, no penso que en Harry estigui preparat per evitar la necessitat de trobar una reconciliació mutua acceptable entre ell i la Ginny. Ella tindrà un lloc destacat en el seu viatge. No penso que ella no atengui els dessitjos d’en Harry i intenti seguir sent el centre (causant possibles distraccions i perill a en Harry), però penso que la seva contribució serà significativa. Sense la seva ànima, en Harry perdrà la connecció amb la seva nova llum dins seu.

Ell recurrirà a la seva assistència per seguir endavant. Potser ella l’ajudarà de lluny (desde Hogwarts?), però serà d’un gran valor. Potser totes les al·lucions de la Ginny com un gat finalment resultaran en que ella esdevindrà un animàgic. Hem vist quants animàgics sense enregistrar hi ha, sense que es puguin detectar. Un altre simbol del proces Blanc és la Lilly. La presència de la Lilly es troba durant tot el HP6, particularment en la classe de Pocions, a través de les memòries d’en Llagot. L’apreci d’en Llagot per la Lilly era palpable, i per primera vegada, en Harry va veure la seva mare a través dels ulls d’algú que la veia separadament d’en James – algú que la valorava, i que honora la seva memòria com a Lilly – no només com a dona/nòvia d’en James o la mare d’en Harry.

Sentim a parlar del talent poc comú de la Lilly en pocions – per destil·lar dels ingredients més fins fins els més gruixuts: per transformar coses. Aqui hi ha una pregunta que m’encantaria saber la resposta: Per què en Voldemort pretenia deixar viva a la Lilly? Marca les meves paraules – la resposta a aquesta pregunta donarà fruit. Tant si l’Snape estava enamorat de la Lilly com si ells van desenvolupar alguna manera de coexistència pacifica, penso que és molt possible ( com he dit abans) que l’Snape estigués a la Vall de Godric, i que a la Lilly li oferisin la opció de viure a causa de que les seves habilitats li podien fer servei a en Voldemort i/o com a favor a l’Snape per donar-li la opció a en Voldemort de matar a en Harry.

El fet de que escollís morir per protegir el seu fill i el d’en James es solidifica en l’odi profund que té l’Snape envers en Harry. No només l’Snape veu a en James cada vegada que veu en Harry, sinó que també veu la raó per la qual la Lilly és morta. A part també influeix el que penso que això esdevé també per els remordiments de consciència que té per les seves accions, i en Harry esdevé un simbol de falta de comptes.


Rubedo – El proces Vermell*********************************

El procés final a l’Alquimia és el Rubedo, o el Procés Vermell. Rubedo – Rubeus. Crec que al igual que en sirius i l’Albus tenen papers importants en el HP5 i HP6, en Hagrid serà d’alguna manera un centre en els esforços d’en Harry en el HP7.

El procés Vermell està caracteritzat per fer permanents les tranformacions fetes abans a l’Albedo. L’equivalent cristià és la ressurrecció. És vist com una continuació de l’Albedo. La JKR ha dit que els llibres HP6 i HP7 són més aviat dos parts d’un sol, llarg llibre. Això agafa sentit en termes de relacions entre l’Albedo i el Rubedo.

Per portar a bon port el Rubedo, el cercador – caçador- s’ha d’adonar de tot de dins seu, fins i tot de les mentides que continuen ocultes. Ha desenvolupat un gran tracte d’entesa durant l’Albedo, però hi ha més per aprendre – ell no pot ser arrossegat cap enrere i faltar al cumpliment de la seva búsqueda. Estic impactat per la imatge d’en Hagrid portant el cos d’en Dumbledore cap a la tomba.L’Albus ha complit amb el seu propòsit, i en Rubeus li toca agafar el relleu. Quina ajuda podria esperar en Harry d’en Hagrid?

La relació d’en Harry i en Hagrid sempre ha estat especial. En Hagrid va rescatar a en Harry d’entre les ruines de la Vall de Godric així que ell podria començar la seva recerca. Ell retorna en l’onzè aniversari d’en Harry per rescatar-lo dels Dursley. L’introdueix al món de la màgia, creant la obertura de la Ronda d’Alla (en anglès, Diagon Alley- Diagonally: l’arc per on en Harry pot mirar-ho tot des d’una nova perspectiva, així que està preparat per percebre la màgia. El porta a Gringotts, on en Harry troba les seves riqueses ocultes, guardades en una cambra acuirissada tots aquests anys. Ell recupera la altament valorada pedra filosofal per en Dumbledore, i la porta a Hogwarts.Compra a la Hedwig – L’animal de companyia d’en Harry, missatger, i mascota fidel. Acompanya a en Harry a comprar tot el material escolar i presencia la unió d’en Harry amb la seva vareta. Finalment, li dona el tiquet pel viatge a Hogwarts.
Ell és l’únic no-profesor que se li ha encarregat la feina d’ajudar a guardar la pedra filosofal, que ho fa amb en Fluffy – una criatura màgica altament perillosa amb qui el Habrid té una relació especial. També li regala a en Harry una flauta feta a mà per Nadal: la clau per poder passar en fluffy.

Si alguna vegada ha hagut un diamant en brut, és en Hagrid. El seu nom sembla que digui, " Rubí ullerós"(en anglès és “ruby haggard”) o “joia en brut” en anglès "Rough Jewel." La pròpia màgia d’en Hagrid és desbaratada quan va li estén una trampa Tom Roddlel en el seu tercer any. El seu futur s’esvaeix, es queda a Hogwarts i esdevé guardabosc, guarda-claus, i, finalment, profesor de Criança de Criatures Màgiques.

En Hagrid té una relació especial amb les criatures màgiques. Les veu d’una manera diferent als altres. Sí, de vegades està una mica boig amb això, però l’important és que pot veure la bellesa en tot tipus de criatures. Ell es pot comunicar i fer relacions amb criatures que uns altres s’anirien corrent de por. Crec que l’habilitat d’en Hagrid per veure la Divinitat en totes les critarures i per guanyar-se la seva confiança i cooperació serà important en el HP7. Puc veure l’Alacreu, en Grep, els centaures, els vesprals, i potser fins i tot les acromàntules oferint alguna ajuda abans de que en Harry arribi al seu final, i aquesta ajuda vindrà a través d’en Hagrid.

El titol de Guarda Claus (en anglès el Hagrid el té, no recordo si en català també a més de Guardabosc) m’interesa. El guarda-claus té l’habilitat d’obrir coses que els altres no poden. En Hagrid ja ha obert moltes coses per en Harry, donant-li ajuda i suport durant la saga.

La intenció d’en Harry al final del HP6 és de tornar a la Vall de Godric: als seus començaments. Qui el podria ajudar a anar-hi? En Cuapelada era el guardasecret, però uns altres se lis ha d’haver estat explicat com anar-hi. En Hagrid s’ho maneja per trobar-ho la primera vegada, com ho va fer en Sirius. Clarament, en Sirius estava en el pla de fer guardasecret a en Cuapelada, així que en Cuapelada li deuria haver dit a en Sirius certament. Però en Hagrid no ho podia saber. Es va trencar l’encanteri quan els Potter van ser assassinats? Va ser el Dumbledore que va poder trencar l’encanteri d’alguna manera? Alguna cosa deuria haver passat, ja que com en Cuapelada era l’únic que li podria haver dit a en Hagrid, ell hauria sabut que era en Cuapelada i no en Sirius el guardasecret (i no ho sabia). Fos com fos, en Hagrid sap com anara la Vall de Godric.

Crec que serà ell el que ajudi a en Harry a anar-hi, i faran servir la moto d’en Sirius com a vehicle.També penso que passarà alguna cosa que faci incrementar els poders d’en Hagrid en el HP7. Penso que podria ser possible que esdevingui com a professor en cap de la residència de Gryffindor. I penso que finalment trobarà el seu potencial màgic i esdevindrà un diamant pulit, i estarà a servei del més bo.

Els altres personatges que estan associats amb el Vermell durant la saga són la familia Weasley. Confesso que vaig sospirar d’alleugeriment quan vaig arribar al final del HP6 amb nou Weasleys vius. En Bill és ferit tot i que (i penso que hi havia propòsits allà), ells tenen, fins al moment, tots han sobreviscut al perill mortal del Món de la màgia. Sobreviuran en el HP7? A diferència de molts, no crec que en Ron mori. Penso que el trio sobreviurà, tot i que tindran alguna lessió. Cadascun dels membres del trio ten el seu procés en el Procés Alquímic, i no els veig morint-se per fer les seves contribucions. Crec que els Weasley seran d’ajuda de moltes maneres variades, des dels productes d’en Fred i en George com en la nova situació d’en Bill com dels tants talents de la Ginny. Però sobreviuran tots? Els numeros estan en contra seva, certament. Si algun d’ells mor, suposo que ha de ser algú que coneixem i que estimem molt, però que no és ni el millor amic d’en Harry ni la seva ànima – penso que pot ser qualsevol bessó o un Percy finalment redimit. estan en un gran perill. Tot i així, no estic convençuda que la JKR mati a algú de la familia. Tot i l’impostorus de la Molly, penso que és molt possible que els Weasley sobrevisquin com a un simbol d’una porció de Sang pura del món de la màgia que tenen unes encertades prioritats i els valors ben possats.

I, com a culminació del Procés Vermell és un simbol de terminació i arribada (Ressurrecció). No crec que el Harry mori. La metàfora per a la "terminació" o la "inmotalitat" dintre del context de la història d'en Harry serà més probablement la culminació dels seus esforços en una exitosa derrota de la foscor. Serà el cumpliment del seu potencial com a bruixot. Els passats sis anys han preparat a en Harry per a aquesta arribada.

Uns altres han de passar els examens de MAG – en Harry haurà de derrotar a en Voldemort. I sofrirà, sí, com a una necessitat per aconseguir el seu propi potencial. I ell podria tenir una altra mort simbòlica d’alguna classe. Hauria de feixar alguna cosa molt estimada per ell, o escollir "el que està bé " o "el que és fàcil”. Ell podria escollir activament un auto-sacrifici en un moment crucial, però l’Amor que ha portat en Dumbledore, en Fawkes, en Sirius, en Dobby i molts altres d’aprop seu en temps de necessitat el sustendràn i l’ajudaran a triomfar.

L’amor que en Harry ha donat li serà retornat multiplicat per mil, i pot ser aquest amor reflectit serà el que derroti a en voldemort. De fet, en Harry estava ja tan ple d’amor en el ministeri en el HP5 que en Voldemort no el va poder posseïr, i les seves varetes no es poden batre en duel ja que estan relacionades (un altre mirall).

Quant poder tindrà més en Harry cap al final del HP7? La seva entesa ha crescut des del HP5 exponenialment. Com efectarà això a en Voldemort? Penso que depèn en com procedeixi en Harry. Encara segueix clarament influenciat per l’snape al final del HP6. Crec que és això perquè està intentant lliutar amb l’Snape de la manera d’aquest – i no pot. No pot lluitar Foscor contra Foscor, i quan s’en adoni, tindrà el poder de derrotar a en Voldemort.Només la llum derrota la foscor.
Només entrant en una habitació fosca amb una espelma i veuràs el que vull dir. En Voldemort no serà derrotat amb una fosca maledicció, estic quasi bé segura. Serà sufocat per la seva inhabilitat de suportar la Llum vibrant que en Harry i aquells que l’estimen facin brillar en el món. No estarà preparat per respirar en mig de la gratitut i devoció de tots aquells als que en Harry ha ajudat, salvat, recolzat i estimat. Així que, com serà derrotat exactament? Bueno, si ho sabés...


L'heroi ha d'assolir la seva recerca per a acabar el seu propòsit, i no penso que la JKR hagi fet créixer a en Harry fins a l’edat adulta per matar-lo. Sí, unes altres històries a vegades envien a l’heroi al son etern després de que la recerca s’hagi acabat. Tot i així, la JKR ha fet gran a en Harry perquè pugui tenir el que sempre ha dessitjat: una familia. Emparellant a en Ron amb la Hermione i a en Harry amb la Ginny, la JKR li ha donat a en Harry una familia instantània. Ell té un germà (bueno, més o menys!), una germana i un veritable amor. També té pares en el Sr i la Sra Weasley.

Depenent de qui sobrevisqui, en Harry està inclinat cap a la obtenció de les imatges del mirall de Gised satisfetes, no obstant diferentment de com les va veure de més jove. No crec que la JKR faci això per prendre’ns el pèl. Si en Harry està fent front al mateix malson a prop de la mort que va fer front en el cementiri i en el Ministeri, ara té una cosa vital per seguir vivint, una cosa per la que ha estat somniant tota la seva vida: la seva familia. Crec que aquesta és la “immortalitat” personal d’en Harry.

Desafortunadament, i amb lo de mal que em fa, si hagués d’apostar diners per una mort en el HP7, seria per en Hagrid. Com en Sirius i l’Albus abans d’ell, en Rubeus ho arriscarà tot a favor d’en Harry, i em temo que ho pagarà amb la vida. El seu sacrifici serà dur de païr, però instrumental per l’èxit d’en Harry.

I què podria dir la connexió alquimica sobre l’altre trio : Voldemort, Snape i Draco? Excel·lent pregunta. Tot i així, aquesta teoria ja és massa llarga, i ja això serà per un altre dia.
No es oro todo lo que brilla... emocion, intriga, dolor de barriga!!

Ralau ve de laura...sí,soc una noia xD

Galad McGonagall
Alumne/a de 2n
Alumne/a de 2n
Entrades: 50
Membre des de: dg. gen. 14, 2007 1:51 pm

Entrada Autor: Galad McGonagall »

Estic flipant!!!!!
Però d'on heu tret aquesta teoria?¿?!!!! No és que hem sembli dolenta, el que passa és que la trobo massa rebuscada. No sé, tot això de l'alquímia, tots aquests prcoessos (pq m'he llegit tot el missatge!) i idees que pujen i idees que baixen... No sé m'ho haig de rumiar.
Però ara us dic una cosa, com realment això tingui alguna cosa a veure amb l'últim llibre de HP i tota la història estigui igualment relacionada, voto que fem tots junts un viatge fins a Londres per tal de fer unes 1000 reverències a la Rowling i demanar-li que mai deixi d'escriure, pq una ment així no s'hauria de deixar perdre!!!

Avatar de l’usuari
Mikey Potter
Alumne/a de 3r
Alumne/a de 3r
Entrades: 88
Membre des de: dc. oct. 04, 2006 3:14 pm

Entrada Autor: Mikey Potter »

Galad McGonagall ha escrit:Estic flipant!!!!!
Però d'on heu tret aquesta teoria?¿?!!!! No és que hem sembli dolenta, el que passa és que la trobo massa rebuscada. No sé, tot això de l'alquímia, tots aquests prcoessos (pq m'he llegit tot el missatge!) i idees que pujen i idees que baixen... No sé m'ho haig de rumiant

Jo flipo igual i més pero trobo que pot ser certa, rebuscada pero certa i per aixo he votat que si, perque no, encara que falta una opcio que digui..."si, de la Rowling tot es possible"

Avatar de l’usuari
fitag05
Alumne/a de 2n
Alumne/a de 2n
Entrades: 42
Membre des de: dt. gen. 24, 2006 6:28 pm
Ubicació: my hOusE

Entrada Autor: fitag05 »

home jo e votat ke si... tot i ke es cert ke es enrebassada... xo clar.. de la rowling et pots esperara cualsevol cosa....

vete a saber.. de moment... l'unic que podem fer es esperar XDDD
...I'll try to go on like I never knew you...

Avatar de l’usuari
Berxu
Alumne/a de 2n
Alumne/a de 2n
Entrades: 42
Membre des de: dg. nov. 19, 2006 9:21 pm
Ubicació: Al bosc prohibit...

Entrada Autor: Berxu »

No la trobo rebuscada, simplement trobo que és un fet que ens podem esperar que passarà...Massa coincidències vaja.
UNEIX-TE AL ACLEE

Avatar de l’usuari
ralau
Alumne/a de 4t
Alumne/a de 4t
Entrades: 105
Membre des de: dc. feb. 15, 2006 12:44 pm
Ubicació: CDV

Entrada Autor: ralau »

És una mica rara, no? no sé, que s'ho miri tot això la rowling i ho tingui tot en compte...pero em va semblar extrany que tingués tantes coincidencies i estic d'acord en que en el HP7 en Hagrid morirà i el trio viurà. xD
No es oro todo lo que brilla... emocion, intriga, dolor de barriga!!

Ralau ve de laura...sí,soc una noia xD

Avatar de l’usuari
Berxu
Alumne/a de 2n
Alumne/a de 2n
Entrades: 42
Membre des de: dg. nov. 19, 2006 9:21 pm
Ubicació: Al bosc prohibit...

Entrada Autor: Berxu »

Això, segons tinc entès és l'opus alquímic i no té tres parts sinó quatre: el Nigredo, Albedo,Citrinitas i Rubedo.
El Citrinitas es refereix al color groc.
Podríem pensar que el setè llibre inclou els dos passos finals per a la inmortalitat?I la inmortalitat, què és, ser recordat tota la història com a el mag que va salvar el món?Llavors qui pot ser la persona Citrinitas, és a dir, la persona que salvarà primer al Harry i després ho farà el Hagrid?
Hi ha massa preguntes on la resposta només serà al llibre o sigui que, apa, a esperar.
UNEIX-TE AL ACLEE

Avatar de l’usuari
ralau
Alumne/a de 4t
Alumne/a de 4t
Entrades: 105
Membre des de: dc. feb. 15, 2006 12:44 pm
Ubicació: CDV

Entrada Autor: ralau »

Berxu ha escrit:Això, segons tinc entès és l'opus alquímic i no té tres parts sinó quatre: el Nigredo, Albedo,Citrinitas i Rubedo.
El Citrinitas es refereix al color groc.
Podríem pensar que el setè llibre inclou els dos passos finals per a la inmortalitat?I la inmortalitat, què és, ser recordat tota la història com a el mag que va salvar el món?Llavors qui pot ser la persona Citrinitas, és a dir, la persona que salvarà primer al Harry i després ho farà el Hagrid?
Hi ha massa preguntes on la resposta només serà al llibre o sigui que, apa, a esperar.
uala això del cinitras no ho sabia :o
i que sigui groc?...mmm...i que s'assembli el nom...ni idea xDD
però haria de ser un personatje conegut crec jo...
cada vegada estic més impacient pel HP7! xDDDD
No es oro todo lo que brilla... emocion, intriga, dolor de barriga!!

Ralau ve de laura...sí,soc una noia xD

Avatar de l’usuari
theponches
Nou/va Alumne/a
Nou/va Alumne/a
Entrades: 4
Membre des de: dt. feb. 13, 2007 9:58 pm
Ubicació: Sota el cel i a prop del mar

Entrada Autor: theponches »

Jo penso que RAB és Rubeus, Albus, Black.... el procés alquímic a l' inrevés... D' aquesta manera a banda de complir-se la inmortalitat d' en Harry també es demostra la seva humanitat. Tot el que comença s' acaba.. No trobeu? Posat's a teoritzar... :lol:
RAB és Rubeus-Albus-Black

Avatar de l’usuari
Berxu
Alumne/a de 2n
Alumne/a de 2n
Entrades: 42
Membre des de: dg. nov. 19, 2006 9:21 pm
Ubicació: Al bosc prohibit...

Entrada Autor: Berxu »

Citrinitas, or sometimes referred to as xanthosis is a term given by 15th and 16th century alchemists to "yellowness". It was one of the four major stages of the alchemical opus, and literally referred to "transmutation of silver into gold" or "yellowing of the lunar conscientiousness". In alchemical philosophy, citrinitas stood for the dawning of the "solar light" inherent in one's being, and that the reflective "lunar or soul light" was no longer necessary. The other three alchemical stages were nigredo (blackness), albedo (whiteness) and rubedo (redness).

In the archetypal schema the nigredo is the Shadow; albedo refers to the anima/animus (contrasexual soul images); citrinitas is the Wise old man (or woman) archetype; and rubedo is the Self archetype which has achieved wholeness.


Traduit per sobre per què abans ho habia traduit tot i se ma esborrat:
El Citrinitas és una de les fases del opus alquímic, referintse a groguor.Literalment es referia a la transmutació de la plata en or oengroguir l'escrupolositat lunar.A la filosofia alquímica s'entenia com el matinar de la llum solar.I que nigredo es refereix a la ombra,Albedo a l'ànima, citrinitas als vells o velles savis i rubedo a la integritat d'un mateix.

Se'n pot treure alguna cosa d'això?
Amb tanta cosa lunar, no sé...Em ve el Llopin al cap...
UNEIX-TE AL ACLEE

Avatar de l’usuari
Laiona_hermione
Alumne/a de 5è
Alumne/a de 5è
Entrades: 143
Membre des de: dj. març 23, 2006 5:56 pm
Ubicació: L'Univers, via Làctea, sistema solar, la Terra, europa, CATALUNYA, Vallès Occidental, Terrassa.

Entrada Autor: Laiona_hermione »

NO tinc paraules per dir lo ben feta que està aquesta teoria però el més fort de tot és que és la primera des de fa molt de temps que em crec. Bé doncs...se't felicita per haver aconseguit enganxar-me a buscar coses sobre l'alquímia per intentar descobrir més coses. I ara això em fa pensar en un carnaval del cole en que ens vam disfressar d'alquimistes, vam estar estodiant el nostre estimat nicolas flamel i crec que potser alguna cosa que hagi fet també pot tenir-hi relació.

Sobre això de groc no se'm acudeix res de res espero que no sigui en Llopin perquè si es mor en Hagrid ja m'agafarà una depre i si es mor en Llopin la meva casa serà una piscina.

Laia(buscant informació xd)
Però el Ron no se l'escoltava més aviat se la mirava com si de sopte haguès tingut una revelació.
-Ostres Hermione, el Neville te raó... ets una noia
-Molt observador-va fer l'Hermione irònicament

Avatar de l’usuari
Berxu
Alumne/a de 2n
Alumne/a de 2n
Entrades: 42
Membre des de: dg. nov. 19, 2006 9:21 pm
Ubicació: Al bosc prohibit...

Entrada Autor: Berxu »

Hi ha moltes raons per les que sigui el Llopin:
-La transmutació de plata en or(els homes llops només poden ser morts per una bala de plata i la plata hi deu influir)
-és el que queda del grupillo dels quatre
-Es refereix, el citrinitas, en molts aspectes en la llum lunar...
Ara que , el que no quadre és el següent:
Nigredo es refereix a la ombra- correcte
Albedo a l'ànima-correcte, l'albus tenia una gran ànima
ara ve el Citrinitas a la gent sàbia(el Llopin no es un sabi)
i el Rubedo en la integritat d'un mateix(el hagrid s'integra a tot arreu)
I el color groc es refereix veritablement a ell?
I tractant-se del RAB...Podria ser un grup de gent que va decidir destruir els horricreus?
Bé, això no ho sap ni Déu..
UNEIX-TE AL ACLEE

Avatar de l’usuari
ralau
Alumne/a de 4t
Alumne/a de 4t
Entrades: 105
Membre des de: dc. feb. 15, 2006 12:44 pm
Ubicació: CDV

Entrada Autor: ralau »

Berxu ha escrit: Bé, això no ho sap ni Déu..
jejejejeje potser sí que ho sap la rowling xDDD

Jo lo del Cinitras aquest no en tenia ni idea, però és que una altra persona que no sigui el Llopin...només se m'ocurreix la Luna xDD rossa i lluna XD bueno sàbia a la seva manera :lol:
No es oro todo lo que brilla... emocion, intriga, dolor de barriga!!

Ralau ve de laura...sí,soc una noia xD

Avatar de l’usuari
jeanne
Alumne/a de 5è
Alumne/a de 5è
Entrades: 134
Membre des de: dg. juny 05, 2005 8:56 pm
Ubicació: cridant al Sirius davant la cortina...

Entrada Autor: jeanne »

eis m'he llegit tota l matada XD i trob k te bastanta logca ara k no se...massa rebuscada XD pero molt currat si senyor!

Avatar de l’usuari
massa_hpifriends.com
Treballador/a de la conselleria
Treballador/a de la conselleria
Entrades: 391
Membre des de: dt. nov. 01, 2005 8:12 pm
Ubicació: Mansió-X
Contacta:

Entrada Autor: massa_hpifriends.com »

eiii!!! laura, m'he llegit tot el missatge (déu meu, no podries posar la lletra mes grossa per aun pobre discapacitat visual??) i trobo que podries tenir raó, i si, sí que és rebuscada, pero és que la Rowling sempre ens envia missatges rebuscats...
[I Si fos...?]

Bloquejat